Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 13 z 33 1 2 11 12 13 14 15 32 33
Joker
Joker
Originally Posted by cyzo
Sorry, że w tym temacie ale pytanie krótkie:
Czy słyszał ktoś takiej firmie jak BOHEMIA IZ - =pośrednika firmy Capital Partners z siedzibą w Pradze? czy to nie jakaś..."wy ebka" ?

Ja nie słyszałem , odpowiadam na Twoj post dlatego ze polecam ostroznosc na zasadzie : nie znasz - nie graj smile

POZDRO
ELDO

Bonus: Unibet
C
enthusiast
enthusiast
C Offline
Dzięki Eldo - coś poszukałem. Ładny "kwiatuszek" http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=85437090

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
korzystając z okazji ze na gieldzie kaszana moze ktos chce lokatę bankową 10%? smile

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Warto w NFI Empik inwestować, święta się zbliżają, ludzie do Empików po prezenty będą chodzić.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by andrzejek_84
korzystając z okazji ze na gieldzie kaszana moze ktos chce lokatę bankową 10%? smile
hehe

a coś więcej na ten temat ? wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
10% na 5 miesięcy smile
przez neta mozna zakladac smile

Joker
Joker
10% oczywiscie w stosunku rocznym - podatek belki smile
ale , jak ktos nie jest hazardzistą jak ELDO smile , to polecam własnie lokaty , banki teraz juz sa zasilane przez drukarnie i zapisy bitowe na kontach , budzi sie do zycia rynek miedzybankowy i wkrotce nie bedą potrzebowały one gotowki od ludnosci na gwałt , wiec tak wysokie oprocentowanie jak teraz na lokatach w warunkach panujacej obecnie deflacji odejdzie wkrótce na jakis czas w zapomnienie

giełda dzisiaj powinna pojsc w gore
czekamy na decyzje EBC w sprawie stóp , ale i tak otworzyłem longi w parze zloty/eur , wykresy nie kłamią , złoty bedzie słabł dalej.

POZDRO
ELDO

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ewentualnie jakies fundusze obligacji sa do rozwazenia bo na akcjach przez rok nic sie nie powinno wydarzyc

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
GPW to szulernia i raj dla spekulantów puke
Tzw. "leszcze" tak szybko na giełdę nie wrócą grin, więc na wzrosty zbytnio bym nie liczył [może jakieś korekty], tym bardziej, że OFE i TFI też się nie kwapią do zakupów.
Co do obligacji to dziś pojawiło się wg mnie ciekawe info : "W listopadzie Allianz subfundusz Allianz Obligacji wypracował dla swoich klientów 13,98% "

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Panowie muszę wymienić euro na pln i tu rodzi się do was pytanie, robić to dzisiaj czy poczekać i zobaczyć jak będzie się rozwijała sprawa w tygodniu ewantualnie w czwartek kiedy to zauwazylem najczesciej kursy na euro są najwyższe ?

proszę o radę.

Joker
Joker
Najwyższe od rozpeczęcie tej hustawki na walutach są zwykle piątki przed łykendem , rynki są teraz zachwiane i inwestorzy dla ich spokoju przez łykend uciekaja od ryzykownych walut typu nasz zloty w euro czy dolara , co bedzie w przyszłym tygodniu na walutach ? raczej dalsze osłabienie złotówki , pisze raczej, bo złoty dosc długo juz sie osłabiał , wiec korekty w góre nie mozna do konca wykluczyc no i zbliza sie okres swiateczny kiedy zwyczajowo do tej pory złotówka sie umacniała,
ale teraz mamy kryzys finansowy i perpektywa mocniejszych cięc stóp przez RPP , więc moim zdaniem dalej jedziemy w dół ze złótówką .
Inną kwestią jest sposób w jaki chcesz upłynnic kurs przez kantor , bank, osobie prywatnej ?
Przy wiekszej gotówce nalezy się targowac i to niezaleznie, czy robisz to w banku czy w kantorze i nigdy nie nalezy schodzic wtedy wyzej niz 3-4 grosze od kursu z fixingu

POZDRO
ELDO

Joker
Joker
Otworzyłem w piatek lota na 30-06-2009
zl/eur 4,15 i , zoRro podoba Ci się? smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Tak. Mam tylko nadzieję, że stoplossa zbyt nisko nie ustawiłeś. No i okres dość długi przy obecnej gigantycznej zmienności (choć ostatnio trochę jakby się uspokoiło, ale ja w to nie wierzę). Zawsze jednak można zamknąć wcześniej jak będzie szło w dobrą stronę. Ja w ramach hedgingu za dwa tygodnie otwieram przeciwną pozycję.

Joker
Joker
Złotóweczka leci w dół cool , mysle w tym roku jeszcze ,zobaczymy euro za 4 zł .
Ty naprawde zoRro grasz w przeciwną stronę shocked,ze co ,ze Słowacja ze tamtejszy kurs wymiany, to dla mnie nie argument wielki na takie granie , a Słowacy zapłacą za taki kurs odpowiednio większymi cenami w euro w swoich sklepach .
Jarek nie poprze wejscie euro , wiec poczekamy sobie na to jeszcze pare latek , rynku wschodzące sa teraz innaczej widziane przez zagraniczną lichwę , rpp zetnie stopy i tak za pozno , bo trzeba było to robic kiedy złoty był mocny , a nie dmuchac bez przerwy w ten balonik coraz wyzszym ich oprocentowaniem , do tego dochodzi analiza techniczna złoty z wykresów bedzie dalej spadał ,naprawde nie widze teraz czynnikow wzmacniajaych złotego , a Ty jakies inne widzisz confused ?

Joker
Joker
EUR 3.97 ooo cool

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
shocked i kurde teraz nie wiem co robić, czuje, ze w tym tygodniu granica 4 poleci smile w sumie czuje, że w niedługim czasie możemy dość do 4,2... ale to tylko moje przeczucia a nie analizy poparte jakimi kolwiek faktami, rady rady rady - ELDO ? smile

Joker
Joker
Originally Posted by Baqu
shocked i kurde teraz nie wiem co robić, czuje, ze w tym tygodniu granica 4 poleci smile w sumie czuje, że w niedługim czasie możemy dość do 4,2... ale to tylko moje przeczucia a nie analizy poparte jakimi kolwiek faktami, rady rady rady - ELDO ? smile

granica 4 zł moze peknac w piatek , czy pojdzie wyzej , ja w to zagralem na fotrexie , polecam tego longa , natomiast nie byłbym taki pewien , czy w najblizszym czasie dojdzie do 4,20 . Raczej optuje za tym ze dotknie tych 4 zł , a potem silna korekta wzrostowa na złotym , bardzi duzo graczy ma to na stop lossie ,a zydkom z morgana sie nagle odmienilo i prognozuja złotego na 2,91 do konca 2009 grin, szulernia jak widac niezła , ale jest jeszcze realna ekonomia , Polska w przyszlym roku poczuje recesje , złoty nie ma prawa w tych warunkach na dłuzszą mete sie umocnic

POZDRO
ELDO

Joker
Joker
pomyłka liczbowa Morgana , laugh
JP Morgan mówi "sorry" [pb.pl]
,a juz sie zaczałem zastanawiac ,czy otworzyc długie na wzrost złotego grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Na błąd mi to nie wygląda. Widzisz Eldo - trzeba było grać na styczeń. W czerwcu to Ty może mieć, ale 3,15 smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Myślę, że do jutra zejdzie poniżej 3,80.

Strona 13 z 33 1 2 11 12 13 14 15 32 33

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, rafal08, ANZELMO, 11kera11, bukma, alfa, aker), 3,059 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,325
Posty5,842,855
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026