Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 14 z 44 1 2 12 13 14 15 16 43 44
Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
polecam przyjrzeć się MCI smile

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
a ja pod prąd, w tym tygodniu jutro/pt. zbroję się w eski.

mogę się mylić.

Joker
Joker
Originally Posted by mura
a ja pod prąd, w tym tygodniu jutro/pt. zbroję się w eski.

mogę się mylić.

do rozliczenia kontraktów jeszcze troche zostało ,poza tym wczoraj było widac jak indeksy u usraków sa nadal pompowane memimo wzrostu zapasów ropy z drugiej strony zwała przychodzi wtedy kiedy sie jej nikt nie spodziewa , ja jednak stawiam na rajd Św.Mikołaja , a silną korektę ( oby nie zwałę) na styczen/luty , poki co zbierajcie Ganta tani jest

POZDRO
ELDO

G
newbie
newbie
G Offline
Eldo, czy uważasz, że Stark ruszy się jeszcze w tym roku, czy będziemy się tak kisić?

Joker
Joker
Originally Posted by Grand
Eldo, czy uważasz, że Stark ruszy się jeszcze w tym roku, czy będziemy się tak kisić?

Mysle ze ruszy ,co prawda liczylem na info w listopadzie i sie przeliczyłem ,ale nie siedze w głowie Petrowicza ,wiec moglem się pomylic, strategia jednak bez zmian czekam ma nim i skupuje

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
technicznie i nie tylko, dobrze wygląda eurocash

R
stranger
stranger
R Offline
no to właśnie wyskoczyłem z techmexu z ponad 50% stratą

Eldo piwo

Joker
Joker
Originally Posted by rezus_2012
no to właśnie wyskoczyłem z techmexu z ponad 50% stratą

Eldo piwo

gratulacje grin

Joker
Joker
W piątek została złamana reguła carry trade , niby te swieczki na wykresach wskazują na dalsze up giełd , ale ten eurodolar na optymizm taki nie pozwala , czyli było to fałszywe wybicie i bedzie korekta ? -- moze lepiej pojsc do cyganki albo odkurzyć szklaną kulę....

POZDRO
ELDO

Joker
Joker
na razie moja niedzielna mysl sie sprawdza , dochadza do tego slabiutkie dzisiejsze dane z Niemiec , znowu jedyna nadzieja to dalsze pompowanie przez usrakow innaczej wreszcie mura trafi wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

nagle znów oczy kierują się na dolara smile

jego umocnienie (podtrzymuję wersję sprzed miesięcy że to będzie ostatnia fala w górę) nie potrwa długo, ale będzie intensywne i równie mocno poczują to indeksy.

czy się już zaczęło zwijanie, nie wiem.
ale pod górkę coraz ciężej.

Joker
Joker
Originally Posted by mura
nagle znów oczy kierują się na dolara smile

jego umocnienie (podtrzymuję wersję sprzed miesięcy że to będzie ostatnia fala w górę) nie potrwa długo, ale będzie intensywne i równie mocno poczują to indeksy.

czy się już zaczęło zwijanie, nie wiem.
ale pod górkę coraz ciężej.

Tym razem zgodze się z kolegą wyglada mi to na zmiane trndu na eurodolarze i na pluszowe misie pod choinką grin

Joker
Joker
czyżby już powrót króla , na walutach confused chyba jeszcze za wczesnie na to , ale robi się ciekawie smile

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
ELDORADO - jestem bardzo ciekawy Twojej opinii po dzisiejszej sesji.Jak wcześniej pisałem,ja interesuję się głównie średnimi ruchomymi i dzisiaj WIG20 przebił od góry średnią ruchomą 15-to dniową i średnią ruchomą 45-cio dniową.To jest według mnie poważny sygnał,że trend wzrostowy z jakim mielismy do czynienia jest poważnie zagrożony.Nie piszę,żeby sprzedawać akcje,ale nad zakupami chyba trzeba juz się poważnie zastanawiać.Jeżeli WIG20 w najbliższych dniach nie wróci nad srednią ruchomą 45-cio dniową,to będzie to bardzo zły sygnał dla GPW.A co Ty o tym sadzisz ?

Joker
Joker
Originally Posted by jaja
ELDORADO - jestem bardzo ciekawy Twojej opinii po dzisiejszej sesji.Jak wcześniej pisałem,ja interesuję się głównie średnimi ruchomymi i dzisiaj WIG20 przebił od góry średnią ruchomą 15-to dniową i średnią ruchomą 45-cio dniową.To jest według mnie poważny sygnał,że trend wzrostowy z jakim mielismy do czynienia jest poważnie zagrożony.Nie piszę,żeby sprzedawać akcje,ale nad zakupami chyba trzeba juz się poważnie zastanawiać.Jeżeli WIG20 w najbliższych dniach nie wróci nad srednią ruchomą 45-cio dniową,to będzie to bardzo zły sygnał dla GPW.A co Ty o tym sadzisz ?

Pisalem bodajze przedwczoraj ze moim zdaniem byc moze zmienia sie trend na eurodolarze , jesli spadki na tej parze utrzymaja sie do konca tygodnia eurodolar "okrzepnie" ponizej 1,47 bedzie mialo to negatywny wplyw na indeksy , bo nie wierze ze formula carry trend juz nie obowiazuje , usraki tkwia ciagle w kryzycsie , a ostatnie dane makro z Europy sa slabiutkie , zerkam na rope zbliza sie do wsparcia na 70 ale z drugiej strony jest jeszcze troche za wczesnie wysuwac takie osady , najblizsze sesje podobnie jak u Ciebie z AT zadecyduja o kierunku i czy swieta bedą niedzwiedzie

POZDRO
ELDO

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Może te info będzie przydatne, ale z Australii wyszły rewelacyjne dane na temat gospodarki tak więc carry trade na tej walucie może powrócić, tym bardziej że zapowiadają już następną podwyżkę oprocentowania... aby ostudzić wzrost gospodarczy. smile Australijskie banki już dają ok 6,5% na roczne lokaty, w porównaniu do USA czy strefy Euro jest to raj na ziemi w tej chwili.

Joker
Joker
To co pisalem pare dni temu , dolarek sie odradza smile , a na giełdach pachnie juz na dobre niedzwiedzim łajnem ....i trzeba bedzie znow zaczac sie ubierac w shorty chyba

Joker
Joker
Moje prozgnozy co do eurodolara sie sprawdzają , jesli mamy do czynienia ze zmiana trendu srednioterminowego , a coraz wiecej za tym przemawia , to warto kupowac dolary ........

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
eld trzymasz dalej ganta??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

ciekawe czy zaczęło się zwijanie carry trade. moim zdaniem tak. przesuwam zwałkę na zimowy początek roku:) do końca grudnia więc raczej nowe szczyty. stąd liczę że bardziej rozpędzi sie eurocash. dolar zaczyna szaleć, to może się skończyć jakąś masakrą na złotówce.

Strona 14 z 44 1 2 12 13 14 15 16 43 44

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (betowiec, rafal08, latajaca_holenderka, Sensei, Lukasz111, forty, 11kera11, alfa, kamel, rymoholik), 2,774 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,274
Posty5,828,483
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025