Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 9 z 19 1 2 7 8 9 10 11 18 19
K
old hand
old hand
K Offline
wie ktos czy jutro zagra rozgrywajacy niemiecki( chyba Kraus sie nazywa)?? wczoraj zlapal jakas kontuzje i go znosili, a pozniej Niemcy juz nic nie grali??

Bonus: Unibet
N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
Ma skręconą kostkę-na 100% nie wiadomo czy zgra bądz nie..

enthusiast
enthusiast
Panowie a moze na dzisiaj jakies typki?

K
old hand
old hand
K Offline
Originally Posted by nawoj
dzieki

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Germany will have to do without playmaker Michael Kraus, tearing a foot ligament to be sidelined for the rest of the tournament.

Z oficjalnej strony mistrzostw, więc wyglada na to że nie zagra do końca imprezy.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nawet jak zagra to nie to samo co do tej pory ale dziś są inne mecze i jak zostałem już poprawiony to basta ;p

jak dla mnie to chyba wezmę handi na cubę bo argentyna coś przystopowała, najpierw z kuwejtem 1 bramką a to mocarze nie są później 12 bramek zainkasowali od hiszpani a cuba może trudnym przeciwnikiem nie jest ale jeśli powalczą to porażka nie powinna być duża a może nawet niespodzianka
rosja win bo o handi się boję, nie wiadomo co ta drużyna zagra, zawsze wydawało mi się, że są raczej w czołówce ale ten turniej do udanych nie należy skoro z ekipami algieria i brazylia wygrywa się 1i 3 bramkami to hmm ale wioski chyba nie zrobią i nie przegrają
tunezja, wczoraj mnie wkurzyli równo dlatego nie polecam ich

Originally Posted by drfocus

Germany will have to do without playmaker Michael Kraus, tearing a foot ligament to be sidelined for the rest of the tournament.

Z oficjalnej strony mistrzostw, więc wyglada na to że nie zagra do końca imprezy.
Nie wiadomo też czy Pascal Hens,zagra.

S
old hand
old hand
S Offline
Originally Posted by forty
Originally Posted by s_LP
Originally Posted by Matias88
ale dlaczego niemcy mają wygrać? nie grają nic nadzwyczajnego

bo widzisz co się dzieje - każdy może wygrywać z każdym

dla nas wygrana Niemców to najlepsze rozwiązanie. Norwegia nie ma wtedy szans na awans. Jak wygra Dania, to my jak i nasi rywale bijemy się o 2 miejsce. Gdy remis, tylko Norwegia ma szanse, Polska już nie.

Jeżeli Niemcy wygrają to Norwedzy cały czas maja szansę awansu,wystarczy mieć lepszy bilans bramkowy niż dunczycy

przecież przegrali bezpośredni mecz...
z tego co piszesz by wynikało, że przy remisie Niemców, my jak będziemy miec lepszy bilans też wyjdziemy

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ja nie wiem ile razy jeszcze musi się pojawić że mecz bezpośredni
dawać bany za to bo to już nie jest zabawne tylko wkur...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jeżeli Niemcy wygrają to Norwedzy cały czas maja szansę awansu,wystarczy mieć lepszy bilans bramkowy niż dunczycy

przecież Dunole wygrali z Wikingami w bezpośrednim

bet365 wystawił kursy. X + Norge @22,4 czyli mniej niż w bwin; za to więcej można dostać za zwycięstwo naszych (1.60)

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
"Przed Polakami ostatnie spotkanie drugiej rundy Mistrzostw Świataw piłce ręcznej. Jeśli nasi szczypiorniści pokonają Norwegów, awansują do półfinału. O ile tylko w meczu Niemcy - Dania nie padnie remis - pisze Gazeta Wyborcza i sport.pl

(...)

Poniedziałek jest dniem przerwy w imprezie. Ostatnie spotkania zostaną rozegrane we wtorek. By awansować Polacy muszą pokonać Norwegię. Będą wówczas mieli na koncie sześć punktów. Istotny jest też jednak wynik meczu Niemcy - Dania. Polacy będą w komfortowej sytuacji, gdyż wyjdą na boisko o 20.15. Mecz Niemcy - Dania zaplanowany jest na 17.30. Oznacza to że Polacy będą wiedzieli jakim wynikiem zakończyło się to spotkanie.

Rozważmy trzy warianty:

1. Polska pokonuję Norwegię, Niemcy wygrywają z Danią. Przy takim scenariuszu pierwsze miejsce w grupie zajmują Niemcy, którzy jako jedyni mają siedem punktów. Polacy i Duńczycy będą mieli po sześć "oczek" i o awansie Polaków zadecyduje nasze bezpośrednie zwycięstwo (32:28 w sobotę).

2. Polska pokonuje Norwegię, Dania Pokonuje Niemcy. W tym przypadku z pierwszego miejsca awansują Duńczycy (osiem punktów), Polacy przechodzą do półfinału (sześć punktów) a Niemcy (5 punktów) żegnają się z imprezą.

3. Polska pokonuje Norwegię, Dania remisuje z Niemcami. To najgorszy przypadek. Z Grupy awansuje Dania (7 punktów) i Niemcy (6 punktów). Polacy też mają na koncie 6 "oczek" ale przegrali bezpośredni pojedynek z Niemcami.

Jedno jest pewne. Niemcy nie mogą zagrać nie fair, i umówić się z Duńczykami na remis. Wówczas bowiem może się zdarzyć że Norwegia pokona pozbawionych nadziei na półfinał Polaków i... awansuje kosztem naszych zachodnich sąsiadów. W tej sytuacji: 1. Dania (7 pkt.) 2. Norwegia (6 pkt.) 3. Niemcy (6 pkt., ale porażka w meczu z Norwegami).

Z drugiej strony, jeśli Niemcy pokonają Danię, Norwegowie stracą szanse na awans, i mecz z Polakami nie będzie miał dla nich znaczenia."

www.reczna.pl [reczna.pl]

Tak ja sie zagalopowałem,a wzasadzie te dziady z WP
http://sport.wp.pl/kat,65242,title,MS-jak-Polacy-moga-awansowac,wid,10783795,wiadomosc.html

S
old hand
old hand
S Offline

Bana to możesz dawać kolegom w piaskownicy.
A za zaganianie do adminów należy ci się kop na ryj.

Jak nie masz do czego się przyczepić w kwestiach merytorycznych to zamilcz.

Tak ja sie zagalopowałem,a wzasadzie te dziady z WP
http://sport.wp.pl/kat,65242,title,MS-jak-Polacy-moga-awansowac,wid,10783795,wiadomosc.html

oni dali aż 5 wariantów

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nawet jak zagra to nie to samo co do tej pory ale dziś są inne mecze i jak zostałem już poprawiony to basta ;p

jak dla mnie to chyba wezmę handi na cubę bo argentyna coś przystopowała, najpierw z kuwejtem 1 bramką a to mocarze nie są później 12 bramek zainkasowali od hiszpani a cuba może trudnym przeciwnikiem nie jest ale jeśli powalczą to porażka nie powinna być duża a może nawet niespodzianka

Też o tym myślałem.

Półfianł mistrzostw Ameryki:
Argentyna - Kuba 33:32

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Panowie eksperci od ręcznej smile Dzisiaj kilka meczy w których mogą dziać się cuda, ale do rzeczy... Mam na oku 4 typy i jeśli ktoś będzie miał chwilkę to niech podzieli się swoją opinią... Trochę analizowałem to, ale tylko i wyłącznie pod względem statystycznym na tym turnieju i w bezpośrednich pojedynkach tychże drużyn...

1. Australia-Kuwejt i tutaj mam 2 typy na myśli wink Albo overek 48,5 bo linia wydaje się być strasznie niska... Obie drużyny raczej wysokiego poziomu nie prezentują więc i szaleńczo bronić nie będą... A drugi to dodatnie handi 10,5 na Australię... Nie wiem czy Kuwejt jest taki dobry czy Australia aż taka słaba, że handi jest na takim poziomie ? Jest ono adekwatne do poziomu obu drużyn ?

2. Algieria-Arabia S. - dodatnie handi na Arabię 5,5 wydaje się dla mnie dobrą propozycją na dzisiaj... Po wglądzie na mecze rozegrane w tym turnieju nie wydaje mi się żeby Algieria aż tak pocisnęła laugh

3. Tunezja-Brazylia - ujemne handi na Tunezję... Wiem ,wiem wink Wczoraj wtopili na maxa... Ale 4 bramkami WIN z Brazylią to chyba nie jest niemożliwe ?

Wiem, że argumenty liche a w sumie nawet nie wiem czy można to nazwać argumentami, ale jeszcze raz kieruję prośbę do kogoś kto się zna żeby w wolnej chwili "rzucił" na to okiem wink No i jeszcze odnośnie tej Kuby z dodatnim handi... Warto ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by s_LP

Bana to możesz dawać kolegom w piaskownicy.
A za zaganianie do adminów należy ci się kop na ryj.

Jak nie masz do czego się przyczepić w kwestiach merytorycznych to zamilcz.

fajna składnia właśnie widać kto tu w piaskownicy siedzi lol
zejdź ze mnie błaźnie, wkurzam się bo trzeba pisać setki razy o meczu bezpośrednim a na dodatek nie naskoczyłem na Ciebie bo to Ty komuś po raz kolejny to tłumaczyłeś więc albo nie zrozumiałeś albo szukasz zaczepki z takimi tekstami.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by drfocus

Też o tym myślałem.

Półfianł mistrzostw Ameryki:
Argentyna - Kuba 33:32

a kiedy był ten turniej bo może jakieś postępy nastąpiły no i innego rodzaju emocje

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline

Wydaje mi sie ze sa jeszcze 2 warianty o ktorym nikt nie wspomnial.Otóz

Dania -niemcy 1
Polska-Norwegia x
serbia-macedonia 1

wtedy
1.Dania 8
Polska norwegia Serbia po 6 pkt

i wtedy tez awansujemy dalej polska 3pkt norw i serbia po 2

i 2
dania -niemcy 1
polska - norwegia x
serbia -macedonioa x lub 2

wtedy
1dania 8
polska niemcy i norwegia po 5

tez wchodzimy
polska 3 norwegia 2 niemcy 2

podsumowujac to nawet x z norwegia przy porazce niemcow daje nam awans:)

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
do wariantu 1 pominalem niemcow a tez beda mieli wtedy 5 pkt...niezly galimatias

Dania -niemcy 1
Polska-Norwegia x
serbia-macedonia 1

wtedy
1.Dania 8
Polska norwegia Serbia niemcy po 5 pkt

wtedy polska 3 norwegia 5 serbia 1 niemcy 3

awans norwegia

Strona 9 z 19 1 2 7 8 9 10 11 18 19

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (11kera11, latajaca_holenderka, burbon, $-man, Szuman, alfa), 2,761 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,274
Posty5,828,547
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025