|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a nie przeraża Was to, że urosło od lutego o 350%? że wszystkie wskaźniki są przegrzane? że właśnie kurs się zatrzymał na 50% wzniesieniu fibonacciego? (i to nie byle jakim tylko najbardziej reprezentatywnym, mierząc od historycznego szczytu i dołka)
P.S. to jeszcze nie "ta fala", jeszcze będziemy wyżej, ale zbliża się nieuchronnie czas, kiedy ludzie przekonają się, że jesteśmy w wieloletnim rynku niedźwiedzia
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
nie przeraża mura  moze przebijemy juz dzis 30 na naszej slodkosci, wiec kurs się nie zatrzymał i ma się dobrze 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Mimo wczorajszych wzrostów pachnie korektą lub nawet czynś gorszym , zaskakujące słabe dane o inflacji w Niemczech , które mącą ostatni obraz ,ze gospodarka niemiecka wyszła już z recesji , no i dołująca Azja Co do Astraty , takie zejsćia sie zdarzaja , grubi skupowali papier po 28,35 , prowokując potem leszczynę do oddania nisko papieru i leszczyna sie wysypywała , zobaczycie co dzisiaj się bedzie działo na naszej słodkości 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
zwalły nie bedzie dzis jutro , najpierw zobaczymy 2400-2500 na wigu wyglada na to ze wykruszyła sie juz leszczyna na naszej słodkiej spółeczce , dzis pekły widły na niej  cierpliwie czekam tutaj , dla mnie trzymanie tych akcji to droga na szczyt szczytów taki moj giełdowy mount everest przy ktorym bledną moje dokonania na dudzie czy kgh tu najwazniejsza jest cierpliwosc i niezadawalanie sie sie chwilowym nawet efektownym zyskiem POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"Analitycy JP Morgan zalecają kupowanie akcji na giełdach w Polsce, Czechach i na Węgrzech podnosząc rekomendację papierów notowanych w tych trzech państwach do "przeważaj" z "niedoważaj" (...)"
WIG20 najlepszy w Europie. bosko. ludzie jeszcze wrócą z urlopów i będą lokować pozostałe oszczędności, nie zastanawiając się zbytnio od kogo przejmują papier. zdaje się, że te "szczyty szczytów" są już niebezpiecznie blisko.
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
"Analitycy JP Morgan zalecają kupowanie akcji na giełdach w Polsce, Czechach i na Węgrzech podnosząc rekomendację papierów notowanych w tych trzech państwach do "przeważaj" z "niedoważaj" (...)"
WIG20 najlepszy w Europie. bosko. ludzie jeszcze wrócą z urlopów i będą lokować pozostałe oszczędności, nie zastanawiając się zbytnio od kogo przejmują papier. zdaje się, że te "szczyty szczytów" są już niebezpiecznie blisko. Juz coraz blizej tego momentu kiedy akcje bedą kupować sprzątaczki i fryzjerzy  400% zysku miałbyś na akcjach gdybyś zagrał , kuszą nagłówki  pazerność małp zwycięży nad ich strachem .......
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
świetny tekst mura  osobiście skłaniam się ,ze dojdziemy do poziomów indeksów giełdowych przed upadkiem Lehmana czyli wrzesień ubiegłego roku i historia zatańczy koło , chinole są sprytni ale do czasu , przecież tej ropy czy miedzi które tak nagazynują , mimo swych niewymagających żołądków nie są w stanie zjeść  co potem ? do gry powinna wejść ulica zachęcona duzymi wzrostami na giełdzie o wiele większymi niż te ich nędzne 5% na lokatach , w czasach niediokracji łatwo jest ich przyciągać i manipulować , nowe szczyty odtrąbienie nowej hossy , teraz na razie trąbią tylko o końcu kryzysu hehe , a ktoś kto działa w realnej gospodarce , wie ze kryzys ma sie dobrze , i sruttt eliotówka potem jak pisałeś wieloletni trend boczny poki ca zarabiajmy  , ja dzisiaj na spodziewanym podbiciu , pozbęde się LOTOSA , na początku roku polecałem wam ładowanie się w surowce , teraz przed tym przestrzegam , zwała się zacznie właśnie od nich , polecam akcje banków i wszelkiej spożywki POZDRO ELDO ELDO co byś teraz konkretnie polecił ze spożywki?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Jak zinterpretować rekomendację IPOPEMY dla ASTARTY odnośnie ceny docelowej 25,51 ?
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Taka rekomendacje moze wydac kazdy kto widzi wykres. Macd, RSI, ROC, STS wykazuja mozliwosc dalszej korekty, kazdy wskaznik maleje. Do 25 cena moze zejsc, ale z kazdym dniem ta szansa maleje, bo dolne ograniczenie linii trendu jest coraz wyzej. Papier spokojnie mozna dobierac jeszcze kilka dni.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
LOTOS- coś nie może przebić granicy 23,50.....  ASTARTA- cierpliwie czekam na 50zł IMMOEAST- nowa spółeczka w moim portfelu-kupiłem za 9,74zł, bo podobno ma otwartą drogę na 15zł...zobaczymy 09.08. to data postu powyżej...kto kupił ze mną IMMOEAST tego dnia dziś jest 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Jak zinterpretować rekomendację IPOPEMY dla ASTARTY odnośnie ceny docelowej 25,51 ? ing jest duzo lepszy rekomnduje ja po 8,60  ten papier wymaga cierpliwosci , ostatnie jego spadki były przy minimalnych obrotach leszczom jak zwykle brak cierpliwosci  duze paki leciały wczesniej powyzej 25 zeta , jesli kurs spadnie do 25 zeta , to rozwaze czy nie wyzbyc sie wszystkich innych moich papierow ( siedze tez na pkobp i warimpexie) i ubrac sie w to na maksa POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
LOTOS- coś nie może przebić granicy 23,50.....  ASTARTA- cierpliwie czekam na 50zł IMMOEAST- nowa spółeczka w moim portfelu-kupiłem za 9,74zł, bo podobno ma otwartą drogę na 15zł...zobaczymy 09.08. to data postu powyżej...kto kupił ze mną IMMOEAST tego dnia dziś jest  dziś rano pozbyłem się IMMOEAST i zakupiłem KOPEX 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
ja jutro wieczorem napisze co kupie w środę rano gembol;) mój portfel składa się w 75% z astarty ,reszta AT.Dluższy czas juz w tych akcjach,liczę na satysfakcjonujace zyski:) Podobnie jak Eldorado zbierałem astarte ostatnio,po 19zl mialem i teraz dokladki po 26zl.Mam nadzieje ze sie na cukiereczku nie przejedziemy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja Kopexa kupowalem po 18,75 79 akcji, 19,41 40 akcji i dzisiaj dobralem po 22,26 59 akcji pozatym dokupilem Petrol i Skotan
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ok Radmanovic, to ja napiszę teraz  co jest w moim zainteresowaniu na jutro: CENTROZAP, ŻURAWIE, JUPITER, PETROLINVEST. liczę, że któraś z tych spółek przyniesie mi zysk podobny do IMMOEAST  oczywiście w swoim portfelu również posiadam ASTARTĘ i czekam na UP!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Polecam przyjrzeć się takim 3 spółkom: PETROLINV, GANT, RELPOL 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
PETROLINVEST idziecie w dobrym kierunku 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
ok Radmanovic, to ja napiszę teraz  co jest w moim zainteresowaniu na jutro: CENTROZAP, ŻURAWIE, JUPITER, PETROLINVEST. liczę, że któraś z tych spółek przyniesie mi zysk podobny do IMMOEAST  oczywiście w swoim portfelu również posiadam ASTARTĘ i czekam na UP! wyniki kwartalne Astry mają byc podane juz w ten piatek , przydałaby się pompka w górę dzisiaj i jutro  POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
member
|
|
member
wyniki raczej w cenach, bedzie upuszczanie powietrza poki co pod wyleszczanie i to chyba jeszcze potrwa.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
jak jutro podobne pakieciki beda chodzily jak dzis to chyba zainteresowani papierem osiagneli wlasciwy kurs co by oznaczalo, ze korekta ma sie ku koncowi:)
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|