|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie mozna zablokowac reklam na mecz.pl? za takie tresci zaraz admin Cie "zablokuje" 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W regulaminie nie ma takiej opcji 
|
|
|
|
|
Comfortably Numb
|
|
Comfortably Numb
nie mozna zablokowac reklam na mecz.pl? za takie tresci zaraz admin Cie "zablokuje"  jeśli używasz Opery bądź Firefoxa to wyłącz po prostu Jave i JavaScript. W operze F12, w firefoxie poszukaj gdzieś w opcjach. działa na te "ruchome" reklamy (obecnie Expekt)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wszystkie reklamy można spokojnie usunąć bez wyłączania Javy i Scripta.
|
|
|
|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
Oszust i... dzida!!!
mam wazna sprawe do dziekana, a on przyjmuje w pon i sr po 1h na najwiekszym wydziale PW (mrok)... Fajnie, ze w koncu zrobili zapisy online i nie trzeba stac od 5tej w tych kolejkach, aby sie zapisac. Wczoraj po zalogowaniu wszystko fajnie byly miejsca na poniedzialek i srode - prawie komplet. To oczywiscie stwierdzilem, ze mi sie nie spieszy i zapisze sie dzis. Wstalem o 10 i z mysla, ze sobie jeszcze wybiore dogodna godzine(przyjmuje co 7min), a tu...wszystko zajete! No ku...wa ma.ć czlowiek to ma pecha! Zawsze pod gorke i musze czekac caly tydzien w niepewnosci  . Zloze podanie, ale zanim te idiotki(czyt.panie z dziekanatu) wyciagnal z urny to minie ruski miesiac. Do tego nie zlozylem karty ocen w terminie, bo nie chcialo mi sie ganiac za wykladowcami i teraz mam przeje..ne! 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ejjj mam tą samą sytuację, że nie oddam karty ocen w terminie. Jakie konsekwencje?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Parę ostrzegawczych klapsów od dziekana.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja index mam do zlozenia.. bylem tydzien temu doktor nie mial protokolu z ocenami i nie mogl wpisac mi ocenki. Mialem sie zglosic za tydzien(czyli dzisiaj), ja nie moglem ale kumpel pojechal. Nie bylo doktora w ogole. noz ku)$( krew zalewa... teraz pisacpodanie o przedluzenie sesji tylko dlatego, ze nie mam wpisu. Wszystko zaliczone elegancko ale brak wpisu :| bladź a i jeszcze nie moge znalezc pracy :/.. niby pracuje ale chce to rzucic bo juz pora nie sprzyja - rozwozenie pizzy. Nie w jesien i nie w zimie takie rzeczy. No i inne jeszcze rzeczy nie pasuja mi w tej pracy. Ale wez tu znajdz robote...... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Weź się w garść to znajdziesz. Wkurza mnie jak wszyscy narzekają na pracę. A spokojnie można dobrą znaleźć. Tylko trochę wysiłku!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A spokojnie można dobrą znaleźć. "Dobra" to pojęcie względne 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No tak, nie jestem po studiach, nawet licencjatu nie mam. Po drugie praktycznie zerowe doswiadczenie. Po 3cie mieszkam w niewielkim miescie. Po 4 wkurza mnie jak ktos sie wypowiada, a nie zna wszystkich faktow  A po 5 jest roznica miedzy nie szukaniem i narzekaniem, a szukaniem i narzekaniem pozdro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To jest zawsze najlepsze, iles osob znajdzie taka prace jaka im odpowiada, sa z niej zadowoleni, a potem jak wiekszosc ponarzeka ze nie moze takiej dostac to od razu nieroby i lenie, do tego potrafiacy tylko narzekac. Pewnie ze mozna dostac prace, niemalze wszedzie, tylko inna sprawa czy wiekszosc bedzie z niej zadowolona i nie chodzi mi tutaj nawet o wymagania finansowe. Ale i tak szkoda sie produkowac bo Ci ktorym sie udało, pofarciło, mieli wiecej szczescia, albo jak twierdza bardziej sie postarali i tak wiedza lepiej.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie rozumiem Was. Nigdzie nie narzekam. Mam po prostu takie zdanie. Każdy by chciał wypasioną pracę i super płacę. Ja nie mam wymarzonej pracy, ale pozwala mi ona zdobyć niezbędne doświadczenie na przyszłość.
lelu - to co napisałeś nie ma znaczenia. Licencjat nie jest Ci potrzebny, chyba, że chcesz pracować w "zawodzie", a tak naprawdę studia to ściema. Znajdzie się pracodawca, który da Ci szansę i możliwość wykazania się, wtedy zdobędziesz doświadczenie. Wypowiadam się bo napisałeś posta, tzn, że chcesz, żeby ktoś go przeczytał. Nie muszę znać wszystkich faktów. Chciałem tylko przestrzec Cię przed złym nastawieniem, pesymizmem i wybrednością co do pensji. OPTYMIZM PRZEDE WSZYSTKIM! Mi to pomaga gdziekolwiek jestem.
gizmo - jeśli piszesz o mnie to się mylisz.
Tyle ode mnie. Powodzenia!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a tak naprawdę studia to ściema.  zgadzam sie  OPTYMIZM PRZEDE WSZYSTKIM! Mi to pomaga gdziekolwiek jestem. optymizm to podstawa do sukcesu  powiem nawet ze wierze w moc pozytywnego myslenia  P.S. w tej chwili nic mnie nie denerwuje 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Studia to ściema? Wątpię.. Jeśli ktoś chce zajść naprawdę wysoko to studia są niezbędne  Do tego min. jeden język obcy - biegle! Oczywiście zdarzają się wyjątki od reguły. Sam znam osobiście osobę po średniaku, bez j.obcego z pensją 5 netto i to po niecałym roku pracy! Dlatego czasami warto szukać pracy w firmach dopiero co wchodzących na PL rynek 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja bym właśnie stwierdził, że wyjątkiem są osoby, którym są potrzebne studia. Mój wujek wszystkiego sam się nauczył - język, sieci itp. i ma teraz na początku kariery 6-krotność średniej krajowej. ALE jednak informatyka rządzi się swoimi prawami...
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Studia to ściema? Wątpię.. Jeśli ktoś chce zajść naprawdę wysoko to studia są niezbędne  Pewnie wiele osób prowadzących z powodzeniem własną działalność gospodarczą ma inne zdanie na ten temat 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wkurza mnie jak wpłacam kasę do jakiegoś buka specjalnie, aby zagrać po najwyższym kursie na rynku, a tu nagle jeb...po wpłacie okazuje się, że kurs nagle spadł...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@Goget - oczywiście, pisząc to nie miałem na myśli osób prowadzących własny business 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|