Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 6 z 15 1 2 4 5 6 7 8 14 15
B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Originally Posted by tangerine
Witam, pytanie do znawców systemu Windows.

Mam Vistę.

Z biegiem czasu nazbierało mi się mnóstwo softów pokerowych. Wiadomo - instalacja.

I teraz mam tego pełno zainstalowanego na ścieżce C://Program Files/ i tutaj softy.

Teraz chciałbym stworzyć oddzielny folder dla tych softów. Jak przenieść te programy bez odinstalowywania tak żeby działały ?

ciężka sprawa, trzeba było myśleć przed instalowaniem smile

jak przeniesiesz to większość raczej będzie działała, ale później przy próbie odinstalowania nie dasz rady ich w pełni usunąć z systemu, imo najlepiej jednak odisnalować, a później zainstalować w odpowiednim do tego stworzonym folderze...

pozdr,

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Zawsze można edytować wpisy w rejestrze, ręcznie smile
Udanej zabawy piwo

Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
[Linked Image]

Czy za takie coś grozi coś?
Kumpel się pytał jak coś... wink

Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3

X
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
X Offline
nic nie grozi wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ściągnij sobie to: http://www.programosy.pl/program,removewga.html i odpal, a następnie wywal Genuine cośtam z aktualizacji. I po problemie.

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Sciagnalem film podzielony na 12 części..

Da się go połączyc w jedną całość?

?
?
Originally Posted by Sabre
Sciagnalem film podzielony na 12 części..

Da się go połączyc w jedną całość?

odpal TC, zaznacz pierwszy plik, "plik > scalaj pliki" wink

B
addict
addict
B Offline
Damian 11:32:06
co moze byc nie tak z PC.. wczoraj nagle skonczyl mi sie net
Damian 11:32:22
mialem gadu, ale www juz nie dzialalo ping nie lecial... a gg ciagle dzialalo, do czasu az sie nie rozlaczylem
Damian 11:32:29
myslalem ze to moze server
Damian 11:32:43
ale dzisij patrze u brata net jest.. na switchu zamienilem kabel w slotach
Damian 11:32:45
ale to nie pomoglo
Damian 11:32:53
sprobowalem recznie wpisac IP i DNS ale tez nic.. ciagle neta nie ma ;/
Damian 11:32:56
wiesz co moze byc ?

brata komp i moj leci na jednym switchu wiec switch sie raczej nie zawiesil.. ktos ma jakis pomysl ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Kabel, karta sieciowa, sterowniki, ustawienia systemu...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Pierwszy raz reinstalowałem vistę na lapie. Tradycyjnie wszystkie ważne rzeczy przerzuciłem na drugą partycję, żeby ich nie skasować. Po ponownym zainstalowaniu okazało się, że obie partycje zostały sformatowane shocked

Czy domowym sposobem da jakoś radę odzyskać te dane ? A jeżeli nie, to ile taka przyjemność by mnie wyniosła, gdybym zaniósł dysk do serwisu ?

A
addict
addict
A Offline
A tak z ciekawości - robiłeś reinstall czy recovery?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by armar
A tak z ciekawości - robiłeś reinstall czy recovery?
Recovery

A
addict
addict
A Offline
Co do odzyskania poszukaj na google-u, sam nie znam takich progsow. Pytalem, bo mnie tez niedlugo czeka recovery lapka, wiec trzeba bedzie jakos inaczej zabezpieczyc dane.
Powodzenia.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Zaniesc do serwisu by Cie troche kosztowala.. nie wiem ile ale w Twoim przypadku bylaby to najtansza z uslug bo dane zostaly wykasowane a dysk jest nieuszkodzony. Jednak musisz pamietac zeby odzyskac dane nie mozesz zapisac innych na dysku smile W przeciwnym wypadku nowozapisane dane zastapia na stale te stare ktorych rzekoomo nie ma.

Ja kiedys odzyskiwalem programem ktory nazywal sie "Drive Rescue" dosc prymitywny, ale bylo to ze 2 lata temu moze lepiej... badz co badz odzyskalem wiekszosc na ktorych mi zalezalo.
Praca mozolna bo skanowanie trwa dlugo, a sam program jesli chcesz odzyskac rzecz ktora w nazwie ma polski znam wykrzacza sie i trzeba od nowa skanowac:P

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Słyszałem o ty, że zainstalowane nowe dane wypierają te stare, dlatego póki co nic tam nie instaluję. Jakby ktoś się orientował ile taka przyjemność może mnie kosztować, to byłbym wdzięczny.

A póki co pobawię się tym programem, zobaczymy co z tego wyjdzie wink

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
http://www.stream-data.net/odzyskiwanie_danych_cennik,pl.html

droga przyjemnosc jakby nie patrzec:)

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by Szewa
Pierwszy raz reinstalowałem vistę na lapie. Tradycyjnie wszystkie ważne rzeczy przerzuciłem na drugą partycję, żeby ich nie skasować. Po ponownym zainstalowaniu okazało się, że obie partycje zostały sformatowane shocked

Nie moge patrzec na Viste grin

Ja mam inny problem.
Na kompie mojej panny ,przywiezionym z Polski ,jest zainstalowane badziewie ,zwane WV.

Chcialbym to wywalic i zainstalowac XP.
Klopot w tym ,ze oryginalnego XP zostawilem w Polsce ,a w Hiszpanii dysponuje tym "obrazem".

Obraz odzwierciedla mojego laptopa (o ile mozna sie wyrazic ,ze odzwierciedla) i zostal zrobiony programem Acronis ,wedlug wskazowek Herculesa ,usera tego forum.

Do sedna.
Chce sformatowac kompa mojej panny i "wczytac" tam obraz mojego laptopa.

Czy to jest wogole mozliwe i na jakie problemy (sterowniki ?) moge napotkac.

Posiadamy oryginalna plyte z Vista ,ale...

Jeszcze jedno.
Gdyby sie nie udal manewr z XP i musielibysmy wisiec na Viscie to poradzcie ,jakim programem sformatowac twardy dysk i jakim podzielic go na partycje (teraz jest tylko jedna ,dysk ma 150GB).

Pytam o to ,bo mam wrazenie ,ze jak sie od nowa zainstaluje Viste ,to rozne smiecie pozostana na dysku ,a program bedzie tylko nadpisany.

To tak ,jakby malowac sciane ,nakladajaqc nowa farbe na stary kolor ,a ja chcialbym zdrapac do zera smile

Tenis Trader
Tenis Trader
Originally Posted by Szewa
Słyszałem o ty, że zainstalowane nowe dane wypierają te stare, dlatego póki co nic tam nie instaluję. Jakby ktoś się orientował ile taka przyjemność może mnie kosztować, to byłbym wdzięczny.

A póki co pobawię się tym programem, zobaczymy co z tego wyjdzie wink

Ja już dwukrotnie omyłkowo sformatowałem dysk i dwa razy odzyskałem wszystkie dane tym programem : http://www.instalki.pl/programy/download/odzyskiwanie_danych/GetDataBack_for_NTFS.php

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by amkwish
Chcialbym to wywalic i zainstalowac XP.
Klopot w tym ,ze oryginalnego XP zostawilem w Polsce ,a w Hiszpanii dysponuje tym "obrazem".
O oryginalności nie decyduje obraz, tylko numer seryjny.

Obraz odzwierciedla mojego laptopa (o ile mozna sie wyrazic ,ze odzwierciedla) i zostal zrobiony programem Acronis ,wedlug wskazowek Herculesa ,usera tego forum.

Do sedna.
Chce sformatowac kompa mojej panny i "wczytac" tam obraz mojego laptopa.

Czy to jest wogole mozliwe i na jakie problemy (sterowniki ?) moge napotkac.

Jeżeli są to inne urządzenia to na pewno będą jakieś wałki. Ale większość sterowników można znaleźć w necie, także wystarczy zabezpieczyć sobie sterowniki do karty sieciowej / adaptera i resztę ściągać na bieżąco.

Jeszcze jedno.
Gdyby sie nie udal manewr z XP i musielibysmy wisiec na Viscie to poradzcie ,jakim programem sformatowac twardy dysk i jakim podzielic go na partycje (teraz jest tylko jedna ,dysk ma 150GB).

Pytam o to ,bo mam wrazenie ,ze jak sie od nowa zainstaluje Viste ,to rozne smiecie pozostana na dysku ,a program bedzie tylko nadpisany.
Program jakikolwiek, aczkolwiek większość z nich jest płatna.
Ściągnij sobie gparted live (program generalnie linuksowy), który będziesz mógł odpalić z płyty (wchodzi na małą CD, jest bootowalna).

Strona 6 z 15 1 2 4 5 6 7 8 14 15

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (11kera11, Sensei, $-man, latajaca_holenderka, betowiec, rymoholik, aker, rafal08, Szuman, Akhu), 2,860 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,277
Posty5,829,310
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025