|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dokładnie pcZKS - Kuchta wielki znawca ostatnio w TV mówił że liczą się bramki a nie bezpośrednie mecze
|
|
|
|
|
Mistrz Playoff Zima 2011 
|
|
Mistrz Playoff Zima 2011 
niestety ale remis nie starcza... my mamy +5 goli a Niemcy +6 przecież się liczą mecze 4 zainteresowanych drużyn ano wszystko przez to ze rozluznilismy sie w koncowce meczu z Serbami dwie bramki wiecej i przy z przyjajacych okolicznosciach wystarczalby nam remis a tak musimy wygrac!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@mgr A ta Szwecja w ostatnich 5 latach co osiągnęła, że zupełnie inna półka? Nikt nie napisał, że Norwegia to jakieś tuzy. Obecnie są na porównywalnym poziomie co my - i ostatnie dwa mecze nie zmienią tego obrazu. Zresztą u nich po wygranej nad Niemcami - mistrzami świata, a jak  myśli się pewnie podobnie o nas. Najpierw negujesz typa, a za chwilę piszesz, że Polska nieopłacalna do gry. Trochę konsekwencji - czyli jest value czy nie? Tak jak mówisz, każdy może wygrac z każdym, strasznie wyrównana nasza grupa, więc kurs 3,8 spory, a i inne okoliczności mogą okazać się bardzo determinujące. Ja mam wrażenie, że jesteśmy jednak sporo lepsi od Norwegów, co przecież nie jest równoznaczne z tym, że wygramy. W każdym razie, w teorii taki kurs to value, ale nic mnie nie przekonuje, żeby jednak na Norwegów postawić. Ot taki paradoks, a może po prostu blokada że to Polska 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Po takim kursie to smiało obstawiam Norwegów. Dla mnie to pewnego rodzaju surebet. Wygrywają vikingowie - wygrywam kasę na otarcie łez. Wygrywaja Polacy ....... bezcenne.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na sucho - wg mnie (piszę na czuja) - w finale spotkają się drużyny jakie? Polska - Niemcy - a dlaczego? Jeżeli my potrafiliśmy pojechac Dunów - dlaczego tego nie mogą zrobi Niemcy - napewno nie będą spekulowali na remis - za duże eyzyko a i ten nie do końca może by dla nich dobry  dlaczego finał Chorwacja - grają u siebie mają zajebistego Balica - ale napewno są w zasiegu tak nas jak i Germańców  Francja - to taka odmiana Hiszpanii w piłkę nożną - grają wybitnie do jakiegoś czasu gromnią i rozjeżdżają - ale przychodzi jeden ważny mecz a tu bęc i po ptakach - i mam nadzieję że tak będzie w meczu półfinałowym z Polakami - zakładam dziś wygraną z Chorwatami - a Polska z drugiego miejsca. A w finale ???? Takie moje spekulacje co do dalszej fazy MŚ - ale to tylko domniemania i pobożne życzenia - wszystko zweryfikują parkity spróbuję zagra dubla - POL/NIE a z innych kuponów - Węgrzy troszkę mnie wkurzają - spróbuję skośnych po niezłym kursie i zagram rozpis na remisy 2/6 lub 2/5 z wyłączeniem Polaków. I jedno pytanie do ogółu - czy Szwedzi są tacy słabi - czy też graja tak nie równo - teoretycznie 1.50 ze Słowakami - jak najnardziej do wzięcia - ale ostatni mecz pokazał że nie wszystko co się wydaje wchodzi???
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Krajan troszke się z Tobą nie zgodzę co do Francuzów, że to ekipa jak Hiszpania bo przykładem może byc chociażby wygrana żabek w Pekinie!!
Ktoś pisał o absencji Mojsowskiego w ekipie Macedonii. Czy nie zagral on tylko z Danią czy ma kontuzje i nie zagra z Serbami??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kontuzje: Artur Siódmiak, Damian Wleklak, Krzysztof Lijewski i Bartosz Jurecki.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Kontuzje: Artur Siódmiak, Damian Wleklak, Krzysztof Lijewski i Bartosz Jurecki. ściema
|
|
|
|
|
|
|
Kontuzje: Artur Siódmiak, Damian Wleklak, Krzysztof Lijewski i Bartosz Jurecki. ściema też tak uważam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kontuzje: Artur Siódmiak, Damian Wleklak, Krzysztof Lijewski i Bartosz Jurecki. ściema też tak uważam no raczej nie sciema, jeden z portali tak podaje Przed kluczowym starciem trener Bogdan Wenta ma kilka problemów na głowie. Kontuzjowani są Artur Siódmiak, Damian Wleklak, Krzysztof Lijewski i Bartosz Jurecki. Daniela Żółtaka dopadła natomiast grypa żołądkowa. Występ tych zawodników w wieczornym spotkaniu stoi pod znakiem zapytania. zrodlo onet.pl
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wierz w co piszą na różnych portalach to daleko zajedziesz  Zwłaszcza onet i wp
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ok Mojsovski w Macedonii nie zagra (złamany palec)
Co do kontuzji w ekipie Polski to zobaczcie jaką gazete tej jeden z portali cytuje!!
Jakoś wczoraj były 3 wywiady w TV Polonia zaraz po treningu i to akurat z Siódmiakiem, Zdechłym i Bartkiem i kazdy powiedział że zrobią wszystko, żeby wygrać i nic nie mówili o kontuzjach. Co do Siódmiaka to prawda - jest przeziębiony.
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
"Niech kibice trzymają za nas kciuki, a my postaramy się zrobić resztę." - Bartosz Jurecki
Chłopaki powinni dzisiaj pojechac Norwegów, o ile oczywiscie beda jeszcze mieli do tego motywacje. Martwi mnie tylko jedno fenomenalny bramkarz norweski. To moze byc klucz do zwyciestwa, jesli Szmal zagra nie gorzej od Norwega to jestem przekonany o zwyciestwie Polakow.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Najpewniejsze info:
Na wczorajszym treningu polscy piłkarze tryskali humorem. Zamiast normalnych zajęć z piłki ręcznej przez godzinę grali w futbol w hali, w której dziś wieczorem zmierzą się z Norwegią. Razem z zawodnikami kopali piłkę trenerzy. Bogdan Wenta to stał na bramce, to biegał w ataku, natomiast Daniel Waszkiewicz popisywał się dokładnymi podaniami z prawego skrzydła. Ale nie wszyscy mieli radosne miny... Zza bocznej linii zabawie kolegów przyglądali się kontuzjowani gracze - Artur Siódmiak, Damian Wleklak, Krzysztof Lijewski i Bartosz Jurecki. Nie trenował także chory na grypę żołądkową Daniel Żółtak. I niestety przypadłości kluczowych graczy biało-czerwonych są na tyle poważne, że ich występ z Norwegami stoi pod znakiem zapytania. - Większość problemów powstała w meczu z Serbią. Wleklak uderzył się w okolice piszczela. Został popchnięty, upadł, potem jeszcze został uderzony w mięsień. Teraz ma problemy z bieganiem i wyskokiem - wyjaśnia lekarz kadry Maciej Nowak. - Z kolei Artur Siódmiak skręcił staw skokowy, podobnie jak starszy Jurecki. Rozmawiamy dzień przed meczem i na tę chwilę widzę występ Bartka może nie w czarnych, ale w szarych barwach. Tym bardziej że on ma też problemy z dużym paluchem stopy, a konkretnie kością śródstopia. To ważne przy wyskoku i bieganiu. Jest obrzęk, ból. Ale mamy jeszcze ponad 24 godziny i zrobimy wszystko, żeby mógł zagrać. Najmniejszy problem jest z Krzysiem Lijewskim, w jego przypadku sytuacja jest właściwie opanowana, ale nie było sensu narażać go na treningu na jakiś niepotrzebny uraz, dlatego nie ćwiczył z kolegami - tłumaczy Nowak, z którego słów wynika, że polski zespół w tym superważnym meczu może zostać bez żadnego obrotowego.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
mam pytanie jak obstawiacie mecz tunezja -argentyna? ptuje za tunezja tylko nie wiem jak z motywacja
|
|
|
|
|
Marat Safin 
|
|
Marat Safin 
Panowie a jak tam Hens i Kraus? Jest jakieś pewne info co do tego czy będą dziś do dyspozycji? Jak ważni to zawodnicy dla Niemiec? Z góry dziekuję za informację 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bardzo ważni  Kraus nie zagra napewno.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kraus 6 tygodni przerwy. Hens nie wiadomo - czyli pewnie zagra 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dani wystarcza remis, remis nie zadowala niemców ale dania prezentuje się tutaj o wiele lepiej a szwabiki bez tego swjego rozgrywającego to kaszankę odstawią 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dania wygra i będzie kibicowała Polsce, są głodni rewanżu z Polakami w finale 
|
|