Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 15 1 2 3 4 5 14 15
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mam Windowsa Xp, miesiąc temu zainstalowałem jakąs aktualizację i zaczął pragnąć rejestracji... Po 30 dniach nie idzie wejść do kompa, tzn nie ładuje się do końca. Jest jakaś możliwość usunięcie tej aktualizacji?Czy tylko reinstalacja systemu? Oraz jak zrobić tą reinstalację, a żeby danych nie utracić. Dane w większości na partycji C:/. Co radzicie?

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mam problema takiego ja, zatem opisuje co następuje.
Zainstalowałem sobie Windowsa XP SP2, na partycji proszę ja Was C:, ale nieopatrzenie rozpocząłem również instalację ponownie Windowsa tym razem na partycji E:, jednakże w porę zorientowałem się "co dzieje sie", nie patrząc na przeszkody wyjąłem płytę instalacyjną, bowiem już Windowsa mam przecież zainstalowanego na partycji C:, później sformatowałem partycję E:, jednak gdy włączam komputra, pojawia się napis, że mam zainstalowane 2 Windowsy, kiedy faktycznie mam jeden, ten komunikat pojawia się chyba w Dosie (na czarnym takim tle). Pytanie: jak usunąć tego dolnego Windowsa gdy pojawia się napis aby jakiegoś wybrać?

Dziękuję.
Pozdrawiam.
Wszystkiego dobrego.
piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ok, wiem, że muszę coś wyciąć w pliku boot.ini z dysku C:, tylko gdzie go znaleźć i co wyciąć? ;-)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Już naprawiłem: grin

O tak o:
bootcfg /delete /ID

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Kerogh
Nawalil komputer i po oddaniu go do serwisu zostal wymieniony dysk na nowy [ Seagate Barracuda 250gb ].
Jest zalozony jednak w BIOSie nie widac go i w zakladce "Boot" jest wpisane [ None ] a przy probie instalacji WinXP pojawia sie komunikat, ze nie jest zainstalowany zaden dysk twardy i nie mozna instalowac.

Tak jak Ci pisze f4ls0n, sprawdź czy są tam partycje. Ale najpierw spróbuj przestawić zworkę.

Originally Posted by damianki
Mam Windowsa Xp, miesiąc temu zainstalowałem jakąs aktualizację i zaczął pragnąć rejestracji... Po 30 dniach nie idzie wejść do kompa, tzn nie ładuje się do końca. Jest jakaś możliwość usunięcie tej aktualizacji?Czy tylko reinstalacja systemu? Oraz jak zrobić tą reinstalację, a żeby danych nie utracić. Dane w większości na partycji C:/. Co radzicie?

Podłączyć dysk do drugiego kompa, zgrać co potrzebne, dysk sformatować i zainstalować od nowa smile

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Pilnie potrzebuje prezentacje(ok. 20 slajdow) zwiazana z ktoryms z tematow:
Geografia
Matematyka
J. Polski
Chemia
Matematyka

zrobioną w power poincie.

Czy mógłby ktoś pomóc ?

?
?
Chiński prawnik pozywa Microsoft

Microsoft | 2008-10-23 00:02:52 | Autor: Piotr Kuźmiński

Jeden z chińskich prawników postanowił pozwać do sądu korporację Microsoft za fakt zainstalowania w swoim komputerze składnika Windows Genuine Advantage.

Dong Zhengwei oskarżył firmę z Redmond o włamywanie się do prywatnych komputerów i wydobywanie z nich określonych informacji. „Szanuję prawo Microsoftu do ochrony swojej własności intelektualnej, ale uważam, że celuje ona nie tam gdzie powinna. Microsoft powinien zająć się sprzedawcami i producentami fałszywego oprogramowania, a nie użytkownikami końcowymi systemu operacyjnego. Władze każdego kraju powinny przedsięwziąć odpowiednie kroki, by chronić swoich obywateli przed podobnym zachowaniem producentów oprogramowania” – uważa Zhengwei.

Windows Genuine Advantage instalowane jest jako automatyczna aktualizacja. Jeśli oprogramowanie wykryje, że posiadany przez użytkownika system operacyjny Windows XP lub Vista jest nielegalny, ostrzega posiadacza oprogramowania o tym fakcie w komunikacie wyświetlanym na czarnym ekranie.

Najnowsza wersja WGA została zainstalowana podczas ostatniego comiesięcznego cyklu poprawek wysyłanych przez Microsoft za pomocą usługi Windows Update.

Źródło: theregister.co.uk

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
pytanie co do xpeka, ustawilem w folderze zeby byl ukryty, potem gdy chce go znowu zobaczyc wchodze w opcje folderow zaznaczam zeby pokazal ukryte pliki i foldery ale one sie nie pojawiaja spowrotem.... o co chodzi??

Tenis Trader
Tenis Trader
Miałem to samo, przypałętało się przez pendrive. Tutaj szczegóły : http://antyvir.blogspot.com/2008/02/trojan-amvo-opis-wykrywanie-usuwanie.html

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Panowie mam takie Pytanko chciałem pograć przez sieć w Menadzerka Championsip 2001/2002 i jak wchodze w gre pisze że za mało pamięci w kompie probowałem to jakoś zwolnić ale za bardzo niewiem jak tongue także jakby ktoś mógł powiedzieć jak to zrobić byłbym wdzięczny grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by hrabia
Panowie mam takie Pytanko chciałem pograć przez sieć w Menadzerka Championsip 2001/2002 i jak wchodze w gre pisze że za mało pamięci w kompie probowałem to jakoś zwolnić ale za bardzo niewiem jak tongue także jakby ktoś mógł powiedzieć jak to zrobić byłbym wdzięczny grin
TEGO nie pzreskoczysz , jedyne wyjscie do dolozenie ramu do kompa smile.
Gra jest napisana takz ze potzrebuje jakies minimum ramu i tego nie da sie zmienic. Swoja droga ram nie jest trocg ,choc zaczyna drozec ,.idz i kup 1gb ramu za 40zl a najlepiej 2x1 gb za 100zli masz swiety spokoj. No chyba ze uzywasz jeszcze DDr1 to w tedy nie oplaca sie kupywac.

?
?
to nawet DDR nie muszą być żeby płacić jak za zboże frown ostatnio jak byłem u znajomych kolo kupował DDR2 400MHz 1GB za 89 PLN shocked teraz za tyle jakieś goodramy 2GB 800MHz Dual kupi smirk

?
?
Originally Posted by f4ls0n
to nawet DDR nie muszą być żeby płacić jak za zboże frown ostatnio jak byłem u znajomych kolo kupował DDR2 400MHz 1GB za 89 PLN shocked teraz za tyle jakieś goodramy 2GB 800MHz Dual kupi smirk

to jednak DDR1 były blush laugh blush

addict
addict
Mam takie pytanie do programistow/webmasterów. Tworzę stronke na której chciałbym umieścić dane o aktualnych kursach walut. Dane chciałbym pobierać z tej strony: http://www.nbp.pl/Kursy/Kursya.html
Prosze o informacje w jaki sposób moge wyciągnąć dane z tej strony, chodzi mi tutaj głównie o kursy dolara amerykańskeigo i Euro i następnie w jaki sposób te dane umieścic na mojej stronie.

Oczywiście ma to się dziać z autoamtu.

Pozdrawiam i dziękuję!

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
musze napredce kupic lapa, dzisiaj albo jutro najlepiej..

wybor padl na della tongue

i mam takie pytanko, z jaka pamiecia kupic:

-2GB i potem najwyzej dokupic za jakis rok/ dwa kolejne 2GB
-czy od razu 3GB sobie walnac

i czy jest duza roznica pomiedzy radeonem HD 3450, a 3650 (oba 256MB)

moze ktos siedzi w temacie na biezaco i moze mi w miare szybko odpowiedziec na te pytania.

dzieki

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
kolega juz mi wybil z glowy della.. smile

Ide oblukac lenovo lub toshibe.

pozdro!

G
addict
addict
G Offline
co moze byc przyczyna ze jest problem z zaladowaniem dokumentow .pdf ?? albo ich nie czyta

GRILL MASTER
GRILL MASTER
brak programu do odczytywania tego formatu ? tongue

G
addict
addict
G Offline
a jaki to program bo najlepsze jest to ze pare miechow temu spokojnie wchodzilo i drukowalem jakis tam dokument a teraz nihuhu

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
adobe reader np tongue

Strona 3 z 15 1 2 3 4 5 14 15

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (betowiec, rafal08, kamel, 11kera11, Szuman, forty, alfa), 2,569 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,277
Posty5,829,424
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025