|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
a moze by tak Subaru Impreza 4x4. Nie mam tutaj na mysli wersji ponad 200-konnych, ale takie z silnikiem 1,8 90KM. Np --> Subaru Impreza [ moto.allegro.pl] Naped na 4 kola pomoze na gorkach, a i spalanie nie powinno byc wysokie. pozdr
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja moge polecic mazde 2 lub 3, z mniejszych aut (6 jeżeli chcesz większe), mi osobiście wersje 1 (starsze) bardziej sie podobają od nowszych wersji 2 (2 są po liftingu) generalnie bardzo dobry silnik (zwłaszcza beznyna), przyzwoicie jeździ, bardzo porządne wyposażenie, tylko wykończenie w środku troche mierzi (plastiki) ale cenowo bardzo atrakcyjne wszystkie 3 modele (w swojej klasie) a z zewnątrz mazda 6 miodzio  od niedawna oficjalnie mazdy w Polsce sprzedają (w sensie mazda dopiero wchodzi na polski rynek, salony dilerzy itp)
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
a moze by tak Subaru Impreza 4x4. Nie mam tutaj na mysli wersji ponad 200-konnych, ale takie z silnikiem 1,8 90KM. Np --> Subaru Impreza [ moto.allegro.pl] Naped na 4 kola pomoze na gorkach, a i spalanie nie powinno byc wysokie. pozdr Ojro, Impreza, kombi to bedzie palic z 9-10  A ja pisalem, ze kombi odpadaja, teraz jezdze kombi, ojciec ma kombi, w pracy drugie auto, ktorym sie poruszam to tez kombi 
|
|
|
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Imprezy muisz szukać takiej gdzie dołożą drugą na części;-) Nie dość że napęd na 4 koła to jeszcze silnik typu bokser, te najmnijesze nie są specjalne wysilone i to ich wielki plus ale znalezć dobrego mechanika który zna się naprawde na tych silnikach to wielkie szczęście, serwis odpada bo lupus to sknera i auto które pali 9 litrów to paliwożerca  Bez obrazy, ale samochod to skarbonka, zawsze jest coś do zrobienia i na samochód musi być cie stać i musisz być tego świadom, na samochodzie sie nie zarabia, na samochodzie sie zawsze traci i jesli samochod nie jest narzędziem pracy to jest przyjemnoscia ktora zawsze kosztuje i w przypadku aut używanych sporo, a kupić od "żyda" który z powodu kosztów lał najtańszy olej, zakładał klocki z dykty i stosował inne dziwne oszczedności to dopiero porażka. Trochę to paradoks ale czasem dobrze kupić auto z firmy, lupek pisał o pandzie, taka Panda jak była sporo jeżdzona ale serwisowana regularna w serwisie autoryzowanym ma spore szanse być lepszą niż taka od jakiegoś "oszczędnego" mimo ze z niewielkim przebiegiem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam do sprzedania golfa V 1.9tdi 90km 65 000 przebiegu 2004r cena : 36000
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Biszop czy mógłbyś napisać coś o Alfie Romeo, interesuje mnie alfa w wieku ok 10 lat, silnik diesel. Przymierzam się do takiej, jestem na etapie zbierania informacji o tej marce 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
panowie takie pytanko.. chce wymienic zarowki w seicento. Na przod ida H4. Jaka maja moc takie zarowki zeby nie przeciazac akumulatorka itp ? 55W ? I druga sprawa, sa chyba jakies roznego rodzajuz arowki dajace wiecej swiatla ale o podobnej mocy jak standardowe, ktos cos wiecej wie na ten temat i moglbym podzielic sie ta wiedza ? pozdro
|
|
|
|
|
|
|
55 W, takie są nominalne do kloszy montowanych fabryczne, każde inne są zabronione przez nasze normy. Z mocniejszych tylko Philips, Osram i chyba Varta, maja ok 30% mocy więcej sam nie używam ale słyszałem że rozpraszają zbyt mocno światło bo nie są dostosowane do kloszy z perforacją tylko do gładkich.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Ma ktos moze doswiadczenie z Subaru Impreza z 2000 roku?Silnik 2,0 benzyna.Z tego co ludzie pisza na róznych forach chwala sobie to auto.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wkleje swoj post z grupy motoryzacyjnej:
Przymierzam sie do zakupu punciaka. Stoje przed dylematem - czy brac uzywany Punto 2 FL, czy moze lepiej nowego, salonowego PG, oba 5d, i MUSI byc klima.
Przebiegi robie raczej niewielkie - ok 10-13kkm rocznie - w tym 2-3 dluzsze trasy w ciagu roku, reszta to ruch miejski w Warszawie + trasza 300km raz na miesiac. Interesuje mnie tylko B lub B+G (przy uzywanym)- bo chce miec gaz, nie zamierzam doplacac do diesla (a dlaczego gaz - bo ... tak - psychologiczne powody - ekonomia nie ma tu duzego znaczenia, przy nowym pewnie poczekac rok, moze nawet 3 z zalozeniem gazu). Samochod bede kupowal albo w listopadzie, albo po nowym roku - zeby zalapac sie na lepsze promocje, za gotowke.
Punto 2 bylo czesto uzywane w szkolach jazdy - po czym (poza dokumentami oraz ew dodatkowymi lusterkami/hamulcem (tzn sladami po nich) ) mozna poznac takie auto? Silnik jaki mnie interesuje to 1.2 16v - jak to sie sprawuje? Raczej benzyna z gazem, ew benzyna (a sam doloze instalacje - i jesli tak to moze jakas polecacie). (to juz wiem - szukac sladow po spawaniu, co do 1.2 16v to podobno ciezko wspolpracuje z gazem - ale mysle ze to wina 2 gen gazu, przy sekwencji ludzie chwala sobie)
Nowe salonowe, z klima, z silnikiem 1.4 mozna wyrwac cennikowo za 42k (1.4, 77KM, wersja GP - gdzie jest klima manualna)- dodatkowo maja promocje gotowkowa - do 6k (a wiec ile moglbym dostac znizki przy 42k? moze ktos przerabial juz taki wariant?). Wiem ze w salonie mozna sie targowac - najlepiej grac w ping-ponga miedzy dilerami (Warszawa - wiec jest wybor, ew Siedlce jeszcze odwiedze) - za ile realnie moglbym dostac takiego Punto? Moze ktos poleci salon w Wwa gdzie latwiej sie targowac, ew gdzie obsluga jest w miare sensowna.
A moze jeszcze jakies uwagi? (Auto nowe bedzie sluzyc przez 5+ lat, raczej nie bede sie kwapil do sprzedazy, uzywane pewnie ze 3-4 lata bym chcial potrzymac i wtedy cos innego - wiem ze najwiekszy spadek wartosci bedzie w pierwszych 3 latach, ale kupujac uzywany nigdy nie wiadomo jak jezdzil poprzednik itd, kupujac nowy mam nowy samochod) witam  troche pozno ale odpowiem  GP o którym pisałeś miałbym dla Ciebie za 39 tysięcy z tego roku nowka salon  do tego gaz około 4 tysiące. CO więcej montujac gaz firmy ( Taratarini) ktora to ma autoryzacje Fiata nie tracisz gwarancji Gp ma tak jak mowisz klime , elektryke 2 poduchy, wspomaganie 270 L bagaznik i fajne paski po bokach  a co do rabatów to te 6k nie obowiazuja dla serii specjalnych jak GP czy Estivia, trzeba szukac Activa + opcja w klimie aby rabat przeszedl + diesel, na beznyny są bodajze rabaty 5 K, dalej, w tej chwili wyszla seria Specjalna ESTIVIA 1,2 65 KM za 37990  ciekawe autko 5 D bazowy Active + klima + elektryczne lusterka + centralny w pilocie , do tego dochodzi rabat 1000 wiec praktycznie takie auto mozesz miec w metaliku za 38000 , Pzdr 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
aha i jeszcze jedno ;P FAP wrzucił na nasz rynek Fiata PUnto 2 Classic w cenie 32990, klima eletryka poduchy , w porownaniu do 2jki starej zmienione lampy i lekko balacharka, reszta badzo podobna , samochody robione na Słoweni bodajze lub Słowacji  bardzo ciekawa propozycja wedlug mnie ,
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jako, że jestem na "letkim plusie" chciałem sobie kupić TO [ najauto.pl] Doradzicie coś? Czy warto?
|
|
|
|
|
I see dead people
|
|
I see dead people
Jako, że jestem na "letkim plusie" chciałem sobie kupić TO [ najauto.pl] Doradzicie coś? Czy warto? Kręcony licznik 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
-error] Jako, że jestem na "letkim plusie" chciałem sobie kupić TO [ najauto.pl] Doradzicie coś? Czy warto? Kręcony licznik  dziadostwo, nie ma uchwytu na puszkę
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jako, że jestem na "letkim plusie" chciałem sobie kupić TO [ najauto.pl] Doradzicie coś? Czy warto? Biedny student 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ciekawe gdzie schowal butle z gazem?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ciekawe gdzie schowal butle z gazem? nie schowal, do fotela kierowcy podlaczona jest od tylu rura taka jak do lewatywy - kierowca ma na pulpicie specjalny podajnik grochówki - jest to auto ekologiczne napedzajace sie samo
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
macie jakiś dobry sposób żeby alusy dobrze się prezentowały ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
macie jakiś dobry sposób żeby alusy dobrze się prezentowały ? wyczyscic je 
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
macie jakiś dobry sposób żeby alusy dobrze się prezentowały ? wyczyscic je  tyle to wiem sam 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|