Twente po "wpadce" w ostatniej kolejce tj remis z De Graafschap będą chcieli się koniecznie zrehabilitować. Nie mogą sobie pozwolić na kolejną stratę punktów, gdyż rywale są tuż za ich plecami. Psv złapało wiatr w żagle [ tyle że w tej kolejce czeka ich ciężka przeprawa z liderem Az, więc istatnieje szansa że mogą zgubić punkt(y) ] Ajax w dalszym ciągu kontynuje fatalną passę, tyle że przewiduje, że tym razem uda im się zgarnąć komplet oczek, a przewaga nad klubem z Amsterdamu wynosi zaledwie 3 punkty.Do tego Heerenveen wygrało 5 z 6 ostanich spotkań i także niebezpiecznie zbliżyło się do pozycji wicelidera. Do Enschede przyjeżdża ostatnia drużyna Eredivisie i to osłabiona. Zabraknie jednego z czołowych strzelców Jacka Tuypa oraz dwójki defensorów Sterka oraz Maynarda.
Twente -1.5 1.60 Mill
póki co bez stawki bo jeszcze analizuje dwa spotkania i może pójdzie jakiś dubel.
Bellucci, T - Robredo, T Robredo, T -1.5 seta 1,90
Tommy niszczy tutaj każdego i w takiej formie Robredo, Bellucci nie ma na co liczyć
Den Haag-Graafschap
Dziwią mnie takie dysproporcje kursów w spotkaniu dwóch drużyn z dołu tabeli. Ado Den Haag plasuje się na 15 miejscu, z kolei De Graafschap na 17. Ado gra u siebie, ale stwierdzenie atut własnego boiska w tym przypadku może być trochę na wyrost. Gospodarze zgromadzili najmniej punktów przed własną publiką spośród wszystkich ekip Eredivisie. De Graafschap na wyjazdach rzecz jasna nie błyszczy, ale warto podkreślić, że w ostatniej kolejce urwali punkty Twente i liczę, że podbudowani pójdą za ciosem i ta sztuka uda im się także w tym spotkaniu. Do tej pory przyzwoicie radzili sobie z drużynami własnego pokroju, więc liczę że i tym razem tak będzie. Kursy na ekipę gości są wg mnie przesacowane, mimo że przyjadą bez Frankela i Schuuramna oraz mimo iż bilans historczny jest na korzyść gospodarzy
Bellucci, T - Robredo, T Robredo, T -1.5 seta 1,90
Tommy niszczy tutaj każdego i w takiej formie Robredo, Bellucci nie ma na co liczyć
Den Haag-Graafschap
Dziwią mnie takie dysproporcje kursów w spotkaniu dwóch drużyn z dołu tabeli. Ado Den Haag plasuje się na 15 miejscu, z kolei De Graafschap na 17. Ado gra u siebie, ale stwierdzenie atut własnego boiska w tym przypadku może być trochę na wyrost. Gospodarze zgromadzili najmniej punktów przed własną publiką spośród wszystkich ekip Eredivisie. De Graafschap na wyjazdach rzecz jasna nie błyszczy, ale warto podkreślić, że w ostatniej kolejce urwali punkty Twente i liczę, że podbudowani pójdą za ciosem i ta sztuka uda im się także w tym spotkaniu. Do tej pory przyzwoicie radzili sobie z drużynami własnego pokroju, więc liczę że i tym razem tak będzie. Kursy na ekipę gości są wg mnie przesacowane, mimo że przyjadą bez Frankela i Schuuramna oraz mimo iż bilans historczny jest na korzyść gospodarzy
Po raz kolejny sprawdziła się teoria, że po meczach reprezentacji padają zaskakujące rezultaty. Tym samym dzisiaj postanowiłem poszukać takich rozstrzygnięć. Wczoraj był dzień tzw "przełamań", swoją niemoc w wygrywaniu spotkań przerwały takie ekipy jak: Portsmouth czy Auxerre. Punkty pogubiły Barcelona , Bayern czy Bordo. Liga holenderska też nie pozstała dłużna i Twente wygrało, ale tylko 2-1 z grającym w 10 Volendam, a mocno osłabiona Breda pokonała Rodę, z kolei Ado Den Haag zdołalo grając w 10 strzelić gola i utrzymać prowadzenie, zgarniając komplet oczek.
Idąc tym tokiem myślenia na pierwszy plan wysuwają się następujące typy:
Espanyol-Sevilla Unibet 1 3.051/10
Gijon-Real M. Mill X 3.40 2/10 1 4.80 2/10 czyli x2
Chievo - Catania
Chievo wreszcie zaczęło regularnie zdobywać punkty, co pozwoliło opuścić długo okupowane ostatnie miejsce. Wreszcie gdyż ta sztuka w pierwszej części była niczym mission impossible. Chievo jest niepokonane od 6 spotkań ( 2-4-0) Gdy spojrzymy na ich rywali, nie może to wzbudzać wielkiego zdziwienia. W zgoła odmiennych nastrojach są gracze Catanii. Ostatnie spotkania to pasmo porażek (6) z jednym wyjątkiem w postaci remisu. Trzeba jednak podkreślić, że Catania miała o wiele trudniejszy terminarz, stąd też brak zwycięstw ( chociaż do takiego stanu rzeczy przyczynili się także sędziowie jak chociażby w przegranym spotkaniu z Bologną, ale nie będę rozwijał tego wątku, w skrócie Słonie, zostały oszukane). Mimo słabszych rezultatów, jakie osiągnęła Catania (które nie wynikają z kryzysu, lecz z wymagających rywali) jest zespołem lepszym od Chievo, dlatego poszukam ich przełamania w tym spotkaniu, po całkiem atrakcyjnym kursie.
Czy jestem zły? Zły to mało powiedziane jestem....Chievo +90 minuta :evil:
Inter - Milan over 2.5 2.08
All in tj 400 Unibet
jak nie to baju baju
Każdy z nas wie, że nawet jedna strona jest w stanie zrobić overka. Milan nie ma kłopotów ze zdobywaniem bramek, na zero z tyłu nie gra, Inter też regularnie "ciuła" brameczki. Po ostatnich underowych derbach pora aby armaty wystrzeliły
nerwy to kiepski doradca ale powoli brakuje mi siły by się w tym babrać więc wóz albo przewóz
Zug walczy o awans do fazy playoff, choć z drugiej strony balansuje tuż nad strefą spadkową. Do miejsca gwarantującego grę w PO traci 1 pkt. Dlatego musi wyrgywać w takich spotkaniach jak to, gdzie rywal Biel gra o przysłowiową pietruszkę.
Ekipa Zlin walczy o zapewnienie sobie miejsca które gwarantuje bezpośredni udział w PO. Jednak przewaga nad grupą pościgową jest niewielka. Zlin wygrał 5 z 6 ostatnich spotkań i jest mi sobie trudno wyobrazić, aby dzisiaj nie wygrał z ostatnią, nie grającą o nic Mladą.
Dzisiaj przestesujemy pewien pogląd , która ostatnio lubi się sprawdzać:
"Im drużyna bardziej osłabiona, tym większa szansa na wałka"
tak wiem brzmi śmiesznie i naciąganie, ale mam kilka przykładów, gdyby ktoś był zainteresowany, póki co nie będę się w to wgłebiał
Pojedynek Lique 1
Nancy Nice:
Wprawdzie obie drużyny są osłabione, ale mimo to lud poszedł za info, odnośnie absencji w szeregach gości, które niewątpliwie są. Do tego podaje się korzystny dla gospodarzy bilans spotkań pomiędzy tymi ekipami. Kursy na "1" poleciały ostro w dół, ja tutaj poszukam "niespodzianki" bo taki termin nasuwa mi się na myśl biorąc pod uwagę "mausfkę" na Nancy.
2 4.853/10 Unibet
pierwotnie miałem grać x2, ale wobec takiego kursu na 2 nie mogę przejść obojętnie
Sięgając pamięcią wstecz nietrudno jest przypomnieć sobie niezliczoną liczbę rzygów, etc etc gdy spoglądano na rezulaty w tych rozgrywkach. Zarówno typujący, jak i włodarze większości klubów podkreślali, że ten puchar to wiadomo co jest wart... Na pierwszy plan wysuwa się typ na Fiorę, bo ta mocna u siebie ( warto dodać, że w lidze, bo w LM pomimo przyzwoitej gry nie zawsze przekładało się to na wynik końcowy) plus Ajax, który ostatnimi czasy mocno zawodził. Kursy na x2 wyglądają interesująco. Sam też zapędziłęm się w Milan. Zdrowy rozsądek podpowiadał, że Milan minimum remis powienien ugrać z Werderem. Tyle że stwierdziłem, że przełamanie Bremeńczyków może nastąpić właśnie w tak nieoczekiwanym momencie jak dzisiaj. Dlatego chyba podaruje sobie to spotkanie, ewentualnie rozważę overka. Valencia ma kłopoty finansowe, a Puchar Uefa ich nie rozwiąże. Może lepiej pokombinować w tej konfrontacji, żeby buki miały zarobek, a przy okazji i Nietoperze miały jakiś zastrzyk gotówki. Trzeba być czujnym przy tej parze, bo mogą ( ale wcale nie muszą) dziać się różne cyrki. Dużą popularnością cieszy się też Oly. No bo nie bądźmy śmieszni, Grecy u siebie przeciwko Saint Etienne, które na głowie ma walkę o byt w Lique 1, to jak tu nie wygrać spotkania? Normalnie, jest też rewanż, więc "przypadkowy" remis wielki krzywdy nam nie wyrządzi, a i buki będą zacierały ręce.
dla niektórych ten post może nadawać się do umieszczenia na półkę z SF