|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wpisz laserowa korekcja w google.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hmm a skad moge sie dowiedziec gdzie takie kliniki sa? Zaciekawil mnie temat i coraz bardziej zastanawiam sie nad zabiegiem Czas wreszcie cholera poprawic wzrok bo widze, ze cos ze mna jest nie tak (kazda kobita na imprezie mi sie podoba  - a to juz nie jest normalne!! ) http://www.okolaser.com.pl/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzieki wielkie hłopoki 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
I do takich osob wlasnie mam pytanie. Ile mniej wiecej miesiecznie wynosi was taka przyjemnosc? Same soczewki, plyny, itd... I jakie ogolnie polecacie, ktore odradzacie?  Soczewki miesięczne acuvue 2 - 36 złotych. Nowy płyn raz na cztery miesiące - coś koło 5 dyszek. Najgorzej po imprezie, czasem se można oko wydłubać.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy coś się dzieje jakbym zasnął w soczewkach? Ja noszę od kilku lat okulary. Moja wada już się ustabilizowała i zakończyła się na poziomie -2,5 na każde oko. Też się zastanawiałem nad soczewkami lub zabiegiem, ale wszyscy znajomi mi to odradzają. Chyba się już przyzwyczaili do moich gogli 
|
|
|
|
|
Fundator
|
|
Fundator
Czy coś się dzieje jakbym zasnął w soczewkach? Zdarzało mi się wiele razy,po otwarciu oczu następnego dnia jest lekki dyskomfort ale przechodzi po paru minutach i paru ruchach gałką oczną.Gorzej jak np usnie sie przed TV i np.po godzinie budze sie to wtedy jest mały problem bo ma sie wtedy poczucie ze sie przyspawały do oczu  Zamieniłem gogle na soczewki jakieś 2 lata temu i jestem bardzo zadowolony z tej decyzji.Początki oczywiście cięzkie związane z ich obsługą a także z przyzwyczajeniem sie braku sprzętu na nosie,ale zdecydowanie warto było jak dla mnie. U mnie koszt to 40 zł od pary na miesiąc+ raz na 4 miechy płyn za 40 zł
|
|
|
|
|
Fundator
|
|
Fundator
Czy coś się dzieje jakbym zasnął w soczewkach? Zdarzało mi się wiele razy,po otwarciu oczu następnego dnia jest lekki dyskomfort ale przechodzi po paru minutach i paru ruchach gałką oczną.Gorzej jak np usnie sie przed TV i np.po godzinie budze sie zeby je zdjąć to wtedy jest mały problem bo ma sie wtedy poczucie ze sie przyspawały do oczu  Zamieniłem gogle na soczewki jakieś 2 lata temu i jestem bardzo zadowolony z tej decyzji.Początki oczywiście cięzkie związane z ich obsługą a także z przyzwyczajeniem sie braku sprzętu na nosie,ale zdecydowanie warto było jak dla mnie. U mnie koszt to 40 zł od pary na miesiąc+ raz na 4 miechy płyn za 40 zł
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy coś się dzieje jakbym zasnął w soczewkach? Idziesz rano ubrać soczewki, a tam pusty pojemnik  Najgorzej dojśc gdzie są 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
soczewki nosze pare lat ...zalety jak to zalety...czasem jak sie spieszysz to boli jak zalozysz , po paru godzinach masz uczucie piasku w oczach .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hehehe nic sie nie dzieje tylko oczy zaczynaja piec troszkę  Ja kiedyś jak załozyłem to zdjąłem chyba po 3 dniach wtedy to już nawet przez nietrzeźwość czułem że mam coś na oczach i ledwo je wybrałem bo sie tak zassały toche 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Generalnie jak sie czasem przydaży zasnąc w soczewkach to nic wielkiego sie nie dzieje ale lepiej nie przesadzać bo w dłuższym okresie moga wystąpić różne powikłania (np zapalenie spojówek, owżodzenie rogówki itp.)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Też nosze soczewki. Kupuje zawsze 3 pary soczewek dwutygodniowych (koszt ok. 120 zł) ale starczają mi na 3 miesiące (nie nosze ich codziennie). Plus płyn który starcza na 3-5 miesięcy (ok 50zł). Łysy nie wiem gdzie kupujesz te soczewki, ale ja kupuje na allegro 3 pary miesięcznych + płyn i to mi starcza spokojnie na pół roku, a płacę dokładnie 126 zł z przesylką = także polecam ! a co do zasypiania w soczewkach to każdy inaczej reaguje, ja jak mnie zmorzy w trakcie dnia i sobie zasnę to nawet ich nie sciągam, gdyż nie mam pozniej zadnych problemów ze wzrokiem i przystosowaniem, najgorzej jest tak jak pisał Kameleon, po imprezie kiedy idziesz spac  ale po paru miesiacach noszenia przed snem automatycznie idziesz do łazienki i je zdejmujesz :> btw też się zabieram za laserową korekcję wzroku tak jak siwy212 pozdr,
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja nosze soczewki J&J AV Oasys 2 tyg. ktore są z przedłużeniem do 3 tyg. + plyn Opti Free Express i styka mi na ok. 3 miechy , kasy troche wiecej niz wy bo ze 150zl idzie na to w sumie jeszcze na allegro nie kupowalem soczewek, Baqu masz jakies linki do tanich egzemplarzy ? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Spoko obczaje 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Po wizycie u okulisty stwierdzono u mnie krótkowzrocznosc. ZDecydowalem sie na soczewki tylko ze mam dylemat, ktore wybrac jedniodniowe czy moze dwutygodniowe? Jaka jest roznica poza cena? 6 stk. dwutygodniowych kosztuje tyle co 30 jednodniowych. Z tego co wiem 1dniowe sa bardziej komfortowe ale czy kryje sie jeszcze cos za tym?
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
hmm... sam nosze soczewy, ale ja sie zdecydowalem na miesieczne
i od ponad roku nosze kupuje te: Bausch&Lomb PureVision + plyn do soczewek.
Oczywiscie zdejmuje je i staram sie nie nosic ich podczas pracy na laptopie.
polecam sklep internetowy: szkla.pl (znajoma mi polecila i na chwile obecna ani razu nie zawiedli)
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Dlaczego starasz sie nie nosic soczewek podczas pracy z laptopem? U mnie w pracy duzo czasu spedzam pracujac przy komputerze.
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
oczy bola, a potem jak wyjde na miasto o widze za mgla, obraz sie rozmazuje - typowe dla krotkowzrokowca (sam nim jestem).
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Czyli nie polecasz stosowac soczewek do komputera? Najlepiej je sciagac pracujac z PC?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|