|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
70% to dieta to fakt, ale równie wazna jest systematycznosc, regularnosc i wytrwalosc do osiagania celow. Mozna chodzic na silownie, mozna stosowac diety i odzywki, ale jak ktos ma zamiar cwiczyc tylko dla samego bycia na silowni to wiele tez nie zdziala. Trzeba tez dac cos od siebie i zeby bolalo.
Ja jak cwicze i koncze serie, widze ze juz nie potrafie albo sil nie mam, to sobie pod nosem mowie moja magiczna formulke: 'na pelnej kurrr... do konca' albo mysle sobie jak ktos wiezdza mi na ambicje - wtedy to nawet dopingu nie trzeba, od razu sie zapierd...
powodzenia
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Trzymać dietę i tyle; gainery, kreatyna to zabawki na przyszłość Gdybym trzymał dietę rygorystycznie było pewnie już planowane 78 kg! Kurczaki, tuńczyki, ciemny ryż itp. jadłem, ale czasem się złamałem i dodałem coś ponad  1) czemu? przecież gainera można wcinać od razu, jeśli występują braki w diecie, przecież nie każdy może zawsze sobie pozwolić na zjedzenie pełnowartościowego posiłku, a taka odżyweczka jest w stanie go poniekąd zastąpić i szejker jest bardziej praktyczny 2)z tuńczykiem bym nie przesadzał, bo nie jest najzdrowszy... od czasu do czasu dla urozmaicenia diety
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
jak cwiczysz 3 miesiace to nie ma co sie za bardzo zaglebiac w jakies dziwne urozmaicanie cwiczen wykonuj podstawowe cwiczenia z atlasu cwiczen a napewno efekt bedzie widoczny ...
poniedzialek: Klatka+Biceps+Aeroby (orbitrek,rower stacjonarny albo bieznia zalezy do czego masz dostep na silowni) sroda: Nogi+Barki+Aeroby piatek: Plecy+Triceps+Aeroby
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam
Panowie prosze doradzcie cos..
Mam 24 lata 190 cm 90 kg
Od dluzszego czasu zastanawiam sie nad tym aby zaczac cwiczyc.
chce sobie tylko lekko wyrobic brzuch, barki oraz klatke piersiowa. Pomozcie od czego mzaczac cala zabawe z siłownia. skad wiedziec jaka diete stosowac itp itd?
dziekuje serdecznie
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
kup se dobre buty do biegania i dawaj ile wlezie w teren. jak piszesz, że chcesz wyrobić, tzn. że już coś masz.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Llama brucha piwnego nie mam , na silowni tez nigdy nie ciwczyłem...ale spasiony tez nie jestem:) zle w swojje skorze tez sie nei czuje chce poprostu podklreslic niektore ksztalty nic wiecej:)
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
kurde. a fizycznie pracujesz? bo jak na siłce nigdy nie byłeś to ja nie wiem co się pod 90kg w 190cm ciele kryje. kobietę swą podniesiesz?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Spokjnie siły troszku mam:) waga dokladnie 97 w tym momencie.
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
no to jesteś chłopisko. nie pakuj się w jakieś treningi na masę, bo za chwilę będziesz ważyć 110kg (chyba, że tego chcesz). klasyczny trening dzielony, bez szaleństw + bieganie/rower/basen do wyboru. a później możesz się pobawić w trening na rzeźbę. no i standard, koniec z czipsami, piwem i colą 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z chipsami juz skonczyłem, z cola tez piwa mało pije wole Whisky:)
biegam juz i wlasnie chce sie pobawic w rzezbe i jakas dobra diete zastosowac...ale nie wiem co i jak chodzi mi o sniadanie co najzdrowsze, obiad ,kolacj aitp itd.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czyli? Wybacz ale nie mam o tych rzeczach zielonego pojecia..
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
przy okazji, może ktoś chciałby kupić małą siłownię domową?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czyli? Wybacz ale nie mam o tych rzeczach zielonego pojecia.. poziom tkanki tluszczowej. http://www.sfd.pl/Zmierz_Swoj_BF_%25_str.2_-_link_do_kalkulatora_-t268643.html biegaj, pływaj, ujemny bilans kaloryczny w diecie + duzo powtorzen w seriach cwiczen. jedz malo ale czesto i nie napychaj sie do syta. na noc unikaj weglowodanow (pieczywa przede wszystkim) oraz tlustych rzeczy. sniadanie to najwazniejszy posiłek a potem to juz sam dobierz. kurczak to dobre mieso, duzo warzyw, ryba. do tego jakis kompleks witaminki + błonnik wspomagajacy trawienie i bedzie git.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mam troszkę inne pytanie. Otóż potrzebuje przytyć pare kilo  Mam 176cm i moja waga jest w granicach 66-69kg, nigdy w życiu nie ważyłem 70kg. Problem polega na tym że nie bardzo mogę przytyć te pare kg  Jestem piłkarzem amatorskim, trenuję 3,4 dni w tygodniu. Teraz jest przerwa więc dobry moment na spróbowanie jeszcze raz, a nóż się uda  Może jakieś dobre rady na te pare kilo do przodu ?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
wylicz swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne i dodaj do tego z 500 kcal, rozbij to na 4 do 5 posilkow dziennie i zjadaj tyle przez 2-3 tygodnie, na pewno bedziesz pare kilo w przod
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
i jeszcze jedno, duzo odpoczywaj i dobrze sie wysypiaj, pomaga
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Znacie jakiś trening jak zwiększyć siłe w wyciskaniu sztangi na klate ?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
rób głównie skosy (sztanga, hantle)
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Panowie niech ktoś ogarnięty podpowie. Ogólnie ćwiczę regularnie 2 razy "siłka" czyli hantle brzuszki pompki w domu plus 2 razy basen to wszystko w tygodniu, i tak 3 miesiące jechałem.Dieta cały czas jedynie w weekend troszkę luzowałem, potem przyszły święta i wróciło trochę:/ Co do mięśni hm... widać trochę rękę i barki, mięśnie brzucha też się przebijają przez tłuszcz ale trzeba mocno napiąć. No i teraz ogólnie nowy rok postanowiłem polecieć na ostro i zacząć chodzić na prawdziwą siłkę podebrać jakąś dietę czyli zrucać sadełko (chodzi o góra 5 cm) i nabierać mięśni. Do tego przewiduje jakieś suple.
Tylko nie odsyłajcie mnie do sfd żebym poszukał bo tak jest taki burdel że PZPN jedynie chyba ma większy. Chyba, że linki do konkretnych tematów to z przyjemnością. Dzięki z góry za pomoc.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|