|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dziś do mnie dotarło, że nie oddałem indeksu a właściwie to zaliczenia miałem już w pierwszym terminie. Jeśli np termin oddania indeksu minął 25 to mam sobie szukac dobrze płatnej pracy czy da się to załatwić? Bo sie wk.. jak mnie skreślą z listy przez moją głupote.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Idź do dziekanatu. U nas (PŁ) nigdy nie robili problemów.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dziś do mnie dotarło, że nie oddałem indeksu a właściwie to zaliczenia miałem już w pierwszym terminie. Jeśli np termin oddania indeksu minął 25 to mam sobie szukac dobrze płatnej pracy czy da się to załatwić? Bo sie wk.. jak mnie skreślą z listy przez moją głupote. Chyba na I roku jesteś że pytasz... Nie rób jaj tylko idź zanieś indeks. Nie wiem co za uczelnia ale byłby to śmiech na sali jakby Ci robili problemy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Teraz to już drugi ale wole się upewnić przed wizytą czy czegoś tam nie zawaliłem.
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
Jakby wszyscy studenci byli tak wzorowi jak Ty, to by panie w dziekanacie byly milsze 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jakby wszyscy studenci byli tak wzorowi jak Ty, to by panie w dziekanacie byly milsze  One nie są takie złe, tylko trzeba umieć z nimi rozmawiać  Poza tym - jak czasami słuchałem o jakie rzeczy potrafi pytać student, to się im nie dziwię, że potrafią się zirytować 
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
haha...Mindman dobrze powiedziane...ja ze swoja juz prawie na ty...a do tego juz nie musze mowic jak sie nazywam i jaki mam nr indexu...mam nadzieje, ze przez wakacje nie zapomniala, bo jutro jej sie przypomne 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja już nie mam z Paniami z dziekanatu do czynienia  ale wspominam miło - pomocne i na ogół uśmiechnięte. Chociaż daje się odczuć różnicę w traktowaniu pomiędzy studentami poszczególnych lat (im dalej, tym lepiej  )
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja dzisiaj byłem po mój indeks, bo jest mi potrzebny do poprawki  Najpierw okazało się, że mojego indeksu nie ma i znalazł się dopiero po krótkich poszukiwaniach.Indeks oczywiście nie był rozliczony, bo pani z dziekanatu powiedziała, że ktoś go niby dopiero wczoraj przyniósł, czy jakoś tak  Tak to jest jak się zostawia indeks komu innemu do oddania  Ale problemów nie było, bo rozliczyła mi od razu na miejscu i walnęła pieczątkę o dopuszczeniu do sesji poprawkowej.Te terminy to są po to, aby w dziekanacie nie było za dużego burdelu z indeksami.Jeśli oddasz później to wielkich problemów nie powinni robić.
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
Ja nie prowadze w ogole indexu i mi z tym najlepiej...a terminy sesji są zawsze do obgadania z wykladowcami... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeden wielki pierdzielnik w dziekanacie, u nas na odchodne stara pani prodziekan do spraw studentów stwierdziła, że trzeba zrobić roszady w grupach i pozmieniać aby było alfabetycznie wszystko, no masz Ci los, tutaj już się grupa zintegrowała a tu chcą taką szopkę odwalić, nie wiem jak to będzie, mam nadzieję, ze nowa pani prodziekan coś z tym zrobi  A co do indeksów to też nieźle, nie mam wszystkich wpisów i musiałem te przedmioty, z których nie mialem nawet wpisów wpisać tak, że niby ich nie zaliczyłem, to miałem tyle punktów na minusie, że mogliby mnie z powodzeniem wywalić z tej uczelni  hehe... ale byłem dziś w dziekanacie i gitara gra, warunek z kreski i mechany, a pomyśleć, że na początku studiów miałem w planach stypenduium  ehhh... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ooo gnacik slabo...ja mechana zdana kreski juz dawno...  PS: na kreski potrzebowalem 3 podejscia na mechane 2
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pierwszy raz oddalem indeks w terinie  zwykle oddawalem pazdziernik/listopad  a jestem na 4 roku 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ooo gnacik slabo...ja mechana zdana kreski juz dawno...  PS: na kreski potrzebowalem 3 podejscia na mechane 2 z jakiego jesteś wydziału ?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
mam problem w semstrze letnim mieliśmy wykład do wyboru - filozofia albo religioznawstwo. wszyscy zapisywali się na to drugie, więc ja też. ale tydzień później napisałam podanie o przeniesienie na filo, no i spoko, babka na filo to odnotowała. było na zasadzie obecności - kto ma wszystkie bez dwóch, ten ma 4,0 - więc się opłacało. Jakoś w maju dostałam kartę ocen i dopiero, jak się sesja zaczęła, to zauważyłam, że mam tam religioznawstwo, więc musiałam pochodzić do dziekanatu/sekretariatu/wykładowcy, bo okazało się, że to moje podanie utknęło i zapomnieli zmienić. tylko że na tej błędnej karcie miałam już wpisy... nową dostałam w ciągu paru dni, ze starą nie wiem, co zrobili. Sęk w tym, że chodziłam jeszcze za tymi wpisami cały czerwiec, no brakuje mi jednego, ale to się da załatwić, tego jednego z poprawki i dwóch - jedna babka jest w ciąży i ma urlop, a druga poszła na emeryturę i na uniwerku już nie pracuje. czy przyjmą mi w dziekanacie kartę bez dwóch podpisów? na starej karcie te podpisy były, w indeksie też są.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dziekan dokona wpisu na podstawie protokołu ocen  Nie masz co dygać.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
ale mnie zirytowali. za indeks na drugi kierunek nie można wpłacić kasy ot tak, tylko koniecznie na konto. 4pln.
omggg.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jutro ostatni termin zaliczenia z matmy (egzamin we wtorek).
Zaczyna się sranie :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pytanie mam. nie wyrobie sie z zaliczeniem angielskiego (zaliczenie z cwiczen) w terminie do 30 wrzesnia, bo wtedy ui mnie sie konczy sesja poprawkowa. jaki powod mam wpisac, w prosbie o przedłuzenie sesji poprawkowej? że pracowałem? od tak po prostu? nie mam zielonego pojecia a w pore sie obudziłem...
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
byles za granica, byles chory...takie tam...ze pracowales, to wg mnie sredniawka 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|