|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
pokakulka
|
|
pokakulka
Mi sie nigdy nic takiego nie zdarzyło  Wlasciwie to nigdy nawet nie probuje ;]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
eeee zanim studia zaczna naliczac odsetki od czesnych.. To informuja jakos osobe poszkodowana [mnie ;]], ze zaczeli juz doliczac ekstra PLNy do zaplacenia ? Tzn wysla mi jakis list, zlapia mnie na uczelni i slownie mi to powiedza, zadzwonia albo cos takiego ?? Czy to ot tak o na pstrykniecie palcami i ja nawet nic o tymn nie wiem ? Mial to za mnie zrobic ktos inny, oczywiscie nie ogarnal a przy ojkazji tez nie dal znac, teraz jak sie dowiedzialem to sam nie mam nr konta do wplaty pozdro
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
eeee zanim studia zaczna naliczac odsetki od czesnych.. To informuja jakos osobe poszkodowana [mnie ;]], ze zaczeli juz doliczac ekstra PLNy do zaplacenia ? Tzn wysla mi jakis list, zlapia mnie na uczelni i slownie mi to powiedza, zadzwonia albo cos takiego ?? Czy to ot tak o na pstrykniecie palcami i ja nawet nic o tymn nie wiem ? Mial to za mnie zrobic ktos inny, oczywiscie nie ogarnal a przy ojkazji tez nie dal znac, teraz jak sie dowiedzialem to sam nie mam nr konta do wplaty pozdro u mnie na uczelni nic nie mowili tylko zaczeli naliczac odsetki 1 zł za dzien zwłoki
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Takie rzeczy są zazwyczaj zawarte w umowie. Na mojej uczelni jest to zaledwie w granicach 10% rocznie. Koleżance nie chcieli wydać karty egzaminacyjnej, bo uwaga, uwaga miała jakieś 17 groszy zaległości 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zakończenie sesji  po 2 miesiacach 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie ma ktos moze projekt na przygotowanie produkcji ? czy jakos tak... to dla znajomka, bardzo wazne. Studiuje na polibudzie Najlepiej szlifierka ale nie koniecznie
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Panowie ma ktos moze projekt na przygotowanie produkcji ? czy jakos tak... to dla znajomka, bardzo wazne. Studiuje na polibudzie Najlepiej szlifierka ale nie koniecznie Zarządzanie produkcją - projekt komody, kamery przemysłowej, szafki, biurka. Takim czymś dysponuję, jak jesteś zainteresowany, pm.
|
|
|
|
|
2fast 2furious
|
|
2fast 2furious
eeee zanim studia zaczna naliczac odsetki od czesnych.. To informuja jakos osobe poszkodowana [mnie ;]], ze zaczeli juz doliczac ekstra PLNy do zaplacenia ? Tzn wysla mi jakis list, zlapia mnie na uczelni i slownie mi to powiedza, zadzwonia albo cos takiego ?? Czy to ot tak o na pstrykniecie palcami i ja nawet nic o tymn nie wiem ? Mial to za mnie zrobic ktos inny, oczywiscie nie ogarnal a przy ojkazji tez nie dal znac, teraz jak sie dowiedzialem to sam nie mam nr konta do wplaty pozdro Za każdy dzień zwłoki uczelnie naliczają odsetki i w cale nie muszą Cię o tym informować, gdyż to wszystko masz w umowie. Odsetki już zależne są od danej uczelni. Powiadomią Cię na pewno listownie o zaległościach w płatnościach, ale w momencie jak już będziesz skreślony z listy studentów  A tak to będą naliczać odsetki i podejrzewam, że nie wydadzą Ci karty egazminacyjnej.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
drugi dzien zabieram sie za nauke na poraną niedzielną poprawke i nic nie idzie robie wszystko inne tylko sie nie ucze 
|
|
|
|
|
Comfortably Numb
|
|
Comfortably Numb
drugi dzien zabieram sie za nauke na poraną niedzielną poprawke i nic nie idzie robie wszystko inne tylko sie nie ucze  http://pl.wikipedia.org/wiki/Prokrastynacja 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam pytanie jakie są konsekwencje nie oddanie indeksu w terminie. Mam już zaliczone wszystkie przedmioty i mam do końca marca oddać indeks. Tylko, że muszę do niej jechać 120 kilosów w jedną stronę. A kolejny zjazd mam na początku kwietnia.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam pytanie jakie są konsekwencje nie oddanie indeksu w terminie. Mam już zaliczone wszystkie przedmioty i mam do końca marca oddać indeks. Tylko, że muszę do niej jechać 120 kilosów w jedną stronę. A kolejny zjazd mam na początku kwietnia. jak ja nie oddałem indeksu w terminie to nie byłem na liście studentów, na zajęcie chodziłem normalnie tylko musiałem się tłumaczyć czemu mnie nie ma. poślizg w oddaniu miałem tylko jakieś 3dni.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Skreslaja Cie z listy studentow, a zeby na nia wrocic prawdopodobnie czeka Cie oplata. Wiem bo ja tak raz mialem, skreslili mnie, ale naszczescie Pani z dziekanatu mnie przywrocila za darmo... a tak by poplynelo 150zl  Moze zadzwon, zapytaj, moze uda Ci sie dogadac 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak mają mnie skreślić i potem bulić 150zł to wolę jednak wydać te 80zł na benzynę i załatwić wszystko w terminie. Ale zadzwonię jeszcze do dziekanatu i się dowiem czy nie da rady przełożyć tego o 3 dni.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Byc moze te 150zl to tylko przypadek na mojej uczelni [umcs] i tego ze jestem na zaocznych... Gdzie indziej byc moze sie nic nie placi, a byc moze 200, powodzenia 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To zależy pewnie od konkretnego wydziału. Z autopsji wiem, że na prawie żadne konkretne terminy nie obowiązywały, ludzie oddawali gdy mieli wszystko pozdawane, a to zdawanie mogło się czasami bardzo przeciągać  Ale już na ekonomii trzeba indeksy oddawać w określonym terminie, bo w przeciwnym razie skreślą cię z listy. Co wydział, to obyczaj 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja sobie przedłużyłem termin o 3 tygodnie, swoje opóźnienie tłumaczyłem mniej więcej w ten sposób: Chciałbym przeprosić, że sam sobie pozwoliłem przedłużyć termin oddawania indeksów, ale po prostu myślałem, że nie muszę, a w przypadku gdy ma się wszystko zaliczone, wszystkie te magiczne procesy robią się automatycznie. Niestety dziś (w piątek trzynastego!?) dowiedziałem się, że jednak samo nic się nie zrobi i muszę zacząć działać. Przepraszam więc za brak zainteresowania z mojej strony sprawami, które powinny być dla mnie priorytetem. Nie chciałbym przez taką głupotę zostać skreślony z listy studentów z moich wymarzonych studiów, na które tak ciężko było mi się dostać i jeszcze ciężej jest się utrzymać. Z poważaniem. Janusz G#$%^&(^ski Potem mi babka powiedziała, że pierwszy raz czyta coś takiego i cieszy się, że w końcu ktoś jest szczery. Potem pokazywała to jeszcze innym babkom w dziekanacie aby sobie przeczytały 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Pokazywała chyba żeby pośmiać się z Ciebie  . po pierwsze bez sensu napisane, po drugie językiem mało oficjalnym. A to o wymarzonych studiach to przesada na maxa.
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Ja sobie przedłużyłem termin o 3 tygodnie, swoje opóźnienie tłumaczyłem mniej więcej w ten sposób: Chciałbym przeprosić, że sam sobie pozwoliłem przedłużyć termin oddawania indeksów, ale po prostu myślałem, że nie muszę, a w przypadku gdy ma się wszystko zaliczone, wszystkie te magiczne procesy robią się automatycznie. Niestety dziś (w piątek trzynastego!?) dowiedziałem się, że jednak samo nic się nie zrobi i muszę zacząć działać. Przepraszam więc za brak zainteresowania z mojej strony sprawami, które powinny być dla mnie priorytetem. Nie chciałbym przez taką głupotę zostać skreślony z listy studentów z moich wymarzonych studiów, na które tak ciężko było mi się dostać i jeszcze ciężej jest się utrzymać. Z poważaniem. Janusz G#$%^&(^ski Potem mi babka powiedziała, że pierwszy raz czyta coś takiego i cieszy się, że w końcu ktoś jest szczery. Potem pokazywała to jeszcze innym babkom w dziekanacie aby sobie przeczytały  sorry, bez obrazy. 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|