|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Wydaje mi się, że od początku nie zamierzali walczyć z internetowymi bukami. To był tylko szum aby wyzbyć się automatów i załatwić dwie kolejne rzeczy: A) aby naziemne firmy przestały jęczeć że rząd nie chce im wykoleić konkurencję B) aby komuchom z dwóch partii opozycyjnych odebrać kolejne argumenty w sprawie hazardu, że np. rząd nie broni Polaków przed internetowymi firmami z zewnątrz.
Projekt wysłany do Komisji Europejskiej wiadomo że nic nie zdziała, bo taka też była intencja: zasłonić się Unią w kwestii internetowego hazardu - musi być bo takie jest prawo unijne, zrobiliśmy co mogliśmy ale musimy szanować zasady wspólnego rynku.
Stąd chyba dla pewności nawet publiczna gadka o tym by nasze firmy przyjmowały też zakłady przez net.
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
Knockin' On Heaven's Door
http://bip.kprm.gov.pl/g2/2009_12/1595_fileot.pdfna jutrzejszej radzie ministrów brak projektu nowelizacji interesującej Nas ustawy a raczej nie podejrzewam by był to pkt 1. lub pkt 13. sprawy bieżące 
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Temat wałkowany faktycznie wielokrotnie ale mimo to można sie pogubić. Przyznam że starałem sie sledzić na bieżaco losy ustawy ale co do tego "ścigania netu" to też nie wiem czy aby nie wchodzi to rykoszetem od stycznia. Cała ustawa to dwa projekty ,1. j.rękie bandyty ,2.bukmacherka netowa.
Bandyty beda scigane od 1 stycznia dla nich wchodzi ustawa wkrótce , formalny e-hazard to wiadomo KE musi sie wypowiedzieć i to potrwa jest tylko jedno ale. Jednym z elementów ominięcia ustawy przez j.bandytów jest wejście w e-hazard co zakładał przecież KAPICA więc czy aby faktycznie net nie ma być monitorowany już teraz ze względu na j.bandytów [działających w sieci].... jesli działali by z poza Polski to oczywiscie mozna by uzywać tych samych metod płatnosci co u bukow MB,NETLLER , a wiec czy nie jest tak ze ten net przez jednorękich nie ma być monitorowany od stycznia?....
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Bandyty beda scigane od 1 stycznia dla nich wchodzi ustawa wkrótce , formalny e-hazard to wiadomo KE musi sie wypowiedzieć i to potrwa jest tylko jedno ale. Jednym z elementów ominięcia ustawy przez j.bandytów jest wejście w e-hazard co zakładał przecież KAPICA więc czy aby faktycznie net nie ma być monitorowany już teraz ze względu na j.bandytów [działających w sieci].... jesli działali by z poza Polski to oczywiscie mozna by uzywać tych samych metod płatnosci co u bukow MB,NETLLER , a wiec czy nie jest tak ze ten net przez jednorękich nie ma być monitorowany od stycznia?.... Ale to musiałyby być przyznane jakieś narzędzia, uprawnienia, które taki monitoring by umożliwiły. Widzisz coś takiego w tej pierwszej ustawie? Poza tym Kapica nie mówił, że wejście w e-hazard, po prostu się boją, że zamiast automatu stanie komputer i tam na podstawie jakiejś gry będzie wypłacana kasa pod stołem. Używanie stwierdzenia, że Kapica zakładał wejście automatów do netu to spora nadinterpretacja (modne słowo swego czasu  ).
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Mi sie wydaje ze te narzędzia o których piszesz moga nie znależć się w ustawie hazardowej ale w : -nowelizacji prawa bankowego -nowelizacji ustawy dotyczącej telekomunikacji -nowelizacji ustawy o służbie celnej [o tej było głosno]
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
"Bandyta bedzie scigany od 1 stycznia"- chyba nie tak bandyta bedzie scigany za 6 lat z tego co mi wiadomo! i mam nadzieje ze za 6 lat to po PO zostanie tylko smród! a Panowie Kap(l)lica i "slonce Peru" zakoncza odsiadywac wyroki!
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Mi sie wydaje ze te narzędzia o których piszesz moga nie znależć się w ustawie hazardowej ale w : -nowelizacji prawa bankowego -nowelizacji ustawy dotyczącej telekomunikacji -nowelizacji ustawy o służbie celnej [o tej było głosno] Ale przecież w ustawie są wyraźnie zaznaczone jakie zmiany zachodzą w wymienionych przez Ciebie aktach. Ustawa hazardowa już te nowelizacje zawiera. A czytałeś ją w ogóle?
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Tak sobie teraz siedze i ogladam TVN24- i niech mi ktos wytlumaczy kogo w koncu dotyczy ta afera hazardowa bo odnosze dziwne wrazenie ze wszystkich tylko nie PO!!!- prosze mnie nie posadzac o stronniczosc bo mi tak w zasadzie polityka wisi ale chyba chodzi o to zeby wszyscy zglupieli!
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Mi sie wydaje ze te narzędzia o których piszesz moga nie znależć się w ustawie hazardowej ale w : -nowelizacji prawa bankowego -nowelizacji ustawy dotyczącej telekomunikacji -nowelizacji ustawy o służbie celnej [o tej było głosno] Ale przecież w ustawie są wyraźnie zaznaczone jakie zmiany zachodzą w wymienionych przez Ciebie aktach. Ustawa hazardowa już te nowelizacje zawiera. A czytałeś ją w ogóle? Czytałem i powiem szczerze że nie znalazłem wlaśnie tych odnosników do innych ustaw/nowelizacji które dotycza ścigania w sieci - mógłbyś to przeyblizyć gdzie to jest?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Mi sie wydaje ze te narzędzia o których piszesz moga nie znależć się w ustawie hazardowej ale w : -nowelizacji prawa bankowego -nowelizacji ustawy dotyczącej telekomunikacji -nowelizacji ustawy o służbie celnej [o tej było głosno] Ale przecież w ustawie są wyraźnie zaznaczone jakie zmiany zachodzą w wymienionych przez Ciebie aktach. Ustawa hazardowa już te nowelizacje zawiera. A czytałeś ją w ogóle? Czytałem i powiem szczerze że nie znalazłem wlaśnie tych odnosników do innych ustaw/nowelizacji które dotycza ścigania w sieci - mógłbyś to przeyblizyć gdzie to jest? No to dochodzimy do powtarzanego po sto razy na tydzień meritum. W tej ustawie NIE MA NIC na temat e=hazaradu. Wszlekie propozycje uregulowanie tego segmentu zawiera nowelizcja, poszukaj na stronach MF. Co do szans na wejscie nowelzicjia - poszukaj w tym temacie
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
|
|
|
|
|
|
|
Temat wałkowany faktycznie wielokrotnie ale mimo to można sie pogubić. Przyznam że starałem sie sledzić na bieżaco losy ustawy ale co do tego "ścigania netu" to też nie wiem czy aby nie wchodzi to rykoszetem od stycznia. Cała ustawa to dwa projekty ,1. j.rękie bandyty ,2.bukmacherka netowa.
Bandyty beda scigane od 1 stycznia dla nich wchodzi ustawa wkrótce , formalny e-hazard to wiadomo KE musi sie wypowiedzieć i to potrwa jest tylko jedno ale. Jednym z elementów ominięcia ustawy przez j.bandytów jest wejście w e-hazard co zakładał przecież KAPICA więc czy aby faktycznie net nie ma być monitorowany już teraz ze względu na j.bandytów [działających w sieci].... jesli działali by z poza Polski to oczywiscie mozna by uzywać tych samych metod płatnosci co u bukow MB,NETLLER , a wiec czy nie jest tak ze ten net przez jednorękich nie ma być monitorowany od stycznia?.... Nikt ,Nikogo od 1 Stycznia nie będzie scigał
|
|
|
|
|
|
|
A jednorękich niech ścigają, co nam do tego? Ważne że nikt nie wykolei netowych buków obecnych na polskim rynku (i pompujących znaczące pieniądze w polski sport). 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ostro się wzięli za jednorękich haha. Wie ktoś dokładnie jak to ma wyglądać - koncesje są wydawane na 5 lat wiec rozumiem, że nowych nie będzie , a stare sa ważne do daty wygaśniecia, jednak władza tak chce gnębic użyczających loklae, żeby sami wcześniej zrywali umowy z operatorami maszyn zanim wygaśnie koncesja?
|
|
|
|
|
member
|
|
member
W normalnym kraju nikogo nie powinni ścigać nawet jednorękich. Jak chca z nimi walczyc to niech nakażą napisać na każdym automacie , jaka jest stopa zwrotu. W każda hazardowa grę , można albo samemu policzyc albo jest podawane i w jednorękich też tak być powinno !
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
To ze ostro sie wzieli za "jednorekich bandytow" to nic dobrego ,swiadczy to jedynie o tym ze ci "smutni panowie" potrafia naginac prawo! pozostaje tylko pytanie kto bedzie nastepny!- wieje zgroza i tyle!
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Masz 100% racji dudusie! Najpierw się załatwia jednych potem drugich potem trzecich i tak po kolei aż załatwi się wszystkich. To jest zasada Blitzkriegu .Uderza się w jeden punkt szybko i ogromnymi siłami a pozostałe się cieszą ze to nie na nich spadło uderzenie ,nie wiedzac głupie że na nich też przyjdzie kolej!
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Macie rację, jak raz potrafili to zrobić spokojnie potrafią z czymkolwiek innym powtórzyć. Dla wali mnie to jak to tłumaczą, to zwykły zamach na moją wolność.
Ja już na Platformę ani Tuska nie zagłosuję
|
|
|
|
|
|
|
Ty nigdy na nich nie głosowałeś, zacznijmy od tego... a śmieszne że polityczni szczekacze nie mają już argumentów to zaczynają bronić... jednorękich bandytów.  Ja natomiast zagłosuję na PO bo alternatywa jest dużo gorsza - zmiana władzy i powrót do skretyniałego pomysłu nasyłania na graczy ABW (ależ my niebezpieczni dla IV RP byliśmy), CBA (ależ my skorumpowani w IV byliśmy) czy innych agencji wymienionych w PiSowskiej wersji ustawy antyhazardowej.  Tak więc trzeba zrobić swoje by nie dopuścić do pIslamisacji kraju i powrotu Ajatollah Kaczyńskiego... 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|