Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 16 z 19 1 2 14 15 16 17 18 19
veteran
veteran
Mam pytanie. Czy korzystał ktoś z karty kredytowej CitiBanku ? Czy traktują wpłatę do buka np. Betsson jako transakcję bezgotówkową ? Czy też jako wypłatę bankomatową/przelew własny i będą pobierać odsetki ?

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by mercyfulek new
Mam pytanie. Czy korzystał ktoś z karty kredytowej CitiBanku ? Czy traktują wpłatę do buka np. Betsson jako transakcję bezgotówkową ? Czy też jako wypłatę bankomatową/przelew własny i będą pobierać odsetki ?

z reguły banki traktuja przelew jak wypłatę i naliczaja odsetki - może w Citi jest inaczej ale wątpię

veteran
veteran
nie wiem czy tak jest do końca. Na codzień korzystam z Millenium i nie jest traktowane jako przelew i rozliczam się z niej normalnie jak zakupy. Ale interesowało mnie także Citi, czy ktoś miał doświadczenie...

M
old hand
old hand
M Offline
mBank też rozlicza normalnie tzn. tak jak zakupy i nie naliczają odsetek.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by vecchio cucs
Originally Posted by mercyfulek new

z reguły banki traktuja przelew jak wypłatę i naliczaja odsetki - może w Citi jest inaczej ale wątpię

A to ciekawe - wpłacam z 4 różnych ( Raiffeisen, mBank, Kredyt Bank, WBK ) kart kredytowych i wpłata do buka czy na MB ZAWSZE jest traktowana jako transakcja bezgotówkowa. Z tym że to są karty VISA.
Ale mam też Mastercarda właśnie z Citibanku i tutaj faktycznie wpłata do buka zostaje traktowana jako transakcja gotówkowa - czyli prowizja + odsetki. Nawet się z nimi kłóciłem o to - ale nic nie wskórałem ...

P
member
member
P Offline
A ja mam od niedawna Citi tylko, że VISĘ (połączoną z programem lojalnościowym Plusa). Transakcje zarówno do buków jak i mb zostały policzone jako bezgotówkowe. Wcześniej tak samo miałem z kredytówką Millennium (zwykła czerwona).

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
Originally Posted by pcZKS
A ja mam od niedawna Citi tylko, że VISĘ (połączoną z programem lojalnościowym Plusa). Transakcje zarówno do buków jak i mb zostały policzone jako bezgotówkowe. Wcześniej tak samo miałem z kredytówką Millennium (zwykła czerwona).

tylko, ze odsetki liczone sa od razu (jak przy wyplacie z bankomatu)

R
addict
addict
R Offline
ile czekaliscie na kuriera z umowa?
pisze o karcie kredytowej z mbank.

M
old hand
old hand
M Offline
Może się zejść nawet ze dwa miechy.

R
addict
addict
R Offline
Originally Posted by MarcoviaMarki

to kurierzy nie poruszaja sie juz samochodami ? shocked

P
member
member
P Offline
Originally Posted by yaaho
Originally Posted by pcZKS

tylko, ze odsetki liczone sa od razu (jak przy wyplacie z bankomatu)

Akurat przypadkiem zaszła taka konieczność, że wypłacałem niedawno z bankomatu - wtedy są odsetki (tutaj 24 maja)
http://i41.tinypic.com/29futyq.jpg

a od bwina i mb nie ma. Zresztą dla pewności posumowałem kwoty, wszystko jest ok.
Pojawil się jednak inny problem - chociaż wcześniej po telefonicznej weryfikacji przechodzily transakcje normalnie, teraz chciałem wpłacić kartą citibanku i znowu przyblokowali taką możliwość...

M
old hand
old hand
M Offline
Originally Posted by rozmus

W Warszawie to akurat jeżdżą rowerami. Ale w mBanku te papiery to chyba ślimaki noszą.

P
member
member
P Offline
Jeśli by kogoś interesowalo, to po zadzwonieniu do konsultanta w citibanku odblokowują transakcje zablokowane 'ze względów bezpieczeństwa' na przykład do końca doby. W sumie dobre rozwiązanie. Nikt kasy nie wyprowadzi po rąbnięciu nam np. portfela z kartami...

Razem z tym, że visa umożliwia jednak jak inne visy wpłaty jako gotówkowe oraz tym, że naliczają się punkty 5plus, polecam osobom ktore mają numer w PLUSie i dzwonią do nich natręci próbujący takie karty citi5plus wcisnąć, żeby się jednak zastanowiły. Bo może to być po prostu dobra opcja, jeśli chodzi o grę u buków.

R
addict
addict
R Offline
Originally Posted by rozmus

W Warszawie to akurat jeżdżą rowerami. Ale w mBanku te papiery to chyba ślimaki noszą.

ślimak u mnie dzisiaj był, troche zdyszany ale dał rade.

Teraz pytanie...
Podpisałem umowe, nie dostałem żadnej kopii. Podobno papiery wszystkie idą do banku, oni przybiją pieczątke i kopia wróci do mnie. Jak wygląda dalszy proces wniosku o karte kredytowa w mBanku ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ja ostatnio zamawialem i sie nie doczekalem laugh wyslali duplikat i tez gdzies wcielo. Nalcizyli oplaty za wydanie ale trzeba im przyznac ze zachowali sie fair bo po reklamacji zdjeli je z kart. W sumie nie moja wina ze zaginely. Z drugiej strony dziwne bo zawsze korespondencja z mbanku dochodzila...

R
addict
addict
R Offline
andrzejek_84 to jak to wszystko wyglada...

1. przychodzi kurier podpisujesz umowe, zabiera wszystko.

co dalej?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
zabiera wszystko i odsylaja ci podpisana umowe po tygodniu poczta. a potem czekasz na karte. moze do ciebie przyjdzie smile

kurier cos mowil ze to tez zalezy jaka karta. czasem zabieraja wsyzstko a czasem nie ale nie wiem ile w tym prawdy

R
addict
addict
R Offline
Originally Posted by andrzejek_84
zabiera wszystko i odsylaja ci podpisana umowe po tygodniu poczta. a potem czekasz na karte. moze do ciebie przyjdzie smile

nie moge od razu wysłać karty i umowy? mad
No mam nadzieję, że przyjdzie jak najszybciej.
Pozdrawiam

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie mogą bo kartę i umowę drukują dwie różne firmy.

R
addict
addict
R Offline
nie jest tak zle jak mowicie.

21.05. zlozony wniosek
01.06. kurier z umowa
03.06. umowy w banku
04.06. wyslanie umowy do mnie
05.06. wyslanie karty do mnie
09.06. aktywacja karty

ogolnie na plus.

Strona 16 z 19 1 2 14 15 16 17 18 19

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, betowiec, rafal08, cigar, forty, Akhu), 1,860 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,943
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025