Prawdziwy hip hop się skończył pare lat temu ,ale nie będę z Tobą dyskutować bo przecież jesteś taki dorosły i wiesz więcej . Teraz istnieje era popu , verba , mezo , liber , ...no i od niedawna sokół ( bo całego składu WWO nie będę w to mieszać ) .
Fura od starych i na dysk , do tego dwie kochanki i sucharki w schowku na okulary .
PS. Daj jeszcze więcej emotek będzie " swetaśnie " PS2. bez odbioru
Oj bajbus, bajbus widać nie zrozumiałeś mojego posta abo ja napisałem go w za mało zrozumiały sposób... Pisząc go nie wychodziłem z założenia, że wiem więcej bo po pierwsze tak nie jest a po drugie byłoby to debilizmem z mojej strony. Niestety patrząc przez przekrój całej twórczości Wojtka widać, że Jego forma spada, a czy to oznacza, że robi teraz pop?? no proszę Cie. Zauważ, ze utwór "W aucie" wokół którego jest całe zamieszanie ( dla mnie nie pojęte ) zrobił tak dużą "karierę" tylko i wyłącznie dzięki ludziom, którzy na co dzień nie mają styczności z rapem, a jeśli go mają to właśnie od momentu wypłynięcia takich komercyjnych produktów jak Mezo, Verba, 18L, tego to ja za cholerę rapem nie mogę nazwać... Mówisz, że "prawdziwy hip hop skończył się parę lat temu" Co przez to rozumiesz? Nie chciałbym wyciągnąć z tego zdania błędnych wniosków. Odpisz.
Saluto! Niestety także tutaj wielu nie pojmuje tego że rap w polsce wraz z czasem się zmienia. Nie wiem jak wy, ale ja już bym był znudzony gdyby to wszystko cały czas było o jednym, przykładowo album Peji - Na Legalu. Jest to dobry album, ale pasował do tamtych czasów i niech tam zostanie. Nie mówię, nadal może być aktualny ale rap nie może istnieć cały czas w tej samej formie. Są raperzy tacy jak np. Gural (i całe PDG w sumie) którzy tworzą bragga, rodzaj rapu w którym na pierwszy rzut ucha chodzi tylko o to żeby się przechwalać i początkowo można uznać że to płytkie teksty. Jednak w Braggu chodzi o technikę, flow, przemyślane i inteligentne, podwójne rymy, kozacki bit. Nie podoba się to komuś, spoko, nadal możecie słuchać takich wykonawców jak wyż. wym. Eldo (nie słuchałem jeszcze nowego albumu) który cały czas tworzy dobry, refleksyjny rap.
Moim zdaniem to dobrze że rap się rozwija i cały czas powstaje coś nowego, niż ciągłe monotonne gadanie o tym jak nam źle i niedobrze Pozdro!