|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
[ Linked Image] Oficjalna strona [ eurobasket2009.org] Dzisiaj startują eliminacje o jedno wolne miejsce w turnieju głównym. GRUPA A Portugalia - Bośnia i Hercegowina 1. Portugalia 0/0 0 2. Bośnia i Hercegowina 0/0 0 3. Belgia 0/0 0 GRUPA B Włochy - Francja 1. Włochy 0/0 0 2. Francja 0/0 0 3. Finlandia 0/0 0 Są też mecze o utrzymanie sięw dywizji A: GRUPA C Węgry - Ukraina Estonia - Czechy 1. Węgry 0/0 0 2. Estonia 0/0 0 3. Czechy 0/0 0 4. Ukraina 0/0 0 Dla Francji nie zagra dzisiaj Tony Parker i to troche ostudziło mój zapał do grania na Zabojadów. Mecz bedzie na RAI SPORT , ktory to kanał pewnie wielu z Was ma. Poza tym turniej główny jak wszyscy wiecie odbedzie się w Polsce. Macie bilety?? My z kilkoma innymi forumowiczami bedziemy oglądali grupę "warszawską". 2 rundę i fazę finałową też zamierzamy obejrzeć na żywo. Enjoy
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Włochy - Francja
Francja bez Tonego Parkera w pierwszym meczu eliminacji. Jest to z pewnością duży problem drużyny przyjezdnej. To ten zawodnik ciągnie tą drużynę i jest jej najważniejszym ogniwem. Włosi w całkiem dobrym składzie. Większość zawodników gra w rodzimej lidze. Głównie w drużynach euroligowych jak AJ Milano i Lottomatica. Do tego Belinelli i Bargnani z Toronto Raptors. Drużyna Francji jest bardzo młoda. W gronie 12 zawodników znalazły się gwiazdy drużyny U20 : Edwin Jackson i Antoine Diot. Większość zawodników gra we Francji. Zawodnicy z NBA : Johan Petro, Nicolas Batum, Boris Diaw, Ronny Turiaf. Tak się składa, że wszyscy to wysocy, dobrze zbudowani zawodnicy na pozycje 4 i 5. Brak w tym teamie playmakerów i shooterów na wysokim poziomie. Dużym argumentem na korzyść Włochów jest hala. Dla mnie Włochy -3,5 jest dobrym betem.
Składy :
Włochy : 5. Giachetti Jacopo 6. Mancinelli Stefano 7. Soragna Matteo 8. Poeta Giuseppe 9. Mordente Marco 10. Vitali Luca 13. Datome Luigi Dal 15. Gigli Angelo 20. Amoroso Valerio 22. Belinelli Marco Stefano 31. Cusin Marco 35. Bargnani Andrea
Francja : 4. Antoine Diot 5. Nicolas Batum 6. Johan Petro 7. Alain Koffi 8. Aymeric Jeanneau 9. Edwin Jackson 10. Yannick Bokolo 11. Florent Pietrus 12. Nando De Colo 13. Boris Diaw 14. Ronny Turiaf 15. Ali Traore
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Brak w tym teamie playmakerów i shooterów na wysokim poziomie Mam trochę odmienne zdanie na ten temat. Nando De Colo powinnien godnie zastąpić TP. Widziałem tego chłopaka w akcji i z całą pewnością talentem bije na głowę takie tuzy klepania jak Giuseppe Poeta czy Marco Mordente. Nie zapominaj ,że w tym meczu nie zagra najwiekszy "kiler" Włochów GL Basile(pisałem wcześniej o Bullerim ale na myśli miałem właśnie GLB) i to według mnie jest wieksze osłabienie niż brak Tonego Parkera w ekipie Francji.
Last edited by zw1; 07/08/2009 15:29.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
troszke sie kolega zw1 zapedzil z porownaniem Parkera z Bullerim, troszeczke chlopaki z innej pólki... Dla mnie mecz no bet, mozna sobie go obejrzec i tyle. Co do wyjazdow na euro jade do Wroclawia na mecz Polakow z Turkami, i na wszystkie do Bydgoszczy. pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
on nie porównywał Tonego z Bulkiem tylko pisał o porównywalnej wartości dla zespołó a to lekka róznica...
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
jak ktoś ma jakieś wolne bilety na mecze we Wrocławiu i na finał to proszę o kontakt na priva
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak ktoś ma jakieś wolne bilety na mecze we Wrocławiu i na finał to proszę o kontakt na priva na eventim.pl od 1 sierpnia jest nowa pula biletow i na final jeszcze mozna kupic, do Wroclawia juz nie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co myslicie o zakladzie terminowym na hiszpanow ze wygraja cala impreze ~ 1.8 ?? , jakos nie widze ekipy ktora moglaby ich zatrzymac , chociaz litwa grecja i ruskie latwo sie nie poddadza
Last edited by sebkos; 07/08/2009 04:07.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Rosja będzie taka groźna, że mogą z grupy nie wyjść przy kiepskim wietrze 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przyjąłem...a ty więcej czytaj
Last edited by sebkos; 06/08/2009 23:47.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Rosja będzie taka groźna, że mogą z grupy nie wyjść przy kiepskim wietrze  Bez przesady ... Łotwe powinni pokonać bez większego problemu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dziś mamy ciekawe kursy na spotkania o utrzymanie w dywizji A i dziwi mnie niski kurs na Czechów? lepsi są?
|
|
|
|
|
a.k.a. "typer 1986"
|
|
a.k.a. "typer 1986"
jutro odbedzie sie mecz finlandia 2.20 15.00 1.666 włochy , czy wlosi maja jesze szanse na awans? bo bedzie chyba jeszcze jedna koleja spotkan ? czy ktos lepiej sie orintuje? bo kurs na wlochow dosyc atrakcyjny.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wlosi musza wygrac wiecej niz +3 we Francji, zeby awansowac (pod warunkiem, ze i Francuzi i Wlosi wygraja z Finami wszystko)
tak czy tak w jutrzejszym meczu warto lekko na Wlochow zagrac
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dodam od siebie ze mecz z Francja byl na Raisportsat, mozliwe ze dzis tez bedzie...
szczerze mowiac niespecjalnie polecam granie Wlochow, Francuzi nic wielkiego nie grali a mimo to wygrali na ich terenie... i to jak dla mnie 6 pkt, to ze sedziowie ostatniej trojki nie zaliczyli to moim zdaniem maly uklon w strone gospodarzy... jak dla mnie do przeanalizowania under w tym spotkaniu, Wlosi musza bronic od poczatku, Finowie zbyt mocnym w ataku zespolem nie sa...
czy ktos zwraca uwage na fajny kurs na Chorwatow dzisiaj??? moim zdaniem nasi zajechani, pierwszy sparing przed wlasna publicznoscia, mecz w TVP2 (wielki szok), brak Lampego, nienajwyzsza forma Koszarka, sam Ignerski meczu nie wygra... a Gortat? nie wierze...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chorwaci w sierpniu nie mieli jeszcze kontaktu z piłką do kosza, zważając na to, że bazują na grze z dystansu, mogą mieć problemy z trafianiem dziś Przyjechali w pełnym składzie, tylko bez Prkacina. Shane mi pisał 'under' i przychyliłbym się do tego, gdyby nie fakt, że to mecz towarzyski Ja wierzę w Polaków i ciekawe widowisko. Uważam, że w tych dwóch sparingach padnie wynik 1:1, a nasi mają większe szanse dziś, niż jutro. Logan pewnie będzie się spinał, żeby dobrze wypaść - nie zapominałbym też o Wójciku, podobno jest w dobrej dyspozycji.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czy ktos zwraca uwage na fajny kurs na Chorwatow dzisiaj??? moim zdaniem nasi zajechani, pierwszy sparing przed wlasna publicznoscia, mecz w TVP2 (wielki szok), brak Lampego, nienajwyzsza forma Koszarka, sam Ignerski meczu nie wygra... a Gortat? nie wierze... uwierz mi że nie inaczej jest z Chorwatami 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Podobno jeszcze bardziej zajechani sa Chorwaci, mimo wszystko to nasi rywale sa zdecydowanym faworytem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a może under warto jak obie ekipy zajechane?? 154,5 to dosyc duża linia
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Gortat wczoraj ładnie. Formacja z 3 niskimi zawodnikami była dobrym rozwiązaniem, nieźle szło a zabrakło sprytu i doświadczenia(?) w ostatnich minutach. Po 75, akcja na prowadzenie, Logan kozłuje w noge rywala. Poźniej sie potyka, już nie pierwszy raz. Logan w charakterze rozgrywającego to błąd. Lepiej sprawdzał się w roli rzucającego defensora.
2.80 na Polaków to słaba 'okazja', ale ja wczoraj po pierwszej połowie złapałem 5.7 na livie i nie żałuje, było blisko.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|