|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Jaja jak berety  . Też muszę w końcu wysłać im te dokumenty bo ciągle mam konto "niepełnosprawne".
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bankomaty BZWBK też patrzą na mnie już podejrzliwie jak zbliżam się z tą kartą. Żeby jakichś jaj nie było z tytułu jej używania.
|
|
|
|
|
Olimpijczyk
|
|
Olimpijczyk
dlugo idzie przelem np. z mBanku do Netellera na konto? pisze 2-5 dni, ale to moze tylko tak pisze 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bankomaty BZWBK też patrzą na mnie już podejrzliwie jak zbliżam się z tą kartą. Żeby jakichś jaj nie było z tytułu jej używania. http://img44.imageshack.us/i/zabka.jpg/zrobilem dzis nastepne zakupy w Zabce  znowu podpis i znowu bedzie ODRZUCONY ?? Ciekawe
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
najpierw w toku, pozniej ODRZUCONY i kasa wraca na NT !
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Tylko chwila i wszystkie bankomaty i sieci handlowe będą odrzucać autoryzację
|
|
|
|
|
Olimpijczyk
|
|
Olimpijczyk
jakby kogos interesowala, wplata wczoraj wieczorem z mBanku, dzis przed chwila zaksiegowana 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nastepna pozycja ze screena co byla "w toku" jest "odrzucona" i kaska wrocila na NT!
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
nastepna pozycja ze screena co byla "w toku" jest "odrzucona" i kaska wrocila na NT! Ktoś się nie dogadał na linii centrum rozliczeniowe - Master Card - bank wydający kartę. Na pewno sklep kasę dostanie. Natomiast jak juz się dogadają, to konto Ci obciążą.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
a tam dogadaja sie, w zabce zakupy za darmo z karta neteller  "i żabka lubi nas" 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a wiec tak status dalej jako "odrzucony" ale konto NT juz mam na minusie  wiec juz pobrali swoje
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
przyszla karta. karta aktywowana. teraz czekam na list z pinem tak ?
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
Ja mialem takie cos na starej karcie. Oni na koniec miesiaca takie pomylki wyrównuja. Raz sie cieszylem ze nie zauwazyli wyplaty 2000 PLN, w nowym miesiucu chce tam za cos pracic ową kartą a tu brak środków. Loguje się - konto minusowe. Dzwonie do nich - informuja mnie ze byl taki blad z ich strony i teraz jest ok.
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
a nie ma czasem oplat zadnych miesiecznych za srodki ktore sa na koncie gdzies mi sie to obilo o uszy ale nie wiem czy to prawda
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dostal ktos zwrot za oplaty od majowych depozytow ?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
krotkie pytanie - czy nowe karty net+ sa generalnie lepsze od starych globewallet'a?
ostatnio dostalem maila, ze zniesli oplaty za nieuzywanie karty, wiec jedyna chyba wada zniknela? dodatkowo, o ile sie nie myle, net+ jest ladowana automatycznie? ostatnio na zasilenie globewalleta czekalem ponad 48h, co strasznie mnie zirytowalo i mimo ze jest ona wazna jeszcze chwile zastanawiam sie nad zamowieniem net+.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Net+ jest podpięta do salda rachunku w Neteller, więc możesz nią płacić do wysokości salda (?). Teoretycznie nie spotkałem się by były jakieś limity transakcji, poza tymi znanymi dla wypłat z bankomatów. Na Live chacie twierdzą, że limit dziennych transakcji to 750 Euro i 2250 Euro w ciągu 3 dni (jakbym nie mógł sobie sam wymnożyć :D) Po czym jak stwierdziłem, że to niemożliwe bo właśnie niedawno płaciłem więcej, to usłyszałem, że ponoć właśnie to wprowadzili te limity... Co też okazało się nieprawdą, bo przy następnych okazjach zdarzało mi się płacić ponad ten rzekome "limity" i też bez najmniejszych problemów.
Ogólnie Net+ Mastercard jest super, niskie, akceptowalne prowizje. Tylko że jest jedno "ale". W niektórych punktach choćby nie wiem co po prostu nie przyjmują tej karty. W Europie (Polska, Hiszpania, Holandia, Malta, UK), Azji (Indonezja, Singapur), Karaiby (Antyle holenderskie) czy Afryce (Egipt) bez większych problemów Net+ akceptowali, ale np we Włoszech nie chciało mi wypłacić z bankomatu mimo kilkakrotnych prób i różnych bankomatów. Na lotnisku we Frankfurcie notorycznie ta karta jest odrzucana w sklepach spożywczo-alkoholowych. Kilkanaście razy przy różnych terminach i zawsze jest odrzucana. Po prostu pewniak.
Na pewno dobrze jest mieć w rezerwie inne karty, bo z tą można się czasem wstydu najeść :-) Dodatkowo dochodzi mało kompetentna obsługa Netellera w zakresie tej karty i tak naprawdę nie wiadomo kiedy można, a kiedy nie na nią liczyć i przy jakich kwotach...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Czy posiadają w supporcie osobę z ,która można porozmawiać przez tel w języku PL?
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
wlasnie dostal;em karte z netellera, gdzie mam sobie ustanowic PIN bo w pzresylce tylko jest karta ??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|