I chyba to byłaby najsłuszniejsza opcja. O ile można coś takiego przeprowadzić Btw: to nie był mecz o pietruszkę, gdzie wynik nie miał na nic wpływu. Irlandczycy mają praw czuć się skrzywdzeni. A Henry ... przyznaniem się do zagrania ręką strzela sam sobie samobója. No i kiedy w końcu będą ci dodatkowi sędziowie ?
a co Henry mial sie nie przyznac niestety taka jest pilka w erze techniki sa konserwatywni
jak wladze koscielne zakazujace antykoncepcji
a swoja droga to nie macie innych problemow w zyciu Heniek juz sobie w pilke na spokojnie nie pogra chyba ze w domu lub na camp-nou
Henry miał naciskać na sędziego (Panie nie uznaj Pan gola bo zagrałem ręką - mógł mu zaje.. z bańki może by nie uznał heh )
całkowita wina leży po stronie sędziów to jest sport i tyle różne sytuacje były i trzeba się z tym pogodzić
My tu pier ... o zachowaniu fair play? Może? Może nie? To, że wina też leży po stronie sędziów to druga sprawa, a że Henry to leszcz to pierwsza. Irlandczycy mają prawo domagać się powtórki i koniec
Aha, i jak pracodawca potrąci Ci z pensji coś czego nie powinien, a PIP nie stwierdzi niczego niestosownego, to nie zakładaj nowego topicu
Ja bym się nie przyznał i jemu sie nie dziwię.Każdy błąd sędziego (nieuznany faul,piłka minimalnie za linią bramkową i nieuznana bramka,niedostrzeżony bądź niesłusznie odgwizdany spalony) jest elementem gry i może mieć równie duży wpływ na wynik meczu jak to co zrobił Henry. Nic nowego nie ma sie czym podniecać.
a ja bym tak nie zagrał najwyżej nie opanował bym piłki
hehe:D no jak już tak wnikamy to ok ja też pewnie prędzej bym w ogóle nie opanował ale jakby mi już ta piłka na ręke 'naszła' to bym sie nie chwalił sędziemu. Zresztą ile razy jest tak że zawodnik wiedząc że jest na spalonym i tak idzie za piłką a może sie uda,a przecież na dobrą sprawe to równie cwaniackie zachowanie. Dla mnie Henry mógł sobie ewentualnie darować komentowania ale to już jego sprawa.
Hmm Challange fajna sprawa, ale nie w każdej sytuacji można zastosować.
Przykład: długie podanie do napastnika, sędzia liniowy odgwizduje spalony, gra zostaje wstrzymana. Drużyna prosi o challange i okazuje się, że spalonego nie było..
.. i co dalej? Rzut wolny? Żółta kartka dla liniowego? Challange powinien być wykorzystywany w sytuacjach bramkowych, takich jak piłka na linii bramkowej, czy gol ze spalonej pozycji itp. Każda drużyna mogłaby mieć po 1 challange i jeżeli miała racje przy sprawdzaniu to challange nie przepada (tak jak w tenisie) oczywiście w dogrywce przysługiwałby dodatkowy challange ze względu na wagę meczu.
Chyba napiszę do FIFA Osobiście nie sądzę by doszło do jakiejkolwiek powtórki. Trzeba mieć tylko nadzieję, że FIFA w końcu skorzysta z zapisów wideo.
Wcześniej Francja nie dostała moim zdaniem ewidentnego karnego za faul na Anelce. To też mogło mieć wpływ na to, że Henry nie poleciał do sędziego zameldować, że zagrał ręką.
Wcześniej Francja nie dostała moim zdaniem ewidentnego karnego za faul na Anelce. To też mogło mieć wpływ na to, że Henry nie poleciał do sędziego zameldować, że zagrał ręką.
jakiego karnego?
chyba nie ten mecz ogladales
W dogrywce kilka minut przed golem Gallasa. Według mnie Given faulował tam Anelkę.
Wg mnie też byl w tej sytuacji o ktorą sie spieracie karny.
Co do Henki - Przecież się przyznał, problem w tym ze po meczu czy jak ? Jeśli sędzia uznał to co mial zrobic ? Przekonywac go by jednak nie uznawal bramki i dał mu żolta kartkę? Mecz o taką stawkę gdzie wszystko schodzi na dalszy plan. Poźniej ochłonal i po sprawie.
Co do Henki - Przecież się przyznał, problem w tym ze po meczu czy jak ?
problem w tym,że piłkarz takiego formatu nie powinien tak zagrać jakby nie patrzeć to jest wielki przyład dla młodzieży......a tu nagle z idola robi sie pospolity wałkarz przyjdzie cza,napisze biografie i Sam Siebie rozgrzeszy
Wg mnie też byl w tej sytuacji o ktorą sie spieracie karny.
Co do Henki - Przecież się przyznał, problem w tym ze po meczu czy jak ? Jeśli sędzia uznał to co mial zrobic ? Przekonywac go by jednak nie uznawal bramki i dał mu żolta kartkę? Mecz o taką stawkę gdzie wszystko schodzi na dalszy plan. Poźniej ochłonal i po sprawie.