Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 11 z 13 1 2 9 10 11 12 13
R
addict
addict
R Offline
Panowie/Panie, co myslicie o opel vectra C, roczniki 2003 w dieslu? ktos ma jakies subiektywne odczucia?

Bonus: Unibet
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Originally Posted by rycerz_83
Panowie/Panie, co myslicie o opel vectra C, roczniki 2003 w dieslu? ktos ma jakies subiektywne odczucia?

Jesli nie jet to motor 2.0 DTH lub 2.2DTH tylko 1.9 CDTi obojętnie w której wersji czy 120 czy 150 koni to auto godne polecenia,
zwłaszcza jeśli jego przeszłość nie kryje jakiejś większej przygody.
Prawdziwośc przebiegu widniejącego można wstępnie ocenić po fotelu kierowcy, jeśli jest welurowy i wytarty na lewym brzegu to duża szansa że był sporo jeżdzony i "atrakcyjny" przebieg jest fikcją choć to oczywiście takie oględziny na pierwszy rzut oka.

Silniki DTH są konstrukcją własną Opla, zastąpiono je właśnie tymi 1.9 CDTi które są dużo lepsze, mniej awaryjne, bardziej trwałe choć przy zakupie troche droższe lecz ten wydatek się opłaci,
po za tym autko bez większych mankamentów i znaczących typowych usterek, średnia klasa za rozsądne pieniądze z rozsądnymi kosztami eksploatacyjnymi.

Z polskich salonówek ciężko wyszukać wersję w bogatszej wersji wyposażeniowej, w większości lepsze wersje pochodzą z importu, a różnice w wyposażeniu są znaczne, najbiedniejsza i bardzo popularna wersja w Polsce miała w środkowej konsoli tylko zegarek i termometr co w tej klasie auta mówi samo za siebie, warto poszukać bogatszej wersji.

oops, nie zauważyłem, 1.9 były dopiero od 2004 roku.
wiec pytasz o DTH, nie polecam, a miałem z nimi sporo do czynienia.
Warto szukać rok wyżej z tym 1.9, naprawdę znacząca różnica

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Znalazlem oponki do mojej lagunki. Continental uzywane 6mm gumy 225/45 R17. 800 zl za komplecik, a normalnie 1300 zl. Chyba warto?

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Hmm te magnetyzery to naprawde daja to co sie wypisuje o nich w aukcjach allegro ? Warto w to zainwestowac ?
Jesli tak to jakiego producenta mozna uznac za najlepszego ? I ostatnia kwestia. Przegladalem jedna aukcje i bylo tam cos napisane, ze dla osobowek od 1,2l do 1,8 bodajze a nie znalazlem nic na temat np 900cm3 dla seicento tongue ;]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nawet jeżeli dają (a nie widziałem wiarygodnych badań) to tyle co kot napłakał. Więcej da Ci wymiana filtru powietrza i paliwa...

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Wlasnie i ja nie mam jakos do tego przekonania, ale moze ktos tu ma jakies wiarygodne zrodlo informacji nt ich faktycznego dzialania. Cena (wyszlo by mnie 50zl) nie jest jakos piorunujaco wysoka.

Ostatnia kwestie, dotyczaca pojemnosci silnika, juz rozwiazalem. Pozostaja tylko dwie pierwsze
Dzieki micha$ za opinie.

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
chcialbym kupic w najblizszych miesiacach auto dla kobiety, prosze o rady, wytyczne:
-cena do 20 tys
-miejskie, male auto, wielkosc miedzy od clio do civica
-hatchbag
-maly silnik, raczej nowszy rocznik, bedzie nim jezdzic kobieta wiec nie zalezy mi na zadnych osiagach smile
-jak najmniej awaryjny!!!
-prawdopodobnie bedzie przerabiany na gaz

Prosze o wszelkie rady, jak ktos ma cos konkretnego z okolic to smialo mozna walic na priv

veteran
veteran
Originally Posted by lelu
Wlasnie i ja nie mam jakos do tego przekonania, ale moze ktos tu ma jakies wiarygodne zrodlo informacji nt ich faktycznego dzialania. Cena (wyszlo by mnie 50zl) nie jest jakos piorunujaco wysoka.

Ostatnia kwestie, dotyczaca pojemnosci silnika, juz rozwiazalem. Pozostaja tylko dwie pierwsze
Dzieki micha$ za opinie.

Podstawowa kwestia jest taka, że gdyby magnetyzery naprawde działały to już dawno byłyby montowane seryjnie przez producentów samochodów. Działają tak samo jak płyty CD chroniły przed radarem a spray do tablic przed fotoradarem aż dziw że ludzie wciąż dają sie na to nabierać smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
jerome - nie jestem specem, ale z Twoimi wytycznymi to ja bym wybrał Toyotę Yaris/Aygo albo Nissana Micrę. Najgorzej z ceną ale reszta by się zgadzała oprócz przerabiania na gaz. Silniki 1,0 - 1,2 dają radę po mieście i można się zamknąć w spalaniu 7l/100km (ja mam w Fabii 1,2 i śr. spalanie 6,9 - 7,0 miasto). No i niska awaryjność tych dwóch marek.

A
old hand
old hand
A Offline
Originally Posted by barciu
Znalazlem oponki do mojej lagunki. Continental uzywane 6mm gumy 225/45 R17. 800 zl za komplecik, a normalnie 1300 zl. Chyba warto?

stać Cię na lagunkę a nie stać na nowe opony? hehehe niezłe

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Aandja
Originally Posted by barciu

stać Cię na lagunkę a nie stać na nowe opony? hehehe niezłe
no bez przesady, przeciez musi oszczedzac na remonty wink a z drugiej strony, jak dobrze poszukasz to i za 16/17 tys Lagune z rocznika 2001 kupisz, wiec jakies super kasy nie wydal wink

R
addict
addict
R Offline
Originally Posted by Biszop
oops, nie zauważyłem, 1.9 były dopiero od 2004 roku.
wiec pytasz o DTH, nie polecam, a miałem z nimi sporo do czynienia.
Warto szukać rok wyżej z tym 1.9, naprawdę znacząca różnica

wylistowalem sobie modele 2003 na allegro i widze w zdecydowanej wiekszosci silniki DTI, nie widze DTH, czy to jest moze to samo czy cos innego?
(mam na oku rocznik 2003 z silnikiem 2.2 diesla ale prawde mowiac nie wiem czy DTI/DTH).

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
co mozna powiedziec o dobrego lub złego o:

mercedes c-200, rok 95/96, disel, automatycznia skrzynia biegow ?

A
old hand
old hand
A Offline
Originally Posted by SOUDAL
co mozna powiedziec o dobrego lub złego o:

mercedes c-200, rok 95/96, disel, automatycznia skrzynia biegow ?

2 albo 3 gwiazdki NCAP :-/

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Originally Posted by jerome
chcialbym kupic w najblizszych miesiacach auto dla kobiety, prosze o rady, wytyczne:
-cena do 20 tys
-miejskie, male auto, wielkosc miedzy od clio do civica
-hatchbag
-maly silnik, raczej nowszy rocznik, bedzie nim jezdzic kobieta wiec nie zalezy mi na zadnych osiagach smile
-jak najmniej awaryjny!!!
-prawdopodobnie bedzie przerabiany na gaz

Prosze o wszelkie rady, jak ktos ma cos konkretnego z okolic to smialo mozna walic na priv

może jariska? w Rzgowie (chyba) koło Łodzi są takie komisy gdzie sprzedają używane ale w bardzo dobry stanie i naprawdę warto

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
A od Yarisa nie lepiej wziąć A-klase?
Ostatnio co się przyglądałem to Toyota mocno przewartościowana, tzn. ceny na giełdach bardzo wysokie...

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Originally Posted by Damianoon
A od Yarisa nie lepiej wziąć A-klase?
Ostatnio co się przyglądałem to Toyota mocno przewartościowana, tzn. ceny na giełdach bardzo wysokie...
przyznam szczerze, ze w ogole nie myslalem o A klasie, mocno mnie zaskoczyles, ale miesci sie w zasiegu, czekam na dalsze propozycje:). A co do A-klasy to martwia mnie mocno opinie i oceny niezawodnosci:
http://www.autocentrum.pl/oceny/mercedes/klasa_a/w168.html

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
jerome wez a-klase a potem co zakret to sie przechylaj w strone kontrujacą dla przeciwwagi bo Ci sie wywroci. powodzenia tongue

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
A-klasa odpada, poczytalem i opinie sa srednie, a rocznik razi w oczy:) zastanawiam sie nad fordem fiesta tak z 2004. Jezeli dobrze sie zorientowalem to przerabianie na gaz kosztowac bedzie pod 3000 zl, jakies opinie wink?

Strona 11 z 13 1 2 9 10 11 12 13

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, rafal08, $-man, Lukasz111, latajaca_holenderka, Szuman, alfa, poozon, Jajo, forty), 2,774 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,275
Posty5,828,890
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025