|
|
journeyman
|
|
journeyman
PO prostu są równi i równiejsi
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
właśnie... nie da sie tam pisac  kotku nie zmyślaj 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Tak jest, rządzi i będzie rządzić.  Ale wszystko odnośnie hazardu i ustaw z tym związanym idzie do tematu, który od długiego czasu istnieje. OK, wobec tego tutaj napisze tylko o pewnej hipotezie. Jestem swiecie przekonany, ze głupi Kamiński wyrwał sie jak Filip z konopi z informacjami dotyczacymi afery hazardowej. Gdyby był wytrawnym graczem ,wyczekałby jeszcze troche i zdemaskował cały ten przekręt przy otwartej kurtynie. Stało sie inaczej i teraz inicjatywę przejeli przekretasy z PO. Uznali widocznie, ze najlepszą przykrywka bedzie...wypowiedzenia otwartej wojny hazardowi. Na ten lep da sie nabrac wiekszość kretynów, którzy nie maja bladego pojecia o bukmacherce i wyobrazaja sobie, ze grajacy zarabiaja krocie. Najlepszym przykładem sa wypowiedzi zwiazkowych nierobów z "Cegielskiego". Grajac na nucie antyhazardowej PO zdobedzie sobie wielu nowych zwolenników,a ponadto po Rysiu i Zbysiu nawet smród nie pozostanie w swiadomosci zidiociałej gawiedzi. Tak wiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Oczywiscie żadna ustawa nie przejdzie, ale szum wokół niej wystarczy. I tak sobie mysle, ze gdyby tak zwane społeczeństwo było swiadome, ze z hazardu zyje 2-3% grajacych natychmiast wystapiłoby z potepieniem tej ustawy. Wszak polactwo tak bardzo sie cieszy jak komus nie idzie  Nic dodać nic ująć
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
właśnie... nie da sie tam pisac  kotku nie zmyślaj  nr 19 cicho być  ... czekam na pozwolenie 
|
|
|
|
|
|
|
noż Ja rozumiem,ze tepy Nirtz się cieszy ale Ty amk mógłbyś Nam trochę powspółczuć ot choćby tak dla pijaru  Hmm.. własnie dlatego ,ze Nirtza macie za głaba, to ja musze Was teraz jebac  Panowie, jest afera hazardowa, jest Rycho, Zbycho i Grzecho. Jestem tego pewien na 200%. Inaczej Tusk nie robiłby z siebie takiego durnia,ale...nie ma wyboru. Polecam lekture "omerty", wierchuszka PO jak widac przeczytała  bardziej do Mnie przemawia to,że ten Rudzielec robi to pod słupki sondażowe niż,ze była afera  ps. ale mógłbyś chociaz trochę poudawać,że Ci nas zal 
|
|
|
|
|
|
|
To jest takie forum dla zaufanych chyba bo po rejestracji nic nie mozna napisac. Taka wolnosc slowa wg PO... zarejesrtowałem sie i wpisałem ,bez problemu
|
|
|
|
|
|
|
właśnie... nie da sie tam pisac  kotku nie zmyślaj  nr 19 cicho być  ... czekam na pozwolenie  Ja dostałem od razu  jeszcze Mama tam chody 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
panowie jak wygląda sprawa założenia konta w zagranicznym banku? 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Żeby było dokładniej - hazard jest pojęciem wieloznacznym i obejmuje: gry liczbowe, loterie pieniężne, wideoloterie, gra telebingo, loterie fantowe, gry cylindryczne (np. ruletka), gry w karty: blackjack, poker, baccarat, gry w kości, gra bingo pieniężne, gra bingo fantowe, loterie promocyjne, loterie audiotekstowe, zakłady wzajemne polegające na odgadywaniu wyników sportowego współzawodnictwa ludzi lub zwierząt (totalizator), zakłady wzajemne polegające na odgadywaniu zaistnienia różnych zdarzeń (bukmacherstwo), gry na automatach, gry na automatach o niskich wygranych. Nie jest on "nielegalny", ale na jego prowadzenie trzeba mieć zezwolenie (stan obecny). Dotyczy to również zagranicznych jednostek, dystrybuujących swoje usługi na terenie Polski. Dodatkowo - Prowadzenie działalności w zakresie gier liczbowych, loterii pieniężnych, wideoloterii i gry telebingo stanowi monopol Państwa.
Ale nie ma słowa o np. Texas Holdem
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja wam mowie ludzie, glosujcie na UPieR.dolonych bo cala reszta to bolszewickie gowno Wreszcie qrwa jakiś rozsądny wpis w tym temacie... :p(5 lat czekałem...  )
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
proponuje hasło: Dużo mądrzejsza od Tuska jest co druga k.u.r.w.a ruska one bystrzejsze są od Donaldzika nawet podczas robienia lodzika
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ps. ale mógłbyś chociaz trochę poudawać,że Ci nas zal   Swoja droga to mogliby tego zakazać. Wracam do domu, babsko na buku siedzi i szuka taja w meczu Kozy. Zrobiła kolacje i...do buka zasiadła. Teraz mi sie pyta, co to jest Alcorcon, bo prowadzi z realem 3:0 do przerwy. Mówie ,ze to popierdułka, a ona ,ze wobec tego bedzie remis i znowu stawia. Zakazac hazardu w necie - baby do gotowania, sprzatania i na zakupy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"twórcze" 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeszcze raz do wszystkich: Gra w internecie jest zakazana i dzisiaj. ( choć w ustawie o grach i zakladach nie pada słowo "internet", nikt nie ma najmniejszych wątpliwości , że jest zakazana) To, że zapiszą to znowu w nowej ustawie, niczego nie zmienia. Nie można czegoś zakazać bardziej, albo najbardziej  Spokojnie. ale dzis w Wiadomosciach dobrze redaktor powiedzial, ze nie mozna zakazac czegos czego w Polsce formalnie nie ma (chodzilo o zaklady przez internet)
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
no kurcze naprawde mam cyt. To menu zostało zablokowane, przy rejestracji 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
powiem wam coś (wiem to z internetu  ): Lecce 3 - 2 Reggina 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ps. ale mógłbyś chociaz trochę poudawać,że Ci nas zal   Swoja droga to mogliby tego zakazać. Wracam do domu, babsko na buku siedzi i szuka taja w meczu Kozy. Zrobiła kolacje i...do buka zasiadła. Teraz mi sie pyta, co to jest Alcorcon, bo prowadzi z realem 3:0 do przerwy. Mówie ,ze to popierdułka, a ona ,ze wobec tego bedzie remis i znowu stawia. Zakazac hazardu w necie - baby do gotowania, sprzatania i na zakupy  Się ciesz,że ci dziecka w wieku szkolnym nie łupią na BF i innych takich...
|
|
|
|
|
|
|
Kapica: legalizacja hazardu w internecie nie przyniosłaby zysków dla budżetu
27.10. Warszawa (PAP) - Legalizacja hazardu w internecie w Polsce nie przyniosłaby żadnych wpływów do budżetu, bo właściciele stron internetowych z grami hazardowymi i tak płaciliby podatki w rajach podatkowych a nie w kraju - powiedział we wtorek PAP wiceminister finansów, szef Służby Celnej finansów Jacek Kapica.
Dodał, hazard internetowy jest najczęściej rejestrowany właśnie w rajach podatkowych i liberalizacja polskich przepisów dot. e-hazardu nie zmieniłaby tego.
Jak wyjaśnił Kapica, z hazardem w internecie można poradzić sobie w trojaki sposób: pierwszym jest nałożenie na polskich providerów (dostawców internetu - PAP), którzy administrują serwerami, blokad dostępu do stron internetowych z hazardem. Drugi sposób to monitorowanie przepływów finansowych między bankami a organizatorami gier. Jak wyjaśnił Kapica, wykrycie nielegalnych przepływów groziłoby m.in. przepadkiem dochodów i sankcjami karnymi.
Według wiceministra trzecim sposobem walki z internetowym hazardem byłoby monitorowanie połączeń internetowych między komputerami w Polsce a stronami hazardowymi.
ale przypał z Niego.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|