|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Legia jest samotną wyspą w tym oceanie nieprawości... Tak samo fanatyczne mohery wyrażaja się o Rydzyku 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Legia jest samotną wyspą w tym oceanie nieprawości... No rzeczywiście, szczególnie jak się ustawiła z Wisłą na wynik 6-0 w latach 90 -tych  a trenerem był pan Janusz W. 
|
|
|
|
|
The Famous McD
|
|
The Famous McD
Legia jest samotną wyspą w tym oceanie nieprawości... No rzeczywiście, szczególnie jak się ustawiła z Wisłą na wynik 6-0 w latach 90 -tych  a trenerem był pan Janusz W.  tyle że nie wyrażam się o zamierzchłych czasach bo np nie widziałem meczy Legii w latach 80ych . Ale tak dajmy na to za ostatnie 10 lat gdzie handel meczami był zjawiskiem patologicznie nagminnym to spokojnie mogę stwierdzić że LEGIA ZA TEN OKRES JEST CZYSTA JAK łZA...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No rzeczywiście, szczególnie jak się ustawiła z Wisłą na wynik 6-0 w latach 90 -tych  a trenerem był pan Janusz W.  to napisz jeszcze ile razy Legia strzelała 5 lub więcej bramek w tamtym czasie, a trenerem nie był Janusz W. nawet nie umieli sprawy do sądu doprowadzić 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to spokojnie mogę stwierdzić że LEGIA ZA TEN OKRES JEST CZYSTA JAK łZA... Nie pompuj się tak, bo przyjdzie taki okres, kiedy z okazji wyborów korzystnie będzie ukazać w świetle dziennym pewne sprawy i obudzisz się wówczas w zasikanym łóżku, ze łzami w oczach i z kłębiącymi myślami: "Jak oni mogli mi to zrobić..."
|
|
|
|
|
Marat Safin 
|
|
Marat Safin 
to spokojnie mogę stwierdzić że LEGIA ZA TEN OKRES JEST CZYSTA JAK łZA... Nie pompuj się tak, bo przyjdzie taki okres, kiedy z okazji wyborów korzystnie będzie ukazać w świetle dziennym pewne sprawy i obudzisz się wówczas w zasikanym łóżku, ze łzami w oczach i z kłębiącymi myślami: "Jak oni mogli mi to zrobić..."  Jak nigdy muszę się zgodzic z Mgr nie w 100 a w 1000% McDziarz ma złotą malinę za 2009 rok pewną! Nikt już nie przebije tego co napisał w ostatnich swoich postach w tym temacie. Nawet Wojtek Kowalczyk w swojej książce pisze jakie to dziwne wyniki były z Orlenem wtedy bodajże i parę innych (pożyczyłem książkę więc nie mogę przytoczyc cytatu niestety, ale jak będę ją miał z powrotem to przytoczę). Także spokojnie poczekajmy na dalsze efekty działań prokuratury. Jeszcze niektórzy się zdziwią 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
to spokojnie mogę stwierdzić że LEGIA ZA TEN OKRES JEST CZYSTA JAK łZA... Nie pompuj się tak, bo przyjdzie taki okres, kiedy z okazji wyborów korzystnie będzie ukazać w świetle dziennym pewne sprawy i obudzisz się wówczas w zasikanym łóżku, ze łzami w oczach i z kłębiącymi myślami: "Jak oni mogli mi to zrobić..." Nic dodać nic ująć...sam sie zastanawiam czy koles piszący te słowa o krystalicznej Legii jest az tak slepy i nie widzi otaczajacej nas rzeczywistości czy... jest to poprostu marna prowokacja; Witaj Amkwish: )
|
|
|
|
|
|
|
Czesio Michniewicz,nie czekał sam się zgłosił do prokuratury
|
|
|
|
|
Marat Safin 
|
|
Marat Safin 
Czesio Michniewicz,nie czekał sam się zgłosił do prokuratury W charakterze świadka póki co. Piszmy szczegółowo Forty 
|
|
|
|
|
|
|
Czesio Michniewicz,nie czekał sam się zgłosił do prokuratury W charakterze świadka póki co. Piszmy szczegółowo Forty  to chyba szczególowo?
|
|
|
|
|
Marat Safin 
|
|
Marat Safin 
Czesio Michniewicz,nie czekał sam się zgłosił do prokuratury W charakterze świadka póki co. Piszmy szczegółowo Forty  to chyba szczególowo? No tak masz rację, ale jak wiemy R. i K. są oskarżeni, Czesio póki co nie więc jest różnica 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie będę wymieniał ile to sytuacji od wielu wielu lat sprzyjało stolicy, bo mnie posądzą o maniakalność. a ja bym chetnie poczytal  Ktos tu wczesniej chyba wspominal o sezonie 93 gdzie Legia wygrala 6:0 czym zapewnila sobie mistrzostwo. Temat jest juz zamkniety przeciez, mimo brakow dowodow mistrzostwo odebrane, kara finansowa na Legie i wykluczenie z pucharu, wiec nie piszcie ze Legia jest nie do ruszenia bo ruszona juz raz byla  i mimo dwoch odwolan o ponowne rozpatrzenie sprawy ze wzgledu na brak dowodow, nie przywrocono mistrzostwa. Powod wydaje sie oczywisty: ktorys z lesnych dziadkow cos byc moze wie, ale po co rozgrzebywac tak stare sprawy (  ) skoro i tak klub zostal juz ukarany. Wiekszosc klubow jest zwiazanych z korupcja i nie ma co sie rozwodzic ktory jest czysty a ktory nie.
|
|
|
|
|
|
|
Genialny pomysł Wisły Kraków
Na genialny pomysł wpadli działacze Wisły Kraków - otóż sondowali, czy dałoby się ewentualnie rozgrywać mecze europejskich pucharów na stadionie w Gdańsku (i usłyszeli, że owszem - dałoby się). [Linked Image] [ imageshack.us]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Legia jest samotną wyspą w tym oceanie nieprawości...
Stary opanuj sie w końcu
Ja też kiedyś byłem ślepo zapatrzony w Widzew potrafiłem nawet sam jechać na wyjazd Jednak mimo całego szowinizmu potrafiłem spojrzeć obiektywnie na pewne sytuacje
Chyba dopiero do Ciebie dojdzie że załatwialiście mecze jak zamkną kogoś z Legii
Chociaż nie, wtedy powiesz że koleś jest umoczony za grę w innym klubie
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Tak z ciekawości blackjack - gdzie byłeś sam na wyjeździe RTS-u ?
Co do korupcji w polskiej piłce to chyba każdy kto choć trochę śledzi rozgrywki piłkarskie w Polsce wie jakie były realia na początku XXI w. (nie wspominam o wcześniejszym okresie bo zgodnie z prawem nie jest on brany pod uwagę - a szkoda bo wtedy każdy z nas miałby szanse na karierę zawodowego piłkarza - nasi "idole" zawodu już by bowiem nie wykonywali). Właśnie ze względu na kontekst śmieszą mnie teksty o czyszczeniu polskiej piłki - przecież Reiss to w tej aferze pionek. Był kapitanem w czasach gdzie między wronami trzeba było krakać jak one (notabene słowo wrona pasuje tu jak ulał) - dla mnie robił to co zrobiłby każdy z tego forum na jego miejscu i zapewne napiszę to samo o 90% zatrzymanych w tej sprawie. Kto jest winny ? My sami - bo jako naród nie potrafiliśmy rozprawić się z demonami komunizmu. Korupcja to dla wielu z nas był chleb powszedni i musi być strasznym hipokrytą, ktoś kto twierdzi inaczej. Jako naród bowiem nie mamy czystego sumienia w tym względzie i dopiero teraz zaczyna to się normować. Aha... darujcie sobie podawanie pojedynczych przykładów na obalenie tej teorii bo pisze o naszej smutnej narodowej mentalności, a nie o pojedynczych herosach, którzy często tylko we własnym mniemaniu są czyści.
Żeby była jasność - procederu w 100% nie popieram i mimo wiedzy o realiach tamtego okresu też czuję się oszukany jak dziecko. Uważam również, że za taka działalność należy się kara. Odnieśmy ją jednak do ówczesnej sytuacji i moralności tamtego okresu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak z ciekawości blackjack - gdzie byłeś sam na wyjeździe RTS-u ? W stalowej woli Na miejscu spotkałem jeszcze 3 kibiców Widzewa Stare czasy ale jest co wspominać Wtedy to były wyjazdy 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
W Gdańsku słabe płoty mają  . Piast Gliwice dostał zgodę na rozgrywanie spotkań u siebie, jednak nie ma możliości wpuszczania kibiców gości. Byłem na PP w Gliwicach i klatka fatalna - jak większość polskich  - w tym rankingu do czołówki bym zaliczył: Legie, Bełchatów, a z istniejących Polonie, Odre Wodzisław i Cracovie. Reszta jakoś ujdzie. O dziwo na Śląsku bardzo znośnie to wygląda. Najlepsze sektory zdecydowanie Wisła, GKS Katowice i Lech Poznań. A porównanie mam, bo byłem wszędzie. I ze słabej rundy wyjazdowej robi się fatalna. Wisła - puchar nie wejdziemy, Legia - remont, Zostaje Bełchatów, Zabrze, Śląsk, Polonia + PU i PP, na dzień dzisiejszy 5 wyjazdów, czyli tyle, co w listopadzie było do zrobienia w 3 tyg  . Do tego wszędzie prócz Górnika (dali 2000 biletów) dostaniemy 300-400 wejściówek, a w stolicy nie wiadomo czy nie zrobią numeru poraz kolejny i przed bramą nie powiedzą, że jednak nie wejdziemy (tak jak to miało miejsce z Ruchem i Widzewem oraz nami 2 lata temu). Kolejna runda PU to być może St. Petersburg - wyjazd dużo droższy niż do Moskwy, w PP może być wszystko - także Legia, która remontuje... finał na Śląskim, więc tragedi nie ma:), ale ogólnie to słabe opcje...
|
|
|
|
|
The Famous McD
|
|
The Famous McD
Legia jest samotną wyspą w tym oceanie nieprawości...
Stary opanuj sie w końcu
Ja też kiedyś byłem ślepo zapatrzony w Widzew potrafiłem nawet sam jechać na wyjazd Jednak mimo całego szowinizmu potrafiłem spojrzeć obiektywnie na pewne sytuacje
Chyba dopiero do Ciebie dojdzie że załatwialiście mecze jak zamkną kogoś z Legii
Chociaż nie, wtedy powiesz że koleś jest umoczony za grę w innym klubie jakieś konkrety ??? masz jakieś podejrzenia ??? ktorzy piłkarze w Legii mogliby sprzedawać/kupować mecze ??? za czyjej prezesury ??? za czyjej kadencji ??? np nie zastanawia Cię dlaczego np nie załatwiała Legia sobie takich meczy jak ze Szczakowianką czy kiedyś z Ruchem ostatni mecz sezonu 3:4 przegrany ktore to mecze przesądzały że Legia nie zagra w Pucharach ...a to wielomilionowe straty...więc chyba lepiej byłoby dać w łape sędziemu...nawet te 100 tysięcy...nawet piłkarze jakby byli sprytniejsi to robiliby zrzute na sedziego żeby nie było nerwowki i potem z premii wychodzili by na czysto...graliby w pucharach dodatkowe premie by szły plus możliwość wypromowania się... zamiast myśleć i analizować fakty nawet czasem drobne detale łatwIej bezmyślnie powtarzać "WSZYSCY KRADLI" "WSZYSTKO QRVY I ZłODZIEJE" CZASEM NAPRAWDE WARTO SAMODZIELNIE POMYśLEć...
|
|
|
|
|
|
|
Na wyjazdach do Białegostoku zaoszczędzicie. Trwa budowa [Linked Image] [ imageshack.us]
|
|
|
|
|
ŁKS Łódź 
|
|
ŁKS Łódź 
Jeśli mowa o ''klatkach'' byłeś ma ŁKSie? U Nas nawet dobrze ogląda się mecz z perspektywy kibiców gości, a byłem na tym sektorze na słynnych derbach oglądanych przed telebimem. Fakt, jeśli chodzi o wyjazdy w tej rundzie to straszna mizeria, jedynie Białystok, Poznań no i Ruch na który i tak dostaniemy zakaz (jak zawsze na ten mecz). Dobrze, że na Legii remont bo tam się nie da meczu oglądać  Z jesieni chyba najmilej wspominam wyjazd do Bełchatowa i niespodziewana wygrana ŁKSu 2:0  Zobaczymy jak będzie na wiosne 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|