|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam, pytanie do znawców systemu Windows.
Mam Vistę.
Z biegiem czasu nazbierało mi się mnóstwo softów pokerowych. Wiadomo - instalacja.
I teraz mam tego pełno zainstalowanego na ścieżce C://Program Files/ i tutaj softy.
Teraz chciałbym stworzyć oddzielny folder dla tych softów. Jak przenieść te programy bez odinstalowywania tak żeby działały ? ciężka sprawa, trzeba było myśleć przed instalowaniem  jak przeniesiesz to większość raczej będzie działała, ale później przy próbie odinstalowania nie dasz rady ich w pełni usunąć z systemu, imo najlepiej jednak odisnalować, a później zainstalować w odpowiednim do tego stworzonym folderze... pozdr,
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zawsze można edytować wpisy w rejestrze, ręcznie  Udanej zabawy 
|
|
|
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
[ Linked Image] Czy za takie coś grozi coś? Kumpel się pytał jak coś... 
|
|
|
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nic nie grozi 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ściągnij sobie to: http://www.programosy.pl/program,removewga.html i odpal, a następnie wywal Genuine cośtam z aktualizacji. I po problemie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Sciagnalem film podzielony na 12 części..
Da się go połączyc w jedną całość?
|
|
|
|
|
?
|
|
?
Sciagnalem film podzielony na 12 części..
Da się go połączyc w jedną całość? odpal TC, zaznacz pierwszy plik, "plik > scalaj pliki" 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Damian 11:32:06 co moze byc nie tak z PC.. wczoraj nagle skonczyl mi sie net Damian 11:32:22 mialem gadu, ale www juz nie dzialalo ping nie lecial... a gg ciagle dzialalo, do czasu az sie nie rozlaczylem Damian 11:32:29 myslalem ze to moze server Damian 11:32:43 ale dzisij patrze u brata net jest.. na switchu zamienilem kabel w slotach Damian 11:32:45 ale to nie pomoglo Damian 11:32:53 sprobowalem recznie wpisac IP i DNS ale tez nic.. ciagle neta nie ma ;/ Damian 11:32:56 wiesz co moze byc ?
brata komp i moj leci na jednym switchu wiec switch sie raczej nie zawiesil.. ktos ma jakis pomysl ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kabel, karta sieciowa, sterowniki, ustawienia systemu...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pierwszy raz reinstalowałem vistę na lapie. Tradycyjnie wszystkie ważne rzeczy przerzuciłem na drugą partycję, żeby ich nie skasować. Po ponownym zainstalowaniu okazało się, że obie partycje zostały sformatowane  Czy domowym sposobem da jakoś radę odzyskać te dane ? A jeżeli nie, to ile taka przyjemność by mnie wyniosła, gdybym zaniósł dysk do serwisu ?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
A tak z ciekawości - robiłeś reinstall czy recovery?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A tak z ciekawości - robiłeś reinstall czy recovery? Recovery
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Co do odzyskania poszukaj na google-u, sam nie znam takich progsow. Pytalem, bo mnie tez niedlugo czeka recovery lapka, wiec trzeba bedzie jakos inaczej zabezpieczyc dane. Powodzenia.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zaniesc do serwisu by Cie troche kosztowala.. nie wiem ile ale w Twoim przypadku bylaby to najtansza z uslug bo dane zostaly wykasowane a dysk jest nieuszkodzony. Jednak musisz pamietac zeby odzyskac dane nie mozesz zapisac innych na dysku  W przeciwnym wypadku nowozapisane dane zastapia na stale te stare ktorych rzekoomo nie ma. Ja kiedys odzyskiwalem programem ktory nazywal sie "Drive Rescue" dosc prymitywny, ale bylo to ze 2 lata temu moze lepiej... badz co badz odzyskalem wiekszosc na ktorych mi zalezalo. Praca mozolna bo skanowanie trwa dlugo, a sam program jesli chcesz odzyskac rzecz ktora w nazwie ma polski znam wykrzacza sie i trzeba od nowa skanowac:P
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Słyszałem o ty, że zainstalowane nowe dane wypierają te stare, dlatego póki co nic tam nie instaluję. Jakby ktoś się orientował ile taka przyjemność może mnie kosztować, to byłbym wdzięczny. A póki co pobawię się tym programem, zobaczymy co z tego wyjdzie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
http://www.stream-data.net/odzyskiwanie_danych_cennik,pl.html
droga przyjemnosc jakby nie patrzec:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pierwszy raz reinstalowałem vistę na lapie. Tradycyjnie wszystkie ważne rzeczy przerzuciłem na drugą partycję, żeby ich nie skasować. Po ponownym zainstalowaniu okazało się, że obie partycje zostały sformatowane  Nie moge patrzec na Viste  Ja mam inny problem. Na kompie mojej panny ,przywiezionym z Polski ,jest zainstalowane badziewie ,zwane WV. Chcialbym to wywalic i zainstalowac XP. Klopot w tym ,ze oryginalnego XP zostawilem w Polsce ,a w Hiszpanii dysponuje tym "obrazem". Obraz odzwierciedla mojego laptopa (o ile mozna sie wyrazic ,ze odzwierciedla) i zostal zrobiony programem Acronis ,wedlug wskazowek Herculesa ,usera tego forum. Do sedna. Chce sformatowac kompa mojej panny i "wczytac" tam obraz mojego laptopa. Czy to jest wogole mozliwe i na jakie problemy (sterowniki ?) moge napotkac. Posiadamy oryginalna plyte z Vista ,ale... Jeszcze jedno. Gdyby sie nie udal manewr z XP i musielibysmy wisiec na Viscie to poradzcie ,jakim programem sformatowac twardy dysk i jakim podzielic go na partycje (teraz jest tylko jedna ,dysk ma 150GB). Pytam o to ,bo mam wrazenie ,ze jak sie od nowa zainstaluje Viste ,to rozne smiecie pozostana na dysku ,a program bedzie tylko nadpisany. To tak ,jakby malowac sciane ,nakladajaqc nowa farbe na stary kolor ,a ja chcialbym zdrapac do zera 
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Słyszałem o ty, że zainstalowane nowe dane wypierają te stare, dlatego póki co nic tam nie instaluję. Jakby ktoś się orientował ile taka przyjemność może mnie kosztować, to byłbym wdzięczny. A póki co pobawię się tym programem, zobaczymy co z tego wyjdzie  Ja już dwukrotnie omyłkowo sformatowałem dysk i dwa razy odzyskałem wszystkie dane tym programem : http://www.instalki.pl/programy/download/odzyskiwanie_danych/GetDataBack_for_NTFS.php
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chcialbym to wywalic i zainstalowac XP. Klopot w tym ,ze oryginalnego XP zostawilem w Polsce ,a w Hiszpanii dysponuje tym "obrazem". O oryginalności nie decyduje obraz, tylko numer seryjny. Obraz odzwierciedla mojego laptopa (o ile mozna sie wyrazic ,ze odzwierciedla) i zostal zrobiony programem Acronis ,wedlug wskazowek Herculesa ,usera tego forum.
Do sedna. Chce sformatowac kompa mojej panny i "wczytac" tam obraz mojego laptopa.
Czy to jest wogole mozliwe i na jakie problemy (sterowniki ?) moge napotkac. Jeżeli są to inne urządzenia to na pewno będą jakieś wałki. Ale większość sterowników można znaleźć w necie, także wystarczy zabezpieczyć sobie sterowniki do karty sieciowej / adaptera i resztę ściągać na bieżąco. Jeszcze jedno. Gdyby sie nie udal manewr z XP i musielibysmy wisiec na Viscie to poradzcie ,jakim programem sformatowac twardy dysk i jakim podzielic go na partycje (teraz jest tylko jedna ,dysk ma 150GB).
Pytam o to ,bo mam wrazenie ,ze jak sie od nowa zainstaluje Viste ,to rozne smiecie pozostana na dysku ,a program bedzie tylko nadpisany. Program jakikolwiek, aczkolwiek większość z nich jest płatna. Ściągnij sobie gparted live (program generalnie linuksowy), który będziesz mógł odpalić z płyty (wchodzi na małą CD, jest bootowalna).
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|