Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 5 1 2 3 4 5
-
veteran
veteran
Originally Posted by Bouldermaster
w wojnie plazma-LCD zdecydowanie w kryterium koszt/jakość obrazu/żywotność/oszczędność wygrywa LCD

Polecam telewizory z serii Sony Bravia... LCD 32' można już za 2000 znaleść

Jak wykreślisz tą jakość obrazu to wymienisz zalety LCD smile
Zróbmy takie małe porównanie....
1. Chcemy dobre LCD, tak ?? Przecież gówna nikt nie chce kupować. No to lecimy....
http://www.ceneo.pl/1255347 - zdecydowanie jeden z najlepszych LCD obecnie na rynku. Za 40 cali minimum skromne 4k u internetowych, u naziemnych będzie grubiej smile Sprzęt Full HD
Pobór prądu - 254 Wat
Dla porównania plazma Panasonic TH-42PV80 ciągnie 255 W.
Co da Ci plazma:żywsze, bardziej naturalne kolory, o niebo lepszą czerń, bardziej plastyczny obraz. Obawiać się można jedynie wypalania (które było bolączką początków produkcji plazmy. Obecnie problem ten został w znacznej mierze wyeliminowany)
W jakości obrazu wygrywa bezapelacyjnie plazma, i to za 60% (w przybliżeniu) ceny wymienionego wyżej LCD.
Żywotność plazmy ?? Przeciętnie od 10-20 lat
Celowo zestawiam teoretycznie silniejsze LCD z plazmą zaledwie HD -Ready, aby pokazać jak bardzo autor powyższego postu się myli smile Trochę toto chaotyczne, ale mam nadzieję, że zrozumiałe smile

Bonus: Unibet
Joker
Joker
miód w moje serce Adrian smile , choc wczesniej ten temat dokladnie opanowalem
Jutro odpalam tego Panaska TH-42PV80 napisze wam o wrazeniach .
Od siebie dodam ,ze żywotnosc plazmy to 100 000 godzin jakies 34 lata ogladania , zywotnosc LCD duzo duzo mniej , po 2 latach uzytkowania jakies 30 % LCD odbiornikow idzie do naprawy , a wiec kiedy konczy sie gwarancja .... (dane znajomego serwisanta).
Poza tym plazmy o wiele lepiej łapią sygnał od LCD , Samsung mego taty leci i to całkiem niezle na antenie na kiju , co u odbiorników LCD jest niemożliwością .
Oczywiscie i plazmy mają tez swoje wady o ktorych pisał wczesniej Adrian ,ale one mi nie zniechęcają w zakupie tego telewizorka , bo dla mnie w telewizorze liczy sie przede wszystkim jakość obrazu , a w tym plazmy są na razie najlepsze.
I jeszcze jedno , kupuję telewizor w necie ,a nie u idiotów czy u skner , jest duzo taniej i da sie jeszcze w dodatku ,co nieco utargowac , a przeciez telewizor ten sam i gwarancja ta sama smile .

POZDRO
ELDO

veteran
veteran

może to trochę ci pomoże

Liderzy rynku LCD Liderzy rynku LCD to SHARP 42 XL 2E (i kiklka innych modeli), Philips (wybrane modele), Toshiba (jw) i Sony, ale tylko z serii z serii X.
PS. Sony w LCD to już nie to co dawny zdecydowany w CRT lider Trinitron. Niestety! Ta sama pozostała dziś jedynie cena, zresztą bardzo wysoka cena.

jest to ocena elektroników , serwisantów i ludzi którzy coś na ten temat wiedzą .

jeśli bardziej szczegółowo chcesz wiedzieć na ten temat to mogę ci wysłać na priw tekst związany z lcd i plazmą .

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Byłem właśnie w EURO RTV AGD i oglądałem tego Panasonica. Rzeczywiście brakuje FullHD, tv jest tani (2999 zł) ale czemu do cholery podana rozdzielczość (1024x768) nie jest w panoramie? Czyzby obraz był sztucznie rozciągany?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Może i mi ktos pomoże. Planuje zakup telewizorka 32', a do niego pakiet telewizji cyforwej z upc.

Może ktoś polecić jakieś modele? LCD czy plazma? HDready czy fullhd? Cena...okolice 2000 smile

Dziękuję.

mgr Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Przecież to nie Ty decydujesz, tylko mikołaj przyniesie taki, jaki mu się weźmie z magazynu

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by mgr
Przecież to nie Ty decydujesz, tylko mikołaj przyniesie taki, jaki mu się weźmie z magazynu

Byłem grzeczny grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z LCD to bym polecił:
Samsung LE32A656
Sony KDL-32V4500
Sharp LC32D65E

wieczny student
wieczny student
A jakie plazmy byście polecili?
Tak, żeby miała około 50" do bardzo dużego salonu

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
z LCD to np. LG 5700, mozna kupic za 1800zl smile

nie poelcam sony, zadnego modelu, dupiata firma laugh

veteran
veteran
Originally Posted by podstawek87
A jakie plazmy byście polecili?
Tak, żeby miała około 50" do bardzo dużego salonu

Do bardzo dużego salonu to 50" będzie za mało wink Ja polecam Samsunga PS-50A551 http://www.neo24.pl/index.php?target=products&product_id=52489 w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego, tv ma bardzo dobre recenzje a jakość obrazu bije niektóre plazmy które są 50% droższe. Ja kupiłem głównie pod ps3, oglądam go z 3m i po krótkim przyzwyczajeniu zaczyna wydawać sie mały...

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Takie pytanko, polecasz powyżej model PS50A551, a mam możliwość kupienie w dobrej cenie modelu PS50A410
Jakie rożnice między modelami?
jakieś konkretne wady, przeciwskazania?

veteran
veteran
Cenowa różnica pomiędzy tymi modelami to około 1000zł. A551 to nowsza i lepsza seria, z tego co wyczytałem to początkowe serie plazm Samsunga nie miały dobrych opinii i właśnie wraz z wejściem na rynek A5xx i A7xx to się zmieniło, bo okazały sie być bardzo dobre jakościowo oraz z ceną niższą niż porównywalne modele konkurencji. Na stronie http://www.hdtv.com.pl/ jest bardzo dobra recenzja tego tv, trzeba wykupić abonament aby mieć do niej dostęp ale to koszt 7zł za pierwszy miesiąc i napewno warto biorąc pod uwage koszt tv. Największą różnicą jest rozdzielczość, a551 to 1920x1080, a410 1366x768. Gdybyś chciał kupić model 42" to różnica nie byłaby aż tak widoczna ale przy 50" wielkość pojedynczego pixela jest bardzo duża. Żeby wyrobić sobie jakąś własną opinie najlepiej pójść do jakiegoś dużego salonu rtv, poprosić o ustawienie obok siebie tych dwóch modeli i samemu porównać jakość obrazu.

W sumie wychodzi mi na plazmę, LCD odpusciłem,
50 cali mi pasuje najbardziej, oglądać będę gdzies z 4 metrów z okładem,
zródło sygnału to kablówka plus C+ z HD,
nie jestem jakiś wyczyulony na obraz ale z drugiej strony chcę kupić w miarę na czasie, i stad ten 50 calowy.
Wspominasz że jest starszy model który miał gorsze opinie, chodzi o wypalanie pikseli??
Jest cos w opisie o systemie który temu zapobiega...
jakieś jeszcze wyrazne/znaczące roznice?

G
addict
addict
G Offline
2 tygodnie temu kupowałem telewizor. Wybór padł na plazmę, bo cenię sobie jakość i znakomite kolory. Najlepszy telewizor w stosunku jakość/cena to oczywiście Panasonic PV80, cieszę się, że go wybrałem. Początkowo planowałem kupić PY85, ale jego starszy brat a zarazem mój nabytek, również znakomicie radzi sobie nawet z analogowym obrazem a jest prawie o 2k tańszy.

LCD to badziewie. Badziewie, które ślepi ludzie kupują sugerując się reklamami sklepu 'nie dla idiotów' i innych szmatławców. A wypalanie się luminoforu to mit. Ludzie, nie dajcie się opętać reklamom, bo nie długo reżymowe reklamy dla ignorantów wcisną bóg wie jakie rzeczy. wink

Pozdrawiam, użytkowników plazm.

PS. http://plazma-lcd-fakty.pl/

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
To i ja mam pytanie , potrzebuje 2xLCD , jeden ok 15 dugi ok 7cali razem bede miał 22grin moze ktos zna jakies godne polecenia ? :-))
1 wybor to Toshiba 15" 15V300PG ale ceny jakos dziwnie skoczyły w gore wiec moze jakas alternatywa ? a co do tej "siodemki" to wazne zeby mialo wejscie typu chinch wink

A
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Originally Posted by green_grass_of_tunnel
LCD to badziewie. Badziewie, które ślepi ludzie kupują sugerując się reklamami sklepu 'nie dla idiotów' i innych szmatławców. A wypalanie się luminoforu to mit. Ludzie, nie dajcie się opętać reklamom, bo nie długo reżymowe reklamy dla ignorantów wcisną bóg wie jakie rzeczy. wink

cytat :"W naszym przekonaniu – popartym niezależnymi badaniami – z wielu powodów omówionych w tym serwisie plazma jest najlepsza dla ekranów 37" i większych." cool ps.mam 32 cale LCD Sharpa i jestem bardzo zadowolony BTW jedni są ślepi inni głupi i przemądrzali grin

G
addict
addict
G Offline
Originally Posted by AGASSI

cytat :"W naszym przekonaniu – popartym niezależnymi badaniami – z wielu powodów omówionych w tym serwisie plazma jest najlepsza dla ekranów 37" i większych." cool ps.mam 32 cale LCD Sharpa i jestem bardzo zadowolony BTW jedni są ślepi inni głupi i przemądrzali grin

Z przyjemnością odniósłbym się do Twojej wypowiedzi, gdybym tylko wiedział co niepiśmienny poeta miał na myśli.

A
A Offline
Wklejasz link a nawet go nie czytasz laugh ps. mam na myśli,że LCD panie przemądzrały to nie badziewie,ba nawet sam podajesz link,gdzie jest min. napisane :"W naszym przekonaniu – popartym niezależnymi badaniami – z wielu powodów omówionych w tym serwisie plazma jest najlepsza dla ekranów 37" i większych." grin BTW co znaczy,że poniżej 37 cali sam polecasz badziewie laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
2 tygodnie temu kupowałem telewizor. Wybór padł na plazmę, bo cenię sobie jakość i znakomite kolory. Najlepszy telewizor w stosunku jakość/cena to oczywiście Panasonic PV80, cieszę się, że go wybrałem. Początkowo planowałem kupić PY85, ale jego starszy brat a zarazem mój nabytek, również znakomicie radzi sobie nawet z analogowym obrazem a jest prawie o 2k tańszy.

Gdybym sie kierował tymi bzdurami z tej stronki to powinienem codziennie oglądać M jak Miłość, Klan i inne głupie seriale bo przecież większość polskich widzów uważa, że to najlepsza rozrywka.

Strona 2 z 5 1 2 3 4 5

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, alfa, rafal08, rymoholik, Sensei, burbon, wHiTe_StAr, Lukasz111, 11kera11, poozon, ElNinho[mmdea]), 2,590 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,274
Posty5,828,543
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025