Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 3 1 2 3
Tenis Trader
Tenis Trader
tenis Australian Open tenis

[Linked Image]

Miejsce : Melbourne, Australia - 14 h
Ranga turnieju : Wielki Szlem (Grand Slam)
Data : 19.01-31.01 2009
Uczestnicy : 128 w singlu/64 w deblu/32 w mikście
Nawierzchnia : twarda (Plexicushion)
Pula nagród : 6'790'354 $
Oficjalna strona turnieju : australianopen.com[/color] [australianopen.com]
Drabinki : [color:#FF0000]Singiel
[australianopen.com] || Debel [australianopen.com] || Kwalifikacje [australianopen.com]
Plan Dnia : Zobacz [australianopen.com]
Wyniki na żywo : HTML [australianopen.com] || FLASH [australianopen.com]

Bonus: Unibet

M
old hand
old hand
M Offline
.....niby w sporcie wszystko możliwe ale według mnie nie ma szans..nawet gdyby w którejś rundzie zagrała mecz życia to w następnej będą czekać rywalki z tej samej albo i wyższej półki..oglądałem dziś mecz Dementievej , Williams S , Safina to są obecnie moje faworytki do wygrania ale takie zawodniczki jak Szarapowa , drugi Williams a także mój czarny koń Azarenka też wydają się być poza zasięgiem. Nie wiem co przygotuje Kuzniecowa i Zvonarieva bo taka Cornet czy reszta rosjanek wydaje sie być już w zasięgu Agi..

M
old hand
old hand
M Offline
no i jeszcze bałkańskie armaty - Ivanovic a przede wszystkim Janković ( na Jelene i Azarenke stawiam do samego końca)

Last edited by oli; 15/01/2009 20:45.
iti Offline
PLAYOFF WINNER
PLAYOFF WINNER
Szarapowa nie gra w Melbourne, niestety nie, bo jak sobie przypomne jej forme z AO'08 to az mnie ciarki przechodza wink

K
veteran
veteran
K Offline
Mysle ze ma szanse co najwyzej na cwiercfinal.....Jeszcze jej troche brakuje do wygrywania z najlepszymi na najwiekszych imprezach,a co najwazniejsze do wygrywania seriami.Co innego wygrac jednen mecz z rywalka o wielkim nazwisku a co innego pokonac takie rywalki trzy na jednym turnieju....Ale kciuki za nia trzymam.....
Siostry Williams,Ivanovic,Jankovic....z Rosjanek tylko Dementieva jakos do mnie przemawia....to moje kandydatki do wygrania imprezy.

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Moim zdaniem maksimum co może ugrać Aga to ćwierćfinał. Agnieszka jest bardzo zdolną tenisistką ale jest jeszcze kilka słabych elementów w jej grze. Przede wszystkim serwis jest bardzo słaby co powoduje że Aga jest bardzo często przełamywana i później musi bardzo ciężko pracować na korcie żeby odrobić stratę. Poza tym do takiego turnieju rozgrywanego w bardzo wysokiej temperaturze trzeba mieć bardzo dobrą kondycję a z tym u Agnieszki też nie jest najlepiej.

?
enthusiast
enthusiast
? Offline
Wczoraj komentator na Eurosporcie mówił coś o pewnych urazach u kilku znanych zawodniczek, które wystąpią w Australian .
Niestety , mój kolega nie bardzo interesuje się tenisem , więc nie pamięta o które konkretnie zawodniczki chodziło .

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by śledż ulik
Wczoraj komentator na Eurosporcie mówił coś o pewnych urazach u kilku znanych zawodniczek, które wystąpią w Australian .
Niestety , mój kolega nie bardzo interesuje się tenisem , więc nie pamięta o które konkretnie zawodniczki chodziło .
Jankovic, Mauresmo, Srebotnik, Kiri, Petrova... Nie zapominajcie tez o Dinarze. A Aga w tym roku wysoko zajdzie.

Dzielę się swoimi wrażeniami. Nie podobał mi się komentarz (oczywiście nie podważam jego kompetencji) Karola Stopy z powodu ciągłego utyskiwania na to co wszyscy widzą (chodzi o serwis). Moim zdaniem wystarczyłoby wspomnieć raz, czy dwa razy. Poza tym moźna coś robić taktownie i z wdziękiem i wtedy krytyka mniej boli, a można bez wdzięku i taktu
.

psy szczekają ,karawana jedzie dalej-blog Agi [w1ktorchmia.blox.pl]

"Byłoby cudownie, gdyby Radwańska powtórzyła wynik sprzed roku. Ale dziś to już nie będzie sukces, tylko wynik na miarę 10. zawodniczki świata" - mówi DZIENNIKOWI Wojciech Fibak. "Australia to taka Ameryka bez wad, dlatego tenisiści dobrze się tam czują. Ale Australian Open wciąż ma kompleksy wobec innych turniejów wielkoszlemowych" - dodaje
Wojciech Fibak dla DZIENNIKA [dziennik.pl]

!
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
! Offline
Dokic - Paszek --1-- 1.85
Australijka wygrala małe eliminacje w swoim kraju i dzieki temu dostala WC (chyba, ze mam złe info). Paszek od poczatku roku narzeka na stope. W poprzednim roku zagrala bardzo malo,a jak juz grala to konczyla wiekszosc na I rundzie. Mysle,ze wlasna publicznosc bedzie dodatkowym handicapem.

!
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
! Offline
Malek Tatjana - Morita Ayumi (JPN) --2-- 1.67
Japonka koncowke sezonu miala rewelacyjna.3 wygrane turnieje w tym dwa na hardzie. Poczatek roku rowniez udany, gdzie w aukland poknala m.in wozniak. nie wiem co dokladnie bylo powodem krecz z keothavong, ale i tak wyniki robia wrazenie...patrzac na jej przeciwniczke. Malek, ktora obecnie jest 150 miejsc za Japonka, nie nalezy do wielkich zawodniczek, tym bardziej na hardzie.

M
old hand
old hand
M Offline
......Azarenka - Kvitova 1.....widząc w akcji Viki podczas ostatniego wygranego turnieju powiedziałem , że będa ją grał non stop podczas AO...wiem ze kvitova też ma wielkie talent ale jestem pod wrażeniem gry Viki więc daje ją do głownego kuponu...

Typ na japonkę Morite też swietny ..

Tanasugarn - Martinez 1 ...Tanai rok temu świetne występy zwłaszcza na trawie ale hard obcy tez jej nie jest co innego dla rywalki..

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
ja dziś polecam zagrać na Momo 2-0. Ostatnio widziałem ją w akcji w Brisbine i muszę przyznać, że źle jej gra nie wygląda. Kurs może nie powalający ale godny rozpatrzenia. Z drugiej strony wiadomo jaki jest kobiecy tenis wink

Po drugie zastanawiam się nad Vaidisova.1.50. Pamiętam ją coś sprzed roku, kapitalnie grała aż się chciało to oglądać chociaż WTA nie lubię. Dziś pierwsza runda, może obudzi się wnij wola walki i wystarczy to na pokonanie Bremond smile

Pozdrawiam papa

Lucio Fulci Forever
Lucio Fulci Forever
ALe urit pamietajmy że Bremond puknęła Nicole w tamtym roku w US Open, a i początek roku w wykonaniu czeszki nie zachwycający :
1 wymęczone zwycięstwo, 2 porażki, w tym z Santangelo 16 16
To już prędzej próbować Bremond po niezłym kursie.

addict
addict
Originally Posted by mirekinter
......Azarenka - Kvitova 1.....widząc w akcji Viki podczas ostatniego wygranego turnieju powiedziałem , że będa ją grał non stop podczas AO...wiem ze kvitova też ma wielkie talent ale jestem pod wrażeniem gry Viki więc daje ją do głownego kuponu...

Typ na japonkę Morite też swietny ..

Tanasugarn - Martinez 1 ...Tanai rok temu świetne występy zwłaszcza na trawie ale hard obcy tez jej nie jest co innego dla rywalki..

azarenka dzisiaj 10/10 jak dla mnnie, cicha faworytka, moze na final ale 1/2 w zasiegu

W
Hard-hitter
Hard-hitter
W Offline
Ale numer, nigdy tu nie zaglądałem tongue Jaka była przyczyna ostatniego kreczu Mority?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T. Malek - A. Morita 2 1.65
BetGun

Morita to Japonka która cały czas robi duże postępy.
Koncówka tamtego sezonu i początek obecnego dobitnie to pokazuje.
Japonka jest niesamowicie regularna zarówno z beckhandu jak i forehandu to doprowadza rywalki do złości bo gra ze ścianą to trudna sprawa i w dodatku rodzą się w głowie dziwne pomysły, jedynym gorszym elementem w jej grze jest z uwagi na wzrost serwis ale przy tej rywalce duzego znaczenia miec to nie będzie.
Niemka również młoda zawodniczka aczkolwiek starsza o 3 lata od Mority.
Malek uderza mocniej od Japonki ma ciut lepszy serwis ale nie jest tak regularna jak jej przeciwniczka co myślę że zaważy na wyniku!

do taśmy proponuję:
Serra Florent - Karanusic Roko 1 1,30
Massu Nicolas - Almagro Nicolas 2 1,25
A. Beck - C. Ebelthite 2 1,27

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Pennetta.-Santangelo.
(set H 0-1.5) 2 2.85

Dla mnie jest to chory kurs i nie bede go uzasadniał, ten kto liznął chociaż troche tenisa powinien wiedzieć jaki temperament ma Mara Santangelo, i chociaz wyniki nie do konca to odzwierciedlają wierze że jest w stanie wygrac ten mecz a seta tym bardziej lekko

Strona 1 z 3 1 2 3

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
3 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, alfa, Sensei), 2,878 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,320
Posty5,842,741
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026