Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 14 z 18 1 2 12 13 14 15 16 17 18
BKS Sparta
BKS Sparta
Cypryjczyk zupelnie sie z Tobą nie zgodze Kurs jest wysoki i do grania Znicz wkoncu u siebie musi wygrac po dluzszej serii porazek bedzie zdeterminowany i jeszcze absencja podstawowych graczy i czolowych ogniw Kotwicy sprawia ze Znicz powinien wygrac,a jak Cie nie zadowala ten kurs to sprobuj na Gornik-4,67kurs.

Bonus: Unibet
S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Originally Posted by Cypryjczyk
Ten słaby Znicz wygrał w Koszalinie wiec uwazaj co piszesz smile

To, ze wygrał w Koszalinie nie zmienia faktu ze jest slaby ...

Koszalinianie osłabieni brakiem Igora Milicicia w niedzielę zmierzą się z Asseco Prokomem Sopot.

Kieras #2752625 29/11/2008 19:54
Originally Posted by QLUZOr20
Cypryjczyk zupelnie sie z Tobą nie zgodze Kurs jest wysoki i do grania Znicz wkoncu u siebie musi wygrac po dluzszej serii porazek bedzie zdeterminowany i jeszcze absencja podstawowych graczy i czolowych ogniw Kotwicy sprawia ze Znicz powinien wygrac,a jak Cie nie zadowala ten kurs to sprobuj na Gornik-4,67kurs.

przeciez napisalem ze ten typ jest do gry ale za niska stawke bo kurs jest wysoki smile teoretycznie powinni gryzc parkiet ale zobaczymy jak to bedzie

ps. w pinnacle na gornik juz 10.7 smile

BKS Sparta
BKS Sparta
No wiadomo mozna tez za niska ale handi mozna juz jak dla mnie za Troszke wyzsza:dPowinni gryzc i ja mam taka nadzieje;]

no jak w Pinnacle na Gornik juz 10,7 to jest wart gry;]

Kieras #2755275 30/11/2008 23:38
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Warto dziś ruszać sportino?

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Dwóch faworytów i dwa zwycięstwa. Dzisiaj przed nami kolejne dwa spotkania PLK. Dwie porażki z rzędu Prokomu Trefla to wg mnie zbyt dużo (z Polonią i Górnikiem). Dzisiaj rywalami ich będzie zespół z Koszalina. Jak dla mnie faworytem tego spotkania jest zespół gospodarzy, wierzę, że dzisiaj obejdzie się bez numerów i wygrają z osłabionym brakiem Igora Milicicia AZSem Koszalin. Drugie spotkanie to potyczka beniaminka z Inowrocławia z zespołem Basketu Kwidzyn. I tutaj nadal upatruję wygranej ekipy prowadzonej przez pana Urlepa, zagrałem jednak asekuracyjnie handicap +2.5. Mecz w którym może być wszystko, ja wierzę w możliwości motywacyjne Andrieja Urlepa i mam nadzieję, że chłopaki z Kwidzyna pokażą dzisiaj na co ich stać. Zagrałem oba mecze w dublu. Pozdrawiam!

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Przed nami ostatnie spotkanie tej rozciągniętej w czasie kolejki PLK. Śmiało można powiedzieć, że powinno to być najciekawsze spotkanie. Polpharma Starogard Gdański podejmie dzisiaj zespół Anwilu Włocławek. Według bukmacherów i tabeli PLK faworytem tego pojedynku jest drużyna prowadzona przez Mariusza Karola. Ja jednak zdecydowałem się zagrać typ: over 151.5 pkt @1.85. We własnej hali Polpharma rzuca średnio 85 oczek, traci prawie 70 punktów. Anwil na wyjazdach rzuca średnio 83 punkty - jednak tutaj trzeba zwrócić uwagę, że były mecze gdzie Włocławek nie wyszedł z 70 oczek. Ekipa Griszczuka traci również dużo punktów w meczach wyjazdowych, średnio 80. Jak trudno zatrzymać Polpharme we własnej hali przekonało się w tym sezonie już 8 drużyn (jedynie Prokom wygrał 1 punktem), Turów został zmiażdżony. Wszystko wskazuje na to, że gospodarze dzisiaj powinni zakończyć swój pojedynek z sumą punktów powyżej 75. Znicz, Sportino były w stanie rzucić gospodarzom po 65 oczek, więc sądzę, że Anwil z 70 wyjdzie. Obie ekipy mają w swoich szeregach graczy, którzy bardzo dobrze rzucają za 3. Mocna defensywa obu ekip powinna przynieść sporo fauli, i mam nadzieję, że Polpharma będzie miała dużo lepsza skuteczność w rzutach wolnych niż to było w meczu z Kotwicą. Według tego co zawarte jest w statystykach na stronie PLK uważam, że łącznie koło 50 wolnych po stronie obu ekip powinno być. Tak naprawdę poprzednia porażka Anwilu u siebie ze Stalą sporo namieszała i chcąc walczyć o czołowe miejsca Włocławek powinien wygrać dzisiejsze spotkanie. Cały czas wierzę, że Polpharma rzuci co najmniej 75 punktów (z przestojami Anwilu to pewno będzie więcej niż 80). A jeżeli Anwil ma wygrać to wiadomo ile powinien dołożyć do puli. Reasumując katastrofalna dyspozycja rzutowa którejś z ekip, sporo pudeł z wolnych może spowodować, że ciężko będzie przekroczyć tą linię. Jednak na teraz w to nie wierzę. Także panowie gramy radosną koszykówkę. Niech wygra lepszy. Pozdrawiam!

forty #2756847 01/12/2008 22:40
tekst na -sportowefakty

forty #2756891 01/12/2008 23:24
A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Panie Forty, link służy do zapoznania się z sytuacją obu klubów czy ma być potwierdzeniem jakiegoś typu? Wybacz, że pytam, ale nie bardzo rozumiem zasadność wrzucania gołej informacji

Miałem całą stronę kopiować?

forty #2756897 01/12/2008 23:43
A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by forty
Miałem całą stronę kopiować?

Widzę bracie, że nie zrozumiałeś tego o co pytałem laugh Postaram się jaśniej. W jakim celu podałeś ten link w tym temacie? chodziło o przedstawienie sytuacji w zespołach Polpharmy i Anwilu czy miało to być potwierdzenie jakiegoś typu o którym myślałeś

A jednak Ty zrozumiałeś,tak chodzi mi o przedstawienie sytuacji w obu zespołach(i potwierdzenia Twojego typu na ten mecz)

forty #2756907 02/12/2008 00:01
P
member
member
P Offline
Ja równiez zdecydowalem sie na over w tym meczu (151.5), obie druzyny sa ofensywnie usposobione ,wydaje mi się ,że może być wynik w granicach 160 pkt po wyrownanym meczu ,ale mimo wszsytko sklanialbym sie rowniez do grania na Polpharme

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Dzisiaj w Warszawie stołeczna ekipa Polonii podejmować będzie zespół Kotwicy Kołobrzeg. Kotwica, która osłabiona brakiem trzech graczy w poprzednim meczu miała przegrać w Jarosławiu pokazała gospodarzom jak się gra w koszykówkę. Utwierdziło mnie to w przekonaniu, że Jarosław jest najsłabszą ekipą PLK. Ekipa gospodarzy do tej w czterech meczach u siebie zanotowała cztery zwycięstwa. Zespół Kotwicy w sześciu meczach wyjazdowych wygrał cztery razy. Do tej pory w pojedynkach między tymi drużynami Polonia zawsze wygrywała u siebie, według mnie dzisiaj ta passa zostanie podtrzymana. Polonia Warszawa powinna dzisiaj zagrać w optymalnym składzie, w ekipie z Kołobrzegu nie zobaczymy Seftona Barretta, zdaje się, że Julien Miles wrócił już z USA i pomoże swojej drużynie. Poprzedni mecz nie wyszedł do końca Tommy`emu Adamsowi, dzisiaj powinien dziurawić kosz niemiłosiernie. Swoje na pewno dołoży Mariusz Bacik, Greg oraz nieśmiertelny Ansley i liczę, że Przemek Frasunkiewicz odpali swoją najmocniejszą broń - rzut zza linii 6.25. W Kotwicy na pewno trzeba zwrócić uwagę na Hamiltona (11 asyst i 7 przechwytów w poprzednim meczu), Crone`a który obudził się ostatnio i rzucił 28 oczek, Pawła Kikowskiego. Polonia jeżeli chce utrzymać tak wysokie miejsce musi wygrywać u siebie mecze z bezpośrednimi rywalami. Jak wspomniałem wcześniej, liczę na wygraną gospodarzy. Pozdrawiam!

F
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
F Offline
Sefton Barrett gra jednak .

fart? #2762885 05/12/2008 19:53
A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
6.12.2008

Górnik Wałbrzych - Polpharma Starogard Gdański #4.25 1.22#
AZS Koszalin - Energa Czarni Słupsk #1.74 2.10#
Kotwica Kołobrzeg - Sportino Inowrocław #1.08 7.75#

7.12.2008

Anwil Włocławek - Znicz Jarosław #1.01 15.0#
Polonia Warszawa - Atlas Stal Ostrów Wlkp #1.55 2.45#
PBG Basket Poznań - Asseco Prokom Sopot #4.25 1.22#

bukmacher: unibet

Najbliższa kolejka rozgrywana będzie w sobotę i niedzielę. Tak na szybko kilka słów odnośnie każdego meczu.

Według tego co mi wiadomo, chłopaki z Górnika nie otrzymują wynagrodzeń za swoją grę (fajnie jakby ktoś z regionu potwierdził tą informację). Polpharma ostatni mecz zagrała katastrofalnie w ataku, rzuciła zdaje się 55 punktów we własnej hali. Uważam, że w rundzie rewanżowej zespół Mariusza Karola nie będzie już wygrywał meczu za meczem, jednak z Wałbrzychem powinni sobie spokojnie poradzić.

Jak dobrze kojarzę drużyna Koszalina ostatnimi czasy miała straszne problemy, aby wygrać ze Słupskiem, zarówno u siebie jak i na wyjeździe. Zaczekam na handicapy jakie zaoferują buki w tym meczu. Według tego co ostatnio prezentują obie drużyny to Koszalin gra lepiej, gdzieś pierwsze skrzypce gra Reese. Jak wspomniałem, z tym meczem trzeba się jeszcze wstrzymać i zaczekać na parę słów ze strony kibica AZS`u - Skrzypo555 smile

Kotwica podejmuje Inowrocław, innego rozwiązania jak wygrana gospodarzy być nie powinno. Jednak co kolejkę PLK jakiś pewniak się wywala. Tutaj również zaczekać na handicapy ze strony buków.

Anwil zagra z Sokołowem. Kto wygra to wątpliwości nie mam. Trener Griszczuk zaczyna tak samo rotować składem jak to było w Słupsku, 7-8 koszykarzy gra a reszta ogląda mecz z najlepszych miejsc na hali. Mam nadzieję, że w tym meczu da pograć taki zawodnikom jak Michaliski, Gabiński, Wołoszyn i będzie można pomyśleć nad dodatnim handicapem. Pewno będzie oscylwoał on w okolicach 25 punktów. Z taką grą jaką prezentuje Znicz chłopaki powinni wykręcić to bardzo szybko. Do przemyślenia.

Polonia po ostatniej wpadce z Kotwicą (przegrali wg mnie na własne życzenie) będzie chciała się zrehabilitować i wygrać piąte spotkanie na własnym terenie. Grę drużyny gości poprowadzi były zawodnik Polonii - Krzysiu Szubarga. Stal wygrała dwa ostatnie mecze z Anwilem i Górnikiem, to na pewno daje do myślenia. Jednak bardziej na tą chwilę przychylam się do wygranej gospodarzy.

Drużyna Eugeniusza Kijewskiego podejmie drużynę Mistrza Polski. Nie chce mi się wierzyć, że drużyna gospodarzy zajmuje ostatnie miejsce w tabeli PLK. Przypomnę, że w jej szeregach grają: Wójcik, Szawarski, Miah Davis, Bigus. Z tego co czytałem na meczu powinni pojawić się kibice Lecha (pewno ma to na celu zrobienie głośnego dopingu). Pewno zaryzykuję tutaj dodatni handicap na drużynie z Poznania, gdzieś muszą zaskoczyć i zacząć wygrywać.

Zapraszam do dyskusji smile

G
Pooh-Bah
Pooh-Bah
G Offline
W zespole PBG Basket Poznań nie zagra Miah Davis. Amerykanin skręcił kostę i nie zagra conajmniej 2 tygodnie.
W Poznaniu jest za to już Gerald Brown

gomes #2764510 06/12/2008 23:14
S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
AZS Koszalin - Czarni Slupsk

Czarni wzmocnieni. Milicic ostatnio nie gral. Nie wiem jak
odbije sie to na jego dyspozycji. Swanson zagral ostatnio
przecietny mecz. Za duzo kozla, za malo gry. Mojica zapowiada,
ze zagra dobrze. Jeff w tamtym sezonie byl w Koszalinie i wie co
to znaczy derby z Czarnymi dla kibicow AZSu. Zapewne nastawi
druzyne na twarde krycie. Mimo ostatniej dosc wysokiej
przegranej z Prokomem nie zagralismy slabo.

Kolejka po bilety miala okolo 100m. U "konikow" bilety mozna kupic za 80 zl ... smile

AZS -1.5 1/10
under 152,5 6/10

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Braki i nowości w skladach na weekendowa kolejke :

AZS Koszalin:
Ime Oduok nie zagra do konca roku. Do druzyny dochodzi Medelski.

Turow Zgorzelec:
Donald Copeland nie zagra z AZSem.

Sokołów Znicz:
Ross Neltner i Chad Timberlake sa nowymi zawodnikami.

Kotwica Kolobrzeg:
Z Anwilem najprawdopodobniej zagra juz Julien Mills.

Czarni Słupsk:
Kontuzjowany jest Marcin Sroka

Strona 14 z 18 1 2 12 13 14 15 16 17 18

Moderatorzy  Akhu, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
1 zarejestrowanych użytkowników (Szuman), 2,581 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,274
Posty5,828,745
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025