|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To fakt co nie znaczy ze mozna zarobic na obu 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Sprzedałem Barlinek za 3,11 prawie 20% zysku  Sprzedałem kgh za 51,30  tu czekam na kolejną zwałe zeby znowu dokupic pkobp ,trochę muli ale do przodu  ingbs nasz kolos uczy się chodzic POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mordka moja sie cieszy jak widzi green na Parkiecie 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
ja też sprzedałem KGHM tylko ze po 52,60 ale troche za wcześnie bo już jest po 55,4. Wystawiłem jeszcze na sprzedaz PKOBP za 25zł i millenium za 2,15 zobaczymy czy się uda sprzedać. Odnośnie PKOBP to na tle rynku wyglada nie za dobrze, wystarczy popatrzeć na Pekao które rośnie aż o 11%. Dzisiaj PKOBO jest chyba najsłabszym z banków. Wydaje mi się że w poniedziałek czeka nas korekta tych wzrostów. Zastanawiam się czy nie sprzedac wszystkich akcji na zamknięciu, eldo jak jesteś to doradź co robić.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
jednak anulowalem zlecenie sprzedazy millenium, polecam kupno tych akcji, wystarczy popatrzec jaki jest wolumen kupna po 2.17 jest 130 tys ale juz jest kurs 2.20 więc już nic nie pisze:) Coś mi się wydaje że tu się dopiero wzrosty zaczęły:)
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
no niestety realizacja zyskow na millenium i już tylko 2.12, ja czekam na 2.19 i chyba sprzedam.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
KGH sprzedane w całości po 53,xx, :-) zakupiony BSK - teraz jakaś obsuwa :-/ , pewnie realizacja zysków przed weekendem
odnośnie PKO BP to jaki wpływ na cenę akcji ma ich zapowiedziana emisja na lipiec?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
INGBSK (BSK): ING Bank Śląski może mieć problemy ING Bank Śląski spodziewa się, że w przyszłości, by utrzymać na bezpiecznym poziomie wskaźnik wypłacalności, będzie musiał zaciągnąć u spółki-matki tzw. pożyczkę podporządkowaną - poinformował prezes spółki. szczegóły: http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=1285726Zarabiamy zarabiamy <browar>  Midas wczoraj ponad +9% a dzisiaj póki co zwyżkuje już +4.5%. Zyska cały czas rośnie więc decyduję się go nie sprzedawać póki co.Coraz bardziej optymistycznie wygląda nasz parkiet. Zastanawiam się nad Polnordem i JWC. Wybaczcie że tak krótko ale naprawdę mam ciężki tydzień. Pozdrawiam, gool11
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Wszytskim graty za kgh  ja trzeźwieje po Barlinku  dokupilem troche Orlenu w piatek o ings jestem spokojny mozliwe ze bedzie tam dywidenda jak nigdzie indziej w innych bankach na gpw Stany sie dobrze zakonczyly nadpodziewanie dobrze jesli przebijemy w przyszlym tygodniu 1740 linie bessy na wig20 jest szansa na wzrosty az do jesieni POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wszytskim graty za kgh  ja trzeźwieje po Barlinku  dokupilem troche Orlenu w piatek o ings jestem spokojny mozliwe ze bedzie tam dywidenda jak nigdzie indziej w innych bankach na gpw Stany sie dobrze zakonczyly nadpodziewanie dobrze jesli przebijemy w przyszlym tygodniu 1740 linie bessy na wig20 jest szansa na wzrosty az do jesieni POZDRO ELDO Noble Bank daje dywidende 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ELDORADO - nie przewidujesz ruchu korekcyjnego ? Korekta, oczywiście w granicach rozsądku dobrze zrobi Giełdzie.Wskażniki się wzmocnią i wtedy poziom WIG20 w okolicach 2000 jest chyba bezproblemowy ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam Od pewnego czasu mam chęci spróbowania na warszawskim giełdzie...czytam sporo na jej temat śledze notowania itd itp..no ale jak wiadomo nie jest to lekki kawałek chleba a w dodtaku czasy ciężkie..mam pytanie z jaka kwota powinneinem zacząć "zabawe"  Chciałbym przeznaczyc na poczatek około 4-5 tys zł ale zastanawiam sie czy to nie za wiele na poczatek ze względu na brak doświadczenia.. mile widziana jakas odp
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Herbi na pcozatek pograj wirtualnie. Wiem ze to nie to samo i nie te emocje co podczas grania w realu  Ja zaczynalem z ojcem od 10tys 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
ELDORADO - nie przewidujesz ruchu korekcyjnego ? Korekta, oczywiście w granicach rozsądku dobrze zrobi Giełdzie.Wskażniki się wzmocnią i wtedy poziom WIG20 w okolicach 2000 jest chyba bezproblemowy ? Ale idiothossa dostała 1bln wsparcia  , korekta oczywiście będzie, ale nieznacząca , kiedy okaże się,że takie wsparcie jest za małe ,będziemy wtedy na wigu w okolicach 20000 i bedzie to koniec maja-początek czerwca :), wtedy escape z giełdy na dłuższy czas. Oczywiście moze sie mylę anale i analitycy różnie piszą , Kuczyński pisze o wzrostach do jesieni , Białek do czerwca . Ja stawiam na Białkowy scenariusz, chcę zarobić ile się da , a potem wyskoczyć z giełdy w walutę . 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Eldo na początek graty za ostatni tydzień na giełdzie  dzięki Twoim podpowiedziom udało się trochę zarobić  jakie plany na najbliższy tydzień? masz jakieś rodzynki na oku? a może coś z WIG20 konkretnego do kupienia? w portfelu mam: PKOBP, INGBSK, 05VICTORIA(Mura  )
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Myslę ,że czeka nas niewielka korekta , dlatego wyskoczylem z kgh mam w portfelu oba te banki i troche orlenu ,sądze ,że na nich wiele nie strace w ciagu tej korekty , jesli bedzie spadek do wroce do kgh , i poszukam spoleczki typu Barlinek , moze byc tak tez dalsza jazda w górę , wtedy zostaje z tym co mam do korekty. Poniedziałek wiele wyjaśni i wytyczy kurs na najbliższe dni ,tylko na najblizsze dni ,bo wkrótce mamy świeta w kalendarzu , a więc zwyczajowe spowolnienie ruchów na giełdzie, a prawdziwa bitwa byków z niedzwiedziami odbedzie sie po świetach.
POZDRO ELDO
POZDRO
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
@HERBI - 5tys. w zupełności wystarczy na naukę. do zabawy to proszę: http://www.xtb.pl/strona.php?p=561 - sam się zapisałem i pogram trochę w wolnym czasie co do PKO BP to zbytnio nie rozumiem dlaczego tak ospale idzie do góry w porównaniu z innymi bankami. no i to piątkowe tąpnięcie o 4% :-0 - ktoś się nieźle zabawił. obawiam się tutaj zjazdu o 10-15% co do BSK - wszędzie piszą żeby uzbroić się w cierpliwość i skupować. docelowo tak jak zapowiada ELDO 280zł w przyszłym tygodniu warto zainteresować się Gant Development SA (GNT), Narodowy Fundusz Inwestycyjny Midas SA (MDS), Alchemia SA (ALC) - to moje typy pzdr
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
co do PKO BP to zbytnio nie rozumiem dlaczego tak ospale idzie do góry w porównaniu z innymi bankami. no i to piątkowe tąpnięcie o 4% :-0 - ktoś się nieźle zabawił. obawiam się tutaj zjazdu o 10-15%
w przyszłym tygodniu warto zainteresować się Gant Development SA (GNT), Narodowy Fundusz Inwestycyjny Midas SA (MDS), Alchemia SA (ALC) - to moje typy
pzdr pkobp to najbardziej płynny papier na rynku popatrcie na obroty, tutaj zagranica zadowala się już kilkuprocentowym zyskiem , sądzę że dlatego . [email] http://www.bankier.pl/wiadomosc/Rza...gl-udzielac-wiecej-kredytow-1933788.html[/email] myslą ze to wzmocni ten papier co do Ganta się zgodze stawiam na chwilowe ożywienie inawet wzrost cen nieruchomości lub choć zatrzymanie ich spadków, w tym kontekście inwestycja w Ganta brzmi obiecująco POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Jest sierpień, miasteczko na Lazurowym Wybrzeżu, sezon w pełni - ale leje, więc puchy. Wszyscy pozadłużani. Na szczęście do jednego hoteliku przyjeżdża bogaty Rosjanin. Prosi o pokój. Rzuca na stół 100 $ i idzie go obejrzeć. Hotelarz chwyta banknot - i natychmiast leci uregulować należność u dostawcy mięsa, któremu zalega. Ten łapie banknot - i leci zapłacić nim hodowcy świń, któremu zalega za towar. Ten łapie te 100 $ - i leci zapłacić dostawcy paszy. Ten z ulgą bierze pieniądze i z tryumfem wręcza je prostytutce, z której usług korzystał (kryzys!) na kredyt. Ta łapie pieniądz - i leci spłacić dług w hoteliku, z którego też korzystała na kredyt..... i w tym momencie Ruski schodzi z góry, oświadcza, że pokój mu się nie podoba - więc bierze swoje 100$ i wyjeżdża. Zarobku nie ma, ale całe miasteczko jest oddłużone i z optymizmem patrzy w przyszłość! 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|