|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dochod miesieczny na osobe w rodzinie oblicza sie dodajac dochody za poprzedni rok podatkowy wszystkich czlonkow rodziny, nastepnie dzielimy wynik przez 12 a kolejno przez liczbe czlonkow w familii ? musze obczaic czy moge ubiegac sie o stypendium  a druga sprawa... jesli ja teraz zaczalem staz - od 1 pazdziernika, moj brat ma 25 lat teoretycznie nie pracuje... i na papierze jest dochod jedynie mojej mamuski i zakladajac, ze dochod na glowe bedzie miescil sie w kwocie ktora pozwala na ubieganie sie o stypendium, to jest szansa ze akceptuja moje podanie o przyznanie stypendium ? chodzi o kwestie brata, jako ze juz stary pryk z niego i sie nie uczy ;] no i w sumie tego stazu ktory teraz zaczalem.
|
|
|
|
|
Tata
|
|
Tata
Witam panowie, mam mała prośbę. Otóż mam znajomego który ma klub kolarski i chce żeby wyscig odbył sie w jego 'rodzinnym" miescie. Wystarczy wejsc na strone: http://www.forum.bikemaraton.com/viewtopic.php?f=14&t=664&start=0i zagosować. Niestety trzeba sie zarejstrować ale myśle ze dla 'userów' kótrzy zakładaja konta w bukach co pare minut to nie bedzie wiekszy problem.. | Głosujemy oczywisice na Wieluń (woj. łódzkie) Z góry dziekuje  Gib01
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
dochod miesieczny na osobe w rodzinie oblicza sie dodajac dochody za poprzedni rok podatkowy wszystkich czlonkow rodziny, nastepnie dzielimy wynik przez 12 a kolejno przez liczbe czlonkow w familii ? musze obczaic czy moge ubiegac sie o stypendium  a druga sprawa... jesli ja teraz zaczalem staz - od 1 pazdziernika, moj brat ma 25 lat teoretycznie nie pracuje... i na papierze jest dochod jedynie mojej mamuski i zakladajac, ze dochod na glowe bedzie miescil sie w kwocie ktora pozwala na ubieganie sie o stypendium, to jest szansa ze akceptuja moje podanie o przyznanie stypendium ? chodzi o kwestie brata, jako ze juz stary pryk z niego i sie nie uczy ;] no i w sumie tego stazu ktory teraz zaczalem. Jeśli na papierze ze skarbówki twoj brat i ty nie wykazujecie dochodów, to uczelnia ma prawo zapytac cię jak sie utzrymujesz i opłacasz studia (jesli masz platne), bo zakładam że dochód wychodzi ci koło 500zł w takiej sytuacji. wtedy składasz wyjaśnienie, że np. pomaga ci babcia i jest spoko - jesli miesćisz sie w widelkach to na pewno dostaniesz
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
A ja mam pytanie o rezygnację ze studiów.
Bo zrezygnowałam po roku z kierunku, no i chcę zabrać papiery, wiadomo - mam pisać o to podanie do dziekanatu czy dziekana? No i co z indeksem?
|
|
|
|
|
2fast 2furious
|
|
2fast 2furious
Indeks zostawiasz na uczelni. Tak samo legitymację. Jeśli nie dostarczysz tych dwóch rzeczy to uczelnia ma prawo nie zwrócić Ci Twoich papierów. Jeśli zostałaś skreślona z listy studentów to tylko idziesz do dziekanatu i odbierasz papiery. Jeśli nadal figurujesz na liście studentów to musisz napisać papier do dziekana, że rezygnujesz ze studiów.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Nie no, legitka nie dotyczy, bo studiuję drugi kierunek i normalnie jestem na liście.
Na liście (co dziwne) jestem, ale bez zaliczonego semestru, czyli w sumie tak naprawdę nie jestem, czyli podanie jest potrzebne czy wystarczy iść do dziekanatu z indexem?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
witam miałby ktos pozyczyc 100zł na mbank do soboty, oddaje 120
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
Wymiany, pożyczki na forum są zakazane pod groźbą bana.
Kolega sobie życzy?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
potrzebuje utworów które występują w tym filmiku http://vimeo.com/6954770 szczegolnie ten zaczynajacy sie od 11 minuty 
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
planuje zakupić notebooka poprzez francuski lub niemiecki amazon, czy moze ktoś kompetentny napisac jakie są wtyczki w takich urządzeniach kupowanych we francji albo niemczech ?? czy normalne dwu bolcowe jak w polsce - w sensie moge spokojnie kupowac bez obawy ze bedzie potrzebna jakas przeróbka/przejsciowka czy nie ??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
poszukuje bazy danych lotto od 1956-200... z góry dzięki jeśli ktoś takową wyszuka :]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przyłaczam sie do prośby 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Tata
|
|
Tata
Witam panowie, mam mała prośbę. Otóż mam znajomego który ma klub kolarski i chce żeby wyscig odbył sie w jego 'rodzinnym" miescie. Wystarczy wejsc na strone: http://www.forum.bikemaraton.com/viewtopic.php?f=14&t=664&start=0i zagosować. Niestety trzeba sie zarejstrować ale myśle ze dla 'userów' kótrzy zakładaja konta w bukach co pare minut to nie bedzie wiekszy problem.. | Głosujemy oczywisice na Wieluń (woj. łódzkie) Z góry dziekuje piwo Gib01
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzięki wielki xqwzts 
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
głupie i banalne pytanie , jako potencjalny pracodawca chcący zatrudnić pracownika na co byś w głównej mierze zwrócił uwagę ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
doswiadczenie. ale jest mnóstwo opcji w zależności od pracy. Czasem lepiej zatrudnic kogoś świeżego 
|
|
|
|
|
Zuzia Róża
|
|
Zuzia Róża
jest gdzies w necie strona gdzie sa aktualne testy teoretyczne na prawo jazdy?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Potrzebuję jakiegoś e-booka do Analizy Ekonomicznej. Jeśli ktoś takowego posiada i mógłby się podzielić to byłbym bardzo, bardzo wdzięczny. priv lub [email protected]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy jesli rozpoczalem staż zawodowy (na okres 6 miesiecy) to musze sie zapisac do OFE ? STudiuje, mam 21 lat jesli to ma jakies znaczenie. Jest to moja pierwsze oficjalna praca. Druga sprawa, do kiedy musze zapisac sie do ofe ? Staz zaczalem 2 tygodnie temu... i nadal nic nie wybralem ;d Co sie stanie jesli sie nie zapisze ?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|