Boże, jakie to mlode pokolenie pokaleczone, przez mass media, bravo girl, mtv. Wyprane mozgi, zero zasad, be cool, nic wiecej. Masakra. Mam nadzieje, ze to margines w szkole. No comments. Zal mi je.
W te strony juz od dluuugich lat jezdze na wakacje (fajne tereny Ślesin itp. jeziora,lasy - polecam :P) i do Lichenia jest ok. 15km i co roku odwiedzam Bazylike. Widzialem jak bylo tam pole i widze co jest teraz. Mozna powiedziec, ze tam juz liczy sie przede wszystkim biznes, a potem dopiero daleko z tylu religia.
Przyklad: wejscie na wieze widokowa: - winda 10zl - SCHODY 5zl i nie ma zadnych znizek typu ul/nor.
Pewnie niedlugo platne bedzie rowniez wejscie do kosciola. Ehhh
Poza tym ciekawostka sa tabliczki(podziekowania itp.) w glownej bazylice za ktore trzeba placic co najmniej over 1k. Jest ich chyba kilka/kilkaset tysiecy...
z ciekawostek przyrodniczych zaintrygowały mnie: - dźwięki ptaków z głośników w parku - sztuczne kaczki i łabędzie w stawie - wielka figura Matki Boskiej w kiblu przy rozejściu się dróg męskich i żeńskich - miniaturka golgoty - wypasione domy pielgrzyma
z ciekawostek przyrodniczych zaintrygowały mnie: - dźwięki ptaków z głośników w parku - sztuczne kaczki i łabędzie w stawie - wielka figura Matki Boskiej w kiblu przy rozejściu się dróg męskich i żeńskich - miniaturka golgoty - wypasione domy pielgrzyma
co to w ogóle jest?
Z tego wszystkiego naprawde ciekawie zrobiona jest GOLGOTA. Jak sie jest w Licheniu to trzeba ja przejsc - warto!
Zastanawiałem się, czy dać to do Śmiesznych czy tutaj, ale wydaje mi się, że chyba tutaj. Oto jak znana gwiazda Christian Bale (Batman 1&2, Equilibrium) zachowuje się na planie nowej odsłony Terminatora.
Ciekawe czy inne gwiazdy też mają takie jazdy.
(dla niekumatych - gostek odpowiedzialny na planie za oświetlenie niechcący wszedł w kadr, kiedy Bale kręcił jedną ze scen... i się zaczęło )
Zastanawiałem się, czy dać to do Śmiesznych czy tutaj, ale wydaje mi się, że chyba tutaj. Oto jak znana gwiazda Christian Bale (Batman 1&2, Equilibrium) zachowuje się na planie nowej odsłony Terminatora.
Ciekawe czy inne gwiazdy też mają takie jazdy.
(dla niekumatych - gostek odpowiedzialny na planie za oświetlenie niechcący wszedł w kadr, kiedy Bale kręcił jedną ze scen... i się zaczęło )
Christian Bale ponizej jedna z lepszych scen w moim ulubionym filmie:
Nie powiem Bale dobry aktor, przed nim przyszlosc, wlasnie lubie go za szczerosc na planie
a tak wygladal w roli mechanika, schudl 25 kilo w 2 miechy lekarze bali sie ze kipnie, gosc ma nierowno pod sufitem to trzeba przyznac [Linked Image]