|
|
stranger
|
|
stranger
a ja dzisiaj gram coś takiego
polska -4,5 tunezja polakom leży bez hmama nie powinni stanowić problemu, a takiej gry polaków jak w meczu z macedonią dawno nie widziałem (oczywiście pomijając mecze z rumunią gdzie grali w bardzo okrojonym składzie) i mam nadzieje że już się więcej nie powtórzy bo potencjał polaków jest o wiele większy
niemcy -3,5 niemcy już nie powtórzą błędu polaków i nie dadzą porzucać tyle kyrilovi zresztą nie wydaje mi się by był on w stanie nawet jeśli niemcy pokazaliby obrone podobną polaków po raz kolejny zagrać na takiej bajecznej skuteczności
brazylia -7,5 brazylia po wielkim jak na ich możliwości sukcesie powinna bez większych problemów ograć arabów
chorwacja -1,5 chorwaci nie grają może pięknie ale na słabo dysponowaną hiszpanie to wystarczy. jak dla mnie hiszpanie będą największym rozczarowaniem turnieju i niewykluczone że odpadną już w grupie (swoją drogą pasjonująco zapowiada się rewanż z koreą za ćwierćfinał w pekinie być może doecydujący o awansie którejś z drużyn)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mnie się wydaje, że jednak dzisiaj pokonają Tunezje bez problemów, ale czy 5 bramkami?? Pamiętajmy, że jutro mecz z Niemcami.
Natomiast także bym polecił zagranie overka w meczu Brazylia - Arabia Saudyjska. Brazylia potrafiła rzucić 32 bramki Serbii 27 Danii. Linia ustawiona nisko, a najbardziej wychylił sie Unibet gdzie daje kurs 2.05 i linia 53,5 gola. Inne buki linia 54,5 i kurs w granicach 1.9.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tunezja +2,5 do przerwy @ 1,85 Betclick.
Jak dla mnie jeden z najlepszych typów w ostatnim czasie. Jutro Polacy grają arcyważny mecz z Niemcami więc z całą pewnością nie będą grali na 100%. Inna sprawa że muszą zagrać tak aby wygrać, a rywale kelnerami nie są. Ostatnie mecze, a bynajmniej wyniki do przerwy skłaniają ku temu, że wysokich przewag się nie osiąga (Algieria się nie liczy, a Tunezja w meczu z Niemcami była zmęczona).
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Jak dla mnie żadna rewelacja, ba nawet bliżej mi do zagrania na Polskę z ujemnym hc. Mecz z Niemcami jest ważny, ale dziś też trzeba wygra, pasuje tez pokazać ze mecz z Macedonia to wypadek przy pracy. Co do odpoczynku to turniej jest jeszcze w dość wczesnej fazie do tego wczoraj był dzień przerwy, wiec dlaczego dziś maja się niby oszczędzać? Może będą chcieli podbudowa morale... Reasumując linia jest ustawiona dosyć dobrze, argumentów przemawiających "za" i "przeciw" jest mniej więcej tyle samo, ale to jednak Polacy są bardziej klasową drużyną wiec ja przed typem kolegi przestrzegam... .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wiecie dlaczego spada kurs na Serbie ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie wiem ale norwegowie mocni jak do tej pory to spacerki i walka o 1 miejsce będzie z danią, serbowie pokazali ze zaskoczyć mogą pozytywnie w meczu z duńczykami ale i negatywnie porażka z brazylią, waleczni są bo taka ich natura ale tutaj dużo będzie zależało od nastawienia norwegów i podejścia do spotkania, bo awans już jest, z tego co patrzę to 3 awansują i grają na krzyż ale i tak każdy z każdym co do skandynawów to zawodowcy i odpuszczania nie będzie a serbowie awansu będą czukać w meczu z arabią
Norwegia -2,5
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak wczoraj słuchałem wywiadu z naszym kapitanem, który narzekał, że presja im przeszkadza i mają z nią problemy i zamiast myśleć o obecnym meczu, wybiegają myślami do przodu i mają przez to trudność z koncentracją na wcześniejszym spotkaniu, to byłbym ostrożny ze stawianiem na Polskę. Psychika Polaków ( tutaj odnoszę się także do innych dyscyplin) nie jest najsilniejszą stroną, a dzisiaj odegra kluczową rolę. Oby dzisiaj udźwignęli ciężar jaki na nich spoczywa 
|
|
|
|
|
+
|
|
+
Wyberam under w meczu Naszych. Jutro arcywazny mecz z niemcami. Moim zdaniem nasze orly beda chcialy dzis wygrac jak najmniejszym nakladem sil.. trzeba skoncentrowac sie na obronie aby z dobrym nastawienie wejsc w jutrzejszy mecz. Under 57.5 2.15 Exp - dobry kurs, trzeba sprobowac 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
To może już coś na jutro? Co prawda jeszcze kursy za bardzo nie powystawiane jedynie BWIN i betako to myślę ze warto zagrać na Koree (nie wiem czy dobrze odmieniłem  ) kurs ok 6.00. Hiszpania gra fatalnie dzisiejsza spora przegrana z Chorwacją czy to klęska ze średnią Szwecją. Korea o mały włos nie pokonała Chorwatów a dziś ładnie poradziła sobie z Kubą. Tak jak ktoś już tu napisał wcześniej Hiszpanie to porażka tych Mistrzostw. Drugi typ to over w meczu między naszymi a Niemcami jeszcze nie widziałem żadnej linii ale strzelam że będzie gdzieś na wysokości 54,5. Do tej pory w przeszłości graliśmy ze sobą 5 razy i najmniejszy wynik to 52 największy 73 poza tym czuję że to będzie coś więcej niż kolejne spotkanie w Mistrzostwach tylko jak każdy mecz między nami a zachodnimi sąsiadami ma podłoże historyczne. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
typy ( moim zdaniem ) warte uwagi na dzis:
Argentina - Australia 22.01.2009 - 15:00 jeżeli drużyna z ameryki płd się "zepnie" i zmobilizuje ( a wydaje mi się, że będą się chcieli pokazać w ostatnim ich spotkaniu na MŚ ) to -hc -16.5 jest do przeskoczenia. rokuje wygraną na poziomie 18-22 pkt.
France - Hungary 22.01.2009 - 19:00 wydaje mi się, że Francuzi to spokojnie wygrają, ale będą już myślami w drugiej rundzie... co za tym idzie postarają się już oszczędzać siły, tylko jak do tego podejdą węgrzy ? obecnie -hc na trójkolorowych wynosi -5.5 ale jeżeli gdzieś znajdę na poziomie 6.5 lub 7 myślę, że jest spokojnie do gry.
Spain - South Korea 22.01.2009 - 18:30 Hiszpanie pewnie to wygrają, ale mikroprocesorki tanio skóry nie sprzedadzą, +hc na nich ok 4,5 wezme z pocałowaniem ręki !
Croatia - Sweden 22.01.2009 - 20:30 Chorwaci nie mogą złapać rytmu na tych MŚ, w ostatnim meczu z Hiszpanami, już zaprezentowali się całkiem nieźle, aczkolwiek na bardzo dobrze predysponowanych Szwedów może to nie wystarczyć, trzy korony +3.5 !
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Egypt - Brazil 22.01.2009 - 18:15 Faraonowie pokazą Brazylii ich miejsce w szeregu, kursiwo 1.6 idealne do dubelka np z Tunezją, która powinna pokonac spokojnie Algierię.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
cos gdzies mi sie obilo o uszy ze Lazarov dzis nie zagra... czy ktos moglby potwierdzic badz zdementowac... jezeli info jest prawdziwe to Rosje biore z pocalowaniem reki...
co do innych spotkan - Szwecja wydaje mi sie niesamowicie mocna, wazny mecz dzisiaj, zapewne do ostatnich sekund wynik bedzie na styku i zdecyduje forma ... sędziów... tak czy siak hc 3,5 na szwecje wydaje sie w porzadku...
ponadto hc 2,5 na Polakow ... owszem moze nasi nie sa w takiej formie jak dwa lata temu ale Niemcy tym bardziej nie... meczarnie z Tunezją, remis z Rosja czy w koncu wczorajsze meczarnie z Macedonią (odjazd dopiero po czerwonej kartce dla Lazarova) nakazuja z optymizmem nam Polakom podchodzic do dzisiejszego spotkania...
czwarty typ taki bardziej na czuja - wydaje mi sie ze Kuba nie przegra z Kuwejtem, ale nie potrafie tego logicznie uzasadnic...
podsumowujac:
Rosja win
Szwecja +3,5
Polska +2,5
Kuba 1x
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
http://sport.wp.pl/wid,10773407,kat,65242,title,Kat-Polakow-na-chwile-oszalal,wiadomosc.html
tutaj pisze że ma być zawieszony za uderzenie łokciem rywala
|
|
|
|
|
|
|
[ quote=tyszanin]http://sport.wp.pl/wid,10773407,kat,65242,title,Kat-Polakow-na-chwile-oszalal,wiadomosc.html
tutaj pisze że ma być zawieszony za uderzenie łokciem rywala o ile dobrze znam regulamin, to lazarov będzie dziś grał (zresztą tej informacji WP nikt nie potwierdza)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
typy ( moim zdaniem ) warte uwagi na dzis:
Argentina - Australia 22.01.2009 - 15:00 jeżeli drużyna z ameryki płd się "zepnie" i zmobilizuje ( a wydaje mi się, że będą się chcieli pokazać w ostatnim ich spotkaniu na MŚ ) to -hc -16.5 jest do przeskoczenia. rokuje wygraną na poziomie 18-22 pkt.
France - Hungary 22.01.2009 - 19:00 wydaje mi się, że Francuzi to spokojnie wygrają, ale będą już myślami w drugiej rundzie... co za tym idzie postarają się już oszczędzać siły, tylko jak do tego podejdą węgrzy ? obecnie -hc na trójkolorowych wynosi -5.5 ale jeżeli gdzieś znajdę na poziomie 6.5 lub 7 myślę, że jest spokojnie do gry. Czemu ostatni mecz?Czekają ich jeszcze cztery w Presidents Cup. Linia 16,5 wcale niełatwa chociaż wydaje się,że Argentyna jest na tyle lepsza od kangurów,że mogą to przeskoczyć.W ogóle ciężki dzień do typowania dzisiaj. Francja-Węgry to już jest mecz drugiej rundy w praktyce,tak samo jak Polska-Niemcy,Chorwacja-Szwecja czy Norwegia-Dania,punkty z tych meczów idą do tabeli main round. Ja dziś gram tylko jeden mecz Niemcy-Polska 2 2,38 Obie drużyny mało przekonujące,duże przestoje w grze,potencjalnie wyglądają podobnie chyba z lekką przewagą naszych,a jak wszystko wygląda równo to zagram wyższy kurs.No i z czystym sumieniem mogę wreszcie pokibicować Polakom. btw dziś wygląda na niezły dzień na nawojową rozpiskę na remisy
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
na Polakow w bwin masz 2,95 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kurs na Norwegię 4? dobre sobie, wczoraj dali ciała z serbami ale myślę, że to jakaś zagrywka. Dania też jakimś cudem z nimi wygrała a dzisiejszy mecz jak już napisamo wyżej zaliczany do następnej rundy poczekam jeszcze na handi ale za mniejszą stawkę norwegów biorę w końcu nie są takimi słabiakami
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
A co myslicie na temat hp -4.5 na Tunezje?Patrzac na dotychczasowe wyniki to powinna spokojnie wygrac 5 bramkami ze slaiutka Algieria....
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
[ quote=tyszanin]http://sport.wp.pl/wid,10773407,kat,65242,title,Kat-Polakow-na-chwile-oszalal,wiadomosc.html
tutaj pisze że ma być zawieszony za uderzenie łokciem rywala o ile dobrze znam regulamin, to lazarov będzie dziś grał (zresztą tej informacji WP nikt nie potwierdza) A mógłbyś dać link do regulaminu?? Mnie też się wydaje, że bedzie grał, ale kilka portali Niemieckich także podaje że w meczu z Rosją nie zagra. Na początek na dzisiaj: Macedonia +2,5 - Rosja - Typ: 2 kurs 2.10 Expekt Jeśli Lazarov nie zagra to izzi, w przeciwnym razie na styku. Rosjanie wczoraj oszczędzali Igropulo (bardzo ważny zawodnik) i o mało co by stracili punkty z outsiderem Algierią. Dzisiaj grają mecz o wszystko z Macedończykami, którzy wczoraj pokazali co znaczy gra bez ich gwiazdy. Plaster cały mecz dla niego i Rosja to wygra. Tylko czy ktoś go utrzyma?? Ja jakoś nie widze Macedonii w drugiej rundzie. No i dla nasz lepiej żeby Rocja anasnowała  Argentyna - Australia (+15,5) Typ 1 kurs 1.87 5 dimes Australia to ogóry jakich mało, natomiast Argentyna co dwa lata gra w mistrzostwach i juz teraz widać, że nie odbiega tak bardzo do drużyn Europejskich. Obei ekipy spotkały się ma MŚ w Tunezji i Argentyna wygrała 21 bramkami. I nie będzie trzeba się spinać, żeby tę linie przeskoczyć, wystarczy tylko zagrać pierwszym składem. Run 4-0 dla Australii w meczu na MŚ już się raczej nie powtórzy przedko. Tunezja - Algieria (+5,5) 1 kurs 1.90 Expekt Niby gra 2 z 3 druzyną ostatnich mistrzostw Afryki ale różnica poziomu pomiedzy tymi drużynami jest conajmniej o klase. Tunezja już potrafi jak równy z równym walczyć z ekipami z Europy, natomiast Algieria tylko wtedy jak przeciwnycy ich lekceważą i nie wystawiaja nasilniejszego składu (Rosja). Obie ekipy spotkały się w 1/2 finału w Mistrzostwach Afryki i Tunezja wygrała tam 41:25.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
z tego co wyczytalem to na Rosje w bukach rosyjskich kursy polecialy w dol szukam infa odnosnie absencji lazarova ale nic nie widze
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|