|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Witam wszystkich Ostatnio rozglądam się za kupnem "nowego" auta. Mój budźet niestety jest dosyc ograniczony - 6-7tys zł. Zaintersował mnie ostatnio faiat brava, np. http://otomoto.pl/fiat-brava-C6682562.htmlNiestety jeśli chodzi o samochody jestem kompetnym lalikiem, więc porszę zarówno ekspertów, jak i obecnych/byłych użytkowników takiego modelu o opinie/rady. Co możecie mi powiedzieć o tym modelu, jak i ogólnie o marce fiat ? Wszystki opinie mile widziane  pozdrawiam
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6106737moze ktos sie skusi:) Po tym planuje audi A4 A6, peugeot 407 BMw 3 cos byscie polecili doradzili?? Moze jakies inne auto byscie polecili??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeżdże A6 od maj zrobiłem prawie 15 tys według mnie samochodzik super dobrze trzyma sie drogi dużo częśći zamiennych do samochodu ogolnie wygląda dobrze silnik mam 2.5 litra pali mi w granicach 8-8.5 litra przy jezdzie tak do 130 no i co warto dodac auto pieknie sie prezentuje typowa limuzynka
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam wszystkich Ostatnio rozglądam się za kupnem "nowego" auta. Mój budźet niestety jest dosyc ograniczony - 6-7tys zł. Zaintersował mnie ostatnio faiat brava, np. http://otomoto.pl/fiat-brava-C6682562.htmlNiestety jeśli chodzi o samochody jestem kompetnym lalikiem, więc porszę zarówno ekspertów, jak i obecnych/byłych użytkowników takiego modelu o opinie/rady. Co możecie mi powiedzieć o tym modelu, jak i ogólnie o marce fiat ? Wszystki opinie mile widziane  pozdrawiam Części tanie ,blacha cienka ,ogólnie pozytyw .
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
A coś dokładniej ? MOże mi ktoś coś powiedzieć o awaryjności tych samochodów ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
prośba, do mających pojęcie w temacie  musze szybko kupic samochód, mały, "miejski" i dostałem ofertę, i do jutra musze podjać decyzję. Peugeot 206, rocznik 2005, 1.4 benzyna, nie pamietam przebiegu;) ale był mały. stan techniczny OK, bo to z polecenia auto (porysowana karoseria w 2 miejscach), wyposażenie standard, klima, el. szyby itd. zaproponowano mi cenę 9000PLN. I jak myślicie, biorąc pod uwagę markę i model warto go wziąć? Jak szybko 206 tracą na wartości?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
I jakby ktoś wiedział z autopsji, ile pali 206 z takim silnikiem?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
9000 tys za 3-letniego Peugeota to chyba bardzo jak nie rewelacyjna cena, skoro mowisz - piszesz, ze wszystko jest z nim ok. Na lakiernika wydasz jakies 600 zl i bedzie wporzadku. Posmigasz roczek i nie stracisz na tej inwestycji. -------- Panowie ktora nawigacje wybrac ? -Garmin Nuvi 250 czy -Becker 7827 ?
Moze ktos z Was uzywa/l ktorejs i moze napisac pare zdan.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
da sie przerobic przebieg w mercu E220 rok produkcji 2005 ?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
da sie przerobic przebieg w mercu E220 rok produkcji 2005 ? 2 lata temu tata miał takie auto, ogólnie to będzie cieżko i nie opłaca sie. Wtedy kosztowało to około 2tys złotych, bo żeby cofnąć licznik w tym aucie musisz to zrobić w 3 miejscach: licznik, kluczyk i komputer. Jeśli cofniesz tylko sam licznik to i tak wróci do poprzedniego przebiegu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzieki thepilator  musze to przemyslec
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
 cała Polska, oszuści i zlodzieje, jeszcze pewnie jestes dumny z siebie co nie? ...
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
 cała Polska, oszuści i zlodzieje, jeszcze pewnie jestes dumny z siebie co nie? ... Jakbys wiedział to obecnie niemcy rownież przekręcaja liczniki wiec zadna z tego nowosc. Nie wspomne juz o turkach sprzedajacych w Niemczech. Znam ludzi ktorzy w firmowych autach przekrecaja liczniki z pol miliona na 100 tysiecy itd. Wymieniaja skore na kierownicy i skrzyni biegow (koszt takiej wymiany to chyba 180zl) i auto wyglada jak nowka a pod maska wszystko dojechane.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kazdy uogolnia i wychodzi na to ze nie ma juz uczciwego sprzedawcy, bzdura!
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
 cała Polska, oszuści i zlodzieje, jeszcze pewnie jestes dumny z siebie co nie? ... ta wypowiedź była skierowana do mnie?? Nie mam nic wspólnego z cofaniem liczników, ktoś zadał pytanie ja na nie odpowiedziałem. Zresztą pierwszą rzeczą jaką sie robi kupując takie auto to telefon do salonu, podanie numeru vin i już masz cała historie takiego auta więc nawet jak ktoś cofnie licznik w takim 3 letnim aucie np na 100tys to w bazie danych będzie cała historia tego auta więc to nie ma sensu. Swoją drogą temat cofania liczników jest ciekawy, ludzie w Polsce są naiwni, chcą kupić używane auto, bezwypadkowe, z niskim przebiegiem i w idealnym stanie, na zachodzie są takie auta ale to powoduje że wartość takiego samochodu jest 25% wyższa, a u nas chcą mieć to wszystko w cenie rozbitka na zachodzie...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zresztą pierwszą rzeczą jaką sie robi kupując takie auto to telefon do salonu, podanie numeru vin i już masz cała historie takiego auta więc nawet jak ktoś cofnie licznik w takim 3 letnim aucie np na 100tys to w bazie danych będzie cała historia tego auta więc to nie ma sensu. Zmienię trochę temat - co mogą wiedzieć w salonie jak samochód po np. 2 latach gwarancji przestał jeździć do serwisu?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
 cała Polska, oszuści i zlodzieje, jeszcze pewnie jestes dumny z siebie co nie? ... Jakbys wiedział to obecnie niemcy rownież przekręcaja liczniki wiec zadna z tego nowosc. Nie wspomne juz o turkach sprzedajacych w Niemczech. Znam ludzi ktorzy w firmowych autach przekrecaja liczniki z pol miliona na 100 tysiecy itd. Wymieniaja skore na kierownicy i skrzyni biegow (koszt takiej wymiany to chyba 180zl) i auto wyglada jak nowka a pod maska wszystko dojechane. Co nie zmienia tego, ze trzeba miec niezly tupet, aby o takie cos pytac sie na forum. dzieki thepilator  musze to przemyslec I przez takich cwaniaczkow, jak Ty, wszyscy Kupujacy traktuja uczciwych sprzedawcow jak potencjalnych złodziei i kretaczy.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Zresztą pierwszą rzeczą jaką sie robi kupując takie auto to telefon do salonu, podanie numeru vin i już masz cała historie takiego auta więc nawet jak ktoś cofnie licznik w takim 3 letnim aucie np na 100tys to w bazie danych będzie cała historia tego auta więc to nie ma sensu. Zmienię trochę temat - co mogą wiedzieć w salonie jak samochód po np. 2 latach gwarancji przestał jeździć do serwisu? Problem w tym, ze nic.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a kto myslacy patrzy na przebieg? hehe
ja tu mam kolo siebie zawodnikow co rocznie robia po 5tys ale ja bym od nich w zyciu auta nie kupil - trzeba miec jakies pojecie o mechanice i dbac o samochod nie od strony estetycznej ale mechanicznej - umiejetnej jazdy bez zarzynania sprzegla takze w 90% nawet nie spogladam na przebieg bo nie ma to zadnego sensu
wole auto z przebiegiem 200 tys km od kogos kumatego niz 20tys od niedzielnego dziadka
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|