|
|
AVE LAZIO
|
|
AVE LAZIO
Mogę tę Nokię polecić, aczkolwiek uważaj na gniazdo słuchawek, mimo metalowej obudowy uważaj na upadki itp. Ja mam ją już prawie rok i ostatnio nawet wibracje same się naprawiły. Aparat co prawda słaby, ale nie jest najważniejszy... A co Nokia to Nokia... zależy w jakim kontekście mówisz o aparacie ja w Nokii 6500 silver slide mam bardzo dobry aparat Carl Zeiss 3.2mp i ma jeden z najlepszych aparatów w telefonie komórkowym  ale powiem jedno w sprawie telefonów lekko panowie w komisach w Polsce przeginają z cenami za usuwanie blokady simlock  w UK za każdą markę się płaci tyle samo nawet jeśli telefon jest nowy,a cena za usuwanie simlocka to jedynie 10 funtów. a druga sprawa to lepiej sobie oprogramowanie samemu ściągnąć z neta usuwanie blokady simlock aniżeli tym pajacom dawać spore pieniądze  Powiem tak: łatwo sim locka było ściągnąć ze starszych modeli ( za free kodem czy po kablu) teraz niestety by pozbyć się sim locka z nowych modeli jest potrzebny kod od operatora za którego trzeba zapłacić lub tzw. box który jest trochę warty a czasy gdy telefony można było sobie odblokować za free już niestety dawno minęły. ja wole 10 funtów wydać Anglikowi i w kilka minut usuwa na moich oczach sima niż Polakowi dać zarobić 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zależy w jakim kontekście mówisz o aparacie ja w Nokii 6500 silver slide mam bardzo dobry aparat Carl Zeiss 3.2mp i ma jeden z najlepszych aparatów w telefonie komórkowym  Mówię w takim kontekście, że mam 2.0Mpix ale co z tego skoro nie autofokusa czy chociażby lampy. Zdjęcia wieczorem, nawet w świetle lampy ulicznej, wyglądają tragicznie. Być może za dużo wymagam, ale jest sporo telefonów, które mają lepsze aparaty.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Najsmieszniejsze jest to ze ludzie oceniaja jakosc telonu na podstawie ilosci megapixeli aparatu. W reklamie cos tam powiedza i juz sa tabuny klientów. Zeby jeszcze od tej ilosci MP zależala jakosc zdjec.... 3,2 w N73 lub k800i jest o wiele lepsze niz np 5.0 w dotykowym samsungu f-480. Spoleczenstwo rzucilo sie na te megapixele jakby wszyscy zostali nagle japonskimi turystami.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie siedzę w telefonach aż tak, ale po Siemensie CX65 kupiłem Nokię 6300 i liczyłem na lepszy aparat, a się okazało, że tylko ma lepszą rozdzielczość. Dla mnie to był wyznacznik jakości aparatu, ale masz rację Logan, sytuacja się zmienia.
Co innego w aparatach, bo tam od dawna megapiksele wpływały tylko na wielkość zdjęcia a nie jego jakość.
|
|
|
|
|
AVE LAZIO
|
|
AVE LAZIO
Najsmieszniejsze jest to ze ludzie oceniaja jakosc telonu na podstawie ilosci megapixeli aparatu. W reklamie cos tam powiedza i juz sa tabuny klientów. Zeby jeszcze od tej ilosci MP zależala jakosc zdjec.... 3,2 w N73 lub k800i jest o wiele lepsze niz np 5.0 w dotykowym samsungu f-480. Spoleczenstwo rzucilo sie na te megapixele jakby wszyscy zostali nagle japonskimi turystami. technika robi swoje  zamiast cyfrówki ludzie wolą kupić fona z aparatem z większą liczbą pixeli,jeszcze dodać mp3 w fonie,a jeszcze jak już w niektórych fonach są divx to już totalnie.jakaś moda na urządzenia wielofunkcyjne. zwolennikiem samsungów nie jestem.jedyny plus w Samsungach to że prawie każdy ma menu polski.to samo się tyczy LG 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Za darmo bym tego nie chcial.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jego zaletą z pewnością jest to, że praktycznie na pewno posiada te wszystkie funkcje, na które wizja świata Steve Jobsa nie pozwoliła umieścić w oryginalnym iPhonie  Ten ma nawet 2 karty SIM, ciekawe jak z aparatem, BT pewnie jest, ale mimo wszystko wątpię aby był tak samo profesjonalnie skonstruowany jak oryginał. Ja tam na 100% bym oryginału nie zamienił na to "coś" :/ 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Będę podpisywał nową umowę w Erze, co wiąże się z nowym telefonikiem. W salonie pani mi zaznaczyła trzy polecane: LG KU990 Viewty, Samsung F480, no i Iphone'a. Jest jeszcze cała masa innych. Jaki telefon teraz warto wybrać? Niekoniecznie z w/w. 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
A ja wam powiem że zaczynam tęsknić za poczciwą Nokią 3510i. To był telefon, ładowałem go raz na 2 tygodnie, z czasem raz na 7-10 dni, nigdy żądnej awarii.... A teraz... Grrr od roku mam Motorole V9, ogólnie bardzo fajny telefon, o dziwo czego się nie spodziewałem bardzo wytrzymały (jeśli mówimy np o jakiś nieszczęśliwych upadkach) czego się po motoroli nie spodziewałem, ale może to dzięki metalowej obudowie, ale bateria o zgrozo. Przez te 2 wyświetlacze od nowości nigdy chyba mi nie wytrzymała więcej niż 2 dni ... zgroza
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
[ Linked Image] za tym telefonem reszta moze ladowarki nosic. trzyma 2 tygodnie, nie ma glupich bajerow i w razie czego mozna uzyc jako mlotka albo dziadka do orzechow. zajebisty sprzet
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak, to chyba najlepszy telefon komórkowy jaki kiedykolwiek wyprodukowano 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
HTC Touch HD odchodzi do lamusa! Toshiba TG01 bije go na glowe  1GHz procek, gigantyczny ekran, niespelna centymetr grubosci, minimalistyczny design. Przezajebisty device!! Radze juz odkladac kase.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ile to cudo może kosztować w przybliżeniu ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Manufacturer Toshiba Product Code TOSH-TG01B Price £425 (£488.75 inc VAT)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Strach z czymś takim wyjść na ulicę, łakomy kąsek dla dresów 
|
|
|
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
nie telefon ale sieć, czy ktoś może ma play-fresh tą nową bo widzę że dość ciekawa oferta.
29 gr minuta do wszystkich sieci
9 gr sms do wszystkich sieci
od 5 zł doładowania karta może mieć ważność 365 dni wychodzące i 455 dni przychodzące
i kilka ciekawych pakietów.
chyba zmienię sieć na własnie tego playa...bo konkurencje teraz zrobili konkretną...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
play zawsze przodowal w robieniu konkurencji.. niestety bol jest taki, ze ludzie nie sa zbyt chetni zeby tam przejsc. Mimo, ze play sie stara jak moze 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
acha, smsy do wszystkich sieci za darmo (tzn za 30zl dostajesz 3k smsow ;]) a reszta tak jak wafel napisal ;] kuszace ;]
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|