|
|
old hand
|
|
old hand
uczelnie same sobie ustalają czy mogą być warunki czy nie? czy to jakoś odgórnie?
bo sytuacja jest taka, że jestem na licencjackich i ponoć na magisterce można było mieć jeden na rok warunek albo nawet na semestr, tu nie wiem dokładnie. u mnie po pierwszym semestrze miało nie być, ale jednak dali, a po drugim mówią, że nie ma, że po pierwszym były trochę 'na zachętę', żeby dużo osób nie odpadło... :/
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ktoś kiedyś starał się o wstąpienie w prawo najmu lokalu po kimś z rodziny? Potrzebuję paru odpowiedzi...
Z góry dzięki.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
uczelnie same sobie ustalają czy mogą być warunki czy nie? czy to jakoś odgórnie?
bo sytuacja jest taka, że jestem na licencjackich i ponoć na magisterce można było mieć jeden na rok warunek albo nawet na semestr, tu nie wiem dokładnie. u mnie po pierwszym semestrze miało nie być, ale jednak dali, a po drugim mówią, że nie ma, że po pierwszym były trochę 'na zachętę', żeby dużo osób nie odpadło... :/ dziekan wydzialu przyznaje, mam pismo przed soba i chyba trzeba bedzie dobre uzasadnienie wymyslic do konca tygodnia  Ma ktos jakies dobre i uniwesalne, zeby napewno dali? 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
że bardzo chcesz dalej pogłębiać swoją wiedzę %-) ej a u mnie na uczelni były gotowe druczki 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
że bardzo chcesz dalej pogłębiać swoją wiedzę %-) ej a u mnie na uczelni były gotowe druczki  Z tego co pamiętam to u mnie również  Przede wszystkim zaś to całe uzasadnienie to jest wiadomo ile i czego warte  Liczy się, żeby zapłacić w terminie, chociaż i tu warto napisać jakiś wniosek o umorzenie/rozłożenie na raty.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
ej a u mnie na uczelni były gotowe druczki  u mnie tez sa druczki tylko trzeba je wypelnic  o takie o: >> Wniosek << [ img146.imageshack.us]  Najlepsze, ze na nich nic nie ma o oplacie  podobno 200 ale ile w tym roku zaspiewaja 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
się ciesz, u mnie jest jedyne 450! :/ w ogóle to prawda, że później można żądać zwrotu?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Witam. Pomoże mi ktoś przetłumaczyć na angielski:
"Symulacja systemów telekomunikacyjnych w środowisku VisSim"
czy tak jest poprawnie
"Simulation of telecommunication systems with VisSim software"
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
się ciesz, u mnie jest jedyne 450! :/ w ogóle to prawda, że później można żądać zwrotu? Właściwie umorzenia i nie żądać tylko błagać  A serio - zawsze moim zdaniem warto napisać pismo z prośbą o umorzenie opłaty z jakichś tam powodów (trudna sytuacja materialna, koszty studiowania etc.). Nawet jeżeli nie umorzą całości, to może chociaż część  Wiele wysiłkju to nie kosztuje, a może się opłacić. PS u mnie z tego co pamiętam pisało się do prorektora ds studenckich, ale nie mam pojęcia czy jest to generalna zasada.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Znaczy się mi nie o to %-) Ktoś u mnie na forum wydziałowym napisał, że to w całości od podatku można odpisać. Tylko, że to nie jest do końca mądry człowiek, który to pisze, więc to może być kompletna bzdura.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
 Źle zroumiałem. Szczerze mówiąc - nie mam pojęcia czy to można odpisać, pierwsze słyszę.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Zresztą po co mi warunek, jak zaliczę tą poprawkę 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Swego czasu na tvp2 leciał film związany z Halloween. Chciałem sobie to ściągnąć ale nie moge sobie przypomnieć tytułu. To było jakiś rok temu, ale z moją pamięcią jest bardzo źle  Pamiętam, że pojawił się tam człowiek(zamiast głowy miał dynie) , Pamiętam też ze były jakieś dwie pary nastolatków, które urządziły sobie w czwórke jakiś "bal" karnawałowy, Była tez babka , jedna z głównych bohaterek.. Może kogoś w jakiś sposób naprowadziłem i pomoże ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zakład z fortuny.
Pilka nozna | Polska - puchar : podwojna szansa Info Spotkanie 1-1 0-0 2-2 2762 P.Opalenica-Z.Sosnowiec 2,85 1,6 1,47
Jezeli postawie 1-1 to bedzie to oznaczac: drużyna podana na pierwszym miejscu będzie wygrywać do przerwy lub/i na koniec meczu 0-0 oznacza, że remis będzie do przerwy lub/i na koniec meczu 2-2 drużyna podana na drugim miejscu będzie wygrywać do przerwy lub/i na koniec meczu
???
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z tego co wiem to tak właśnie jest 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam. Pomoże mi ktoś przetłumaczyć na angielski:
"Symulacja systemów telekomunikacyjnych w środowisku VisSim"
czy tak jest poprawnie
"Simulation of telecommunication systems with VisSim software" Ja dostałem taką podpowiedź: "Telecom systems simulation in VisSim environment".
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Dzieki micha$, ale chyba "environment" to bardziej srodowisko takie naturalne, a tu chodzi o program
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie lekkie zamieszki osiedlowe byly i zostalem ranny  W zebro dostalem i mocno mnie sciaga na lewo i ciezki mi sie oddycha, co jest? zbite zebro czy co?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Telecommunication systems within the VisSim simulation environment
|
|