|
|
newbie
|
|
newbie
dzis dostalem taka informacje
,
Our records indicate the last transaction made with your NETELLER account was on 9/15/2008. Your current account balance is 1.21 USD.
If you do not use your account by the 15th of next month, the following actions will be taken on your account:
* An administration fee of up to 30 USD will be applied to the remaining balance in your account* * The NETPoints balance will be reduced to zero
Avoid the fee Try out any of these services and your account will be automatically reactivated:
* Deposit, withdraw or transfer with any merchant * Download music, play games and buy books online with the Net+ Virtual Card * Cash out quick with the Net+ Prepaid Card * Send money securely online to anyone around the world with Money Transfer
Sign in and see what you can do with your account today.
To speak directly to a NETELLER representative, please contact us.
The NETELLER Payment Network
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Do tej pory wypłacałem pieniądze cofkami na Visę przez MB, ale wreszcie założyłem konto netkowe, zamówiłem kartę Net+ i zaczynam korzystanie. Chciałbym jednak przy okazji omijać bankomaty należące do banków i korzystać głównie z bankomatów Euronetu. Po pierwsze to moje ulubione, po drugie mam ich najwięcej w okolicy. Jednak do tej pory używałem tylko kart Visa i zastanawiam się teraz czy bankomaty euronetu obsługują bez problemów karty Net+? Ma ktoś jakieś doświadczenia?
Przy okazji, szukam kursów po jakich euronet przelicza euro na złotówki. Gdyby ktoś miał linka do jakichś spreadów po których to aktualnie rozliczają będę wdzięczny.
Januszch - Dziwnym nie jest, ponieważ w regulaminie mają coś takiego jak Dormancy Fee.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Chyba że, to nie Euronet przelicza, a Neteller/MasterCard. Złapałem rozkiminę. Z góry dzięki za ewentualne info, jeśli ktoś ma jakieś pojęcie jak to wygląda.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Czy rachunek zapłacony na poczcie za Cyfrę będzie traktowany przez netellera jako utility bill ? Ewentualnie rachunek za internet- tyle, że w tym przypadku przelew był internetowy więc nie ma żadnych pieczątek.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Ok. Znalazłem odpwiedź na swoje rozkminki. Euronet niczego nie przelicza, a wszystko leci po kursie jaki wymyśli sobie wystawca karty.
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Zagranicą jak wypłacasz w kraju, gdzie waluta jest inna niż ta, w której prowadzone jest konto w NT, bank czasami oferuje policzyć wypłatę według waluty konta i od razu podaje kurs (a nawet ile dokładnie ściągnie w walucie konta). Ale mimo wszystko nie zawsze się opłaca wybierać te opcję...
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Panowie z jakiego bankomatu moge wyplacic z mojego konta neteller (w EUR) banknoty EURO ?
|
|
|
|
|
|
|
Chyba jedynie w strefie Euro.
Widziałem w niektórych krajach bankomaty wypłacające w innych walutach niż lokalna (szczególnie na lotniskach), ale tam mogą być dodatkowe koszta z tym związane.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
a te BZWBK to mit ? Ktos tutaj pisal ze da sie wyplacic w EUR? To juz chyba latwiej zalozyc sobie rachunek w EUR w mbanku np i tam trzymac te pieniadze.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Na Okeciu byl bankomat, ktory wyplacal EUR (wyplacalem jakies pol roku temu). W krakowie na lotnisku tez.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
a te BZWBK to mit ? Ktos tutaj pisal ze da sie wyplacic w EUR? To juz chyba latwiej zalozyc sobie rachunek w EUR w mbanku np i tam trzymac te pieniadze. BZWBK to nie mit. Ludzie mylą pojęcie wypłaty w PLN z karty Netellera w EUR i usłudze jaką oferuje BZWBK, czyli przeliczeniu transakcji po kursie kupna EUR i obciążenia w takiej właśnie walucie Twojego konta w Neteller, celem uniknięcia prowizji 2.95% za przewalutowanie + ewentualnych większych strat kursowy, a wypłatą waluty EUR z bankomatu. Poza tym jasne, że łatwiej otworzyć rachunek, ale z pewnych względów większość forumowiczów wolałaby nie przelewać :-) Na Okeciu byl bankomat, ktory wyplacal EUR (wyplacalem jakies pol roku temu). W krakowie na lotnisku tez. Ciekawe to co piszesz. W jakich bankontach: 20, 50, 100 EUR?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Hmm... nie chce wymyslac, ale wydaje mi sie ze wydal po 50 EUR.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Info z innego forum:
Question What is the ATM withdrawal limit? Answer Effective November 21 2008, the ATM withdrawal limit has been increased to 750 EUR (or equivalent in local currency).
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Conrad - mi chodziło o konkretny przypadek, kiedy wypłacam Net plusiakiem z niezależnego bankomatu (bankomatu nie będącego własnością ŻADNEGO banku).
Stiwi - dobry link do Twojego postu z limitami, gdzie wszystko elegancko dałeś czarno na białym.
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Dzisiaj dostałem maila niby od netellera z linkiem do potwierdzenia swoich danych. Jako powód podano jakieś aktualizacje. Domyślam się, że to atak fisherów. Ten link to: http://www.neteller-account.com/update/index.htm?action=updateOrientuje się może ktoś czy jest jakaś organizacja zajmująca się badaniem takich podejrzanych stron? Można to gdzieś zgłosić?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Dzisiaj dostałem maila niby od netellera z linkiem do potwierdzenia swoich danych. Jako powód podano jakieś aktualizacje. Domyślam się, że to atak fisherów. Ten link to: http://www.neteller-account.com/update/index.htm?action=updateOrientuje się może ktoś czy jest jakaś organizacja zajmująca się badaniem takich podejrzanych stron? Można to gdzieś zgłosić? "Strona, którą próbujesz otworzyć, znajduje się na czarnej liście nieuczciwych witryn. Prawdopodobnie zostanie podjęta próba zdobycia twoich poufnych danych lub informacji finansowych. Opera Software stanowczo odradza otwieranie tej strony." Po pierwsze wystarczy nie być skończonym debilem i nie dać się złowić. Po drugie, stronka jest już gdzie niegdzie zgłoszona. Oprócz Opery, google też wychwytuje takie stronki dosyć szybko. Warto również korzystać z normalnej przeglądarki (każda inna niż IE).
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
orientujecie sie czy wyplace z netka euro na rachunek walutowy w mbanku badz bzwbk bez zadnych niespodzianek? mam tu na mysli dziwny system MB wysylania pln, badz cos jeszcze dziwniejszego. generalnie czy jesli wyplace powiedzmy 200e, to te 200e dostane na konto, bez dodatkowych kosztow procz standardowej oplaty netka bodajze 7.5e?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
ile kosztuje wyplata z Netellera na konto bankowe ?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
@gruda: Neteller w tym przypadku jest dużo solidniejszy. Jeśli życzysz sobie otrzymać przelew w EUR, to nie ma problemu. Tylko napisz im maila, że chcesz by przelewy wysyłali w EUR, bo domyślnie na polskie konto wyślą w PLN. Testowałem i bez problemu, żadnych dodatkowych opłat. Ile zleciłem tyle dostałem.
@wariot22: 7.5 EUR.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|