Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 15 z 19 1 2 13 14 15 16 17 18 19
C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Na Allegro masz taką kostkę, ale dodając do jej ceny koszty wysyłki wyjdzie drożej niż w sklepie wink

http://allegro.pl/item427461864_zlacza_radiowe_sony_kenwood_pioneer_i_inne.html

Bonus: Unibet
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Originally Posted by lelu
mam nadzieje, ze sie nie obrazicie ze troche offtopicowo smile

otoz kupilem radyjko sony, teraz potrzebuje kostki iso.. bylem w sklepie naziemnym i kostki do radia tego kosztuja 22zl. Troche duzo, biorac pod uwage ze za radio zaplacilem 115zl ;].
Taki model:
http://www.videolux.pl/radio-samochodowe-sony-cdxr3300-p-1151.html
a tak wyglada od dupy strony :Grin: :
[Linked Image] [img204.imageshack.us]
Pytanko brzmi, czy mozna jakos zastosowac kostki tansze ? Jakas alternatywa podlaczenia ?:>
Pytanie kompletnego laika, ale kto pyta nie bladzi ;]

Nie kombinuj, kup ta kostke i po krzyku, kazda taka kombinacja sie zle konczy,
a jedno male przepięcie i wzedzisz i radio i instalacje.
Poszukaj sobie dlaczego kostka się nazywa tak a nie inaczej;-)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Taką kostkę ja kupowałem za 8 zł w sklepie z eletroniką.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Na pewno taka ? czy taka wieksza, na plaskie bolce ?:)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Taką. O ile pamiętam góra jest do zasilań a dół do głośników. Albo odwrotnie.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
No moze i tak tego to i ja tez nie wiem smile A w jakim sklepie, znaczy jakas siec czy taki prywatny ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Maciek
R8 oprocz wygladu nie zachwyca. Srodek zajeżdza golfem.

Akurat w takich autach to srodek najmniej istotny. Ciasno, slaba widocznosc ...
Ale i tak wiadomo, że cos innego się tu liczy ...

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Srodek wg mnie jest bardzo przyzwoity
[Linked Image]

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
kupuje dziś samochód, ściągniętą z Niemiec Honde Civic (na kołach), powiedzcie mi jakie dokumenty powinien dać mi sprzedający żebym nie miał problemów z załatwieniem wszystkich późniejszych formalności w Urzędzie Celnym, Skarbowym i przy rejestracji.

Originally Posted by marzano
kupuje dziś samochód, ściągniętą z Niemiec Honde Civic (na kołach), powiedzcie mi jakie dokumenty powinien dać mi sprzedający żebym nie miał problemów z załatwieniem wszystkich późniejszych formalności w Urzędzie Celnym, Skarbowym i przy rejestracji.

W zależności czy samochód ma tablice niemieckie, czy celne
ogolnie powinieneś dostac brief mały i duży, tuv (przegląd techniczny), fv zakupu, ew rachunek (cena pewnie bedzie zanizona), wymeldowanie, dowód rej, i karte pojazdu.

Wszystko pozniej musi być tlumaczone na polski,

do tego kwit oplat akcyzowych, te są naliczane od fv jaki da Ci sprzedający, czyli bedzie maksymalnie zanizony wiec lepiej jak sprowadzający sam to oplaci bo w razie czego on ponosi konsekwencje karne.

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Pytanie z innej beczki
Jakie sa strony niemieckie z autami (poza ebay bo tam gowno jest)
dzieki wielkie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Hagi w totka wygrales? Najpierw za 10k chcesz grac, a teraz fure z niemiec sprowadzac? smile

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Originally Posted by Wychowany_Na_Nalewce
Hagi w totka wygrales? Najpierw za 10k chcesz grac, a teraz fure z niemiec sprowadzac? smile

WNN 3 miesiace pozadnego golenia buka wystarczylo na pare przyjemnosci smile

PS mozna prosic znawcow tematu co sadza o zakupie Hyundaia Coupe II rocznik 99-2000, wizualnie mi sie podoba, tyle tylko, ze to chyba Koreaniec, a paru znajomych odradzalo mi ta marke choc na necie czytam same pochwalne opinie

PS2 WNN ArminOnly czy EnHouse? daj znac na priva albo na GG bo cos ostatnio numery gg mi wcielo

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Originally Posted by Biszop
Originally Posted by marzano

W zależności czy samochód ma tablice niemieckie, czy celne
ogolnie powinieneś dostac brief mały i duży, tuv (przegląd techniczny), fv zakupu, ew rachunek (cena pewnie bedzie zanizona), wymeldowanie, dowód rej, i karte pojazdu.

Wszystko pozniej musi być tlumaczone na polski,

do tego kwit oplat akcyzowych, te są naliczane od fv jaki da Ci sprzedający, czyli bedzie maksymalnie zanizony wiec lepiej jak sprowadzający sam to oplaci bo w razie czego on ponosi konsekwencje karne.

i to jest Polska jak ktoś mi może powiedzieć ze zaniżyłem wartość auta laugh ? widocznie na tyle go wyceniam..

autoscout24.de
ale ciężko szukać na własną rękę co lepsze znika w chwile i oferty raczej przebrane.
Nasi pobili dotychczasowy rekord sprowadzonego złomu, rekord sprzed 4 lat grin

Ten Hundai ze sportowego auta to ma tylko troche nazwy, coupe;-)
Miałem I generację tego modelu, sprowadzoną ze stanów i nie było powodów do narzekań, w sumie byłem pozytywnie zaskoczony bo wtedy koreance mieli duzo slabsza jakość niz teraz.
Mialem okazje jezdzić tym nowszym i również nie można się jakoś specjalnie przyczepic, design to kwestia gustu, jakość nie najgorsza, osiągi silnika sportowe na pewno nie są ale do normalnej jazdy wystarczy,
spalanie nie jest rewelacyjne na taki silnik ale do przełknięcia, części ogólnodostępne, jedynie niektóre nietypowe na zamówienie ale wszystko w max 3-4 dni na miejscu w dobrej hurtowni.

Na mało wymagające studentki ew. dyskotekowe blachary wystarczy grin , zwłaszcza jak się nie zna lub będzie ciemno i nie bedzie widać znaczka wink

A tak poważnie w tej klasie i w tym przedziale cenowym to jest całkiem sensowny wybór.

Wersje ze skórą prezentują sie o niebo lepiej ale musi być działajaca klimatyzacja bo auto małe kubaturowo i w upał nie idzie wysiedziec.

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
dzieki Biszop za pozadna wypowiedz
Wg Ciebie warto cos ciekawego znalezc na otomoto czy jednak probowac sil na niemieckich stroach?

Jesli chodzi o spalanie, wiesz moze ile wlasnie ten nowszy pali?
Mysle o sekwencji aby auto nie bylo drogie w utrzymaniu.

Jesli chodzi o skore to wlasnie bede szukal takiego modelu aby juz byl ze skorka i z dobra klimatyzacja - mam nadzieje, ze takowy mi sie trafi.

Czyli ogolnie zakup zly nie bedzie wg Ciebie?
Moze masz cos ciekawszego na oku?
Jesli chodzi o design to wlasnie mi sie podoba i jak szukac to cos w tym stylu tylko jakos pomyslu nie mam.

Dzieki za rady

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
HAGIi mowiles, ze 3 miesiace golenia bukow to radze Ci jeszcze 3 miesiace "popracowac" i kupic nowszy model tego H Coupe, wiem, ze moze masz moja opinie gleboko ... ale ten model dla mnie stoi w rzedzie na rowni z Calibra czy innymi starymi Celicami, tak jak Biszop wspomnial na "blachary" starczy ale wiadomo, ze nie oto chodzi ( chyba? ) ale to nie moje pieniadze, nie moj problem wiec zycze Ci jak najlepszego zakupu wink

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
myslalem o tym, mialbym na ten nowszy model, ale nie chce z roznych powodow...
Mi sie poprostu podoba ten model, moze mam inny gust niz Wy kto to wie
Blachary mnie nie kreca, juz wyroslem z tego, chcialbym poprostu miec cos swojego i ladnie o to zadbac i zrobic z tego ladne autko

Myslalem takze o Hondzie Del Solce, ale ja sie na autach kompletnie nie znam i jakos tak padlo na Hundaja

Nie przychodzi mi na myśl nic podobnego, coupe, w podobnych cenach.
Jak pisałem, miałem poprzednika i to był zupełnie inny samochód, nawet tak naprawde nazywał sie scoupe:D

Ten model który Ciebie interesuje to już inne auto i nie mam podstaw aby polecać lub zdecydowanie odradzać, przejechałem jakąś trase takim autem i naprawde nie bylo powodów do narzekań, troche go trzeba pokręcić wyżej żeby coś wycisnąć ale do zwykłej eksploatacji wystarczająco, ponad 100 koni, lekka buda.
Spalanie do 10 litrów w mieście spokojnie starczy, w trasie wiadomo, nizej
nie wiem jak te silniki znoszą gaz ale biorąc pod uwagę że zaden silnik nie lubi gazu raczej odradzam, zreszta jestem przeciwnikiem gazu, wg mnie pozorna oszczedność,
częstsze i droższe przeglądy, inny olej, inne przewody zapłonowe, świece...sumując oszczędności będą minimalne a silnik będzie wiecej w dupę dostawał.

Lepiej dołożyć kasę przeznaczona na zagazowanie i kupić młodszy model, na pewno wieksza korzyść mimo dużego spadku wartości auta ze względu na koreański rodowód,
młodsze zawsze będzie lepsze niż starsze, zadna nowość, a odwdzięczy się mniejszymi kosztami eksloatacji, takie moje zdanie.

Szukałbym też w Polsce, auto jest nietypowe relatywnie, jeśli ktoś sprzedaje to jest spora szansa że jeśli jedzil kilka lat to sprzedaje bo wymienia na nowszy/inny, a nie dlatego że skatował, mimo wszystko auto dla konkretnego zainteresowanego, tych aut nie kupuje nikt przez przypadek.

Wersje ze skórą mja z reguły lepsze wykonanie,
na obiecane 130 koni (chyba) bym nie liczył, bedzie mniej bo skośni w większości wypadków zawyżają takie dane.
Mimo wszystko ciekawe auto w tej cenie i warto dobrze poszukać.

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Dzieki wielkie Biszop za rady!

Strona 15 z 19 1 2 13 14 15 16 17 18 19

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, alfa, $-man, Sensei, Szuman, Lukasz111, rymoholik, rafal08, burbon, wHiTe_StAr), 2,929 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,274
Posty5,828,546
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025