|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzieki pijanica  fajny nick hehe ;d A jeszcze jedna rzecz.. jak wyglada dzielenie sygnalu na odbiorniki ? chcialbym podzielic na dwa(ew 3 w przyszlosci) tv. Mam dekoder z nagrywarka do ktorego ida dwa kabelki od konwertera (nagrywanie + ogladanie jednoczesnie). Zakladam, ze moglbym podlaczyc - rozdzielac mozliwosc nagrywania i ogladania jednoczesnie- wlasnie dzieki temu pod dwa tv. Zgadza sie ? I jesli sie zgadza, to jaki zestaw jest potrzebny zeby taki podzial zrobic ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja mam zwykły dekoderek nki bez nagrywarki ale z tego co czytalem to bez problemu mozesz nagrywac co innego niz ogladasz, a co do podzialu sygnału na 2tv to niestety nie da rady tak zeby bylo co innego w 1tv niz w drugim ;-)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No to nedza. Powinno sie dac w koncu place abo i mam prawo sobie podzielic to na tv w domu.
Niby ma byc multiroom ale pewnie bedzie trzeba jeszcze za niego dodatkowo placic a to juz troche przesada
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tylko w cyfrze jest możliwość oglądania na jednym abonamencie w dwóch tv różnych kanałów. Albo przez multiroom albo przez splitter.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Witam
Podpowiedzcie jak zmontować tanią i solidną sięć pod cyfrę w domu na 3 tv? Co potrzebuje, jak wyglądają koszty? Oraz jak to później zmontować w całość?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Schmat jak to wszystko wygląda. http://www.opisy.slj-elektronik.pl/small.htmlJeżeli chodzi cenowo to antena ok. 80zł, konwerter na 2 wejścia. Ale jak chcesz mieć lepsze dekodery z możliwością nagrywania to trzeba po 2 kable do dekodera podłączyć. Celena splittera 100-200zł spokojnie kupisz przewodowy. Bezprzewodowe są droższe. Karty klienta (20-50zł) za jedną sztukę. Na 3 tv potrzeba 3. Kabel taki antenowy. Do każdego tunera przynajmniej jeden. Kabel ethernet (telefoniczny), który leci od splittera do kart klienta w dekoderze. I najdroższe rzeczy to dekodery. Musisz mieć 3. Cenowo to różnie wygląda. Zależy jakiej klasy. Są po 200zł i po 2 tysiące. Dekoder musi być z kodowaniem mediaground lub uniwersalnym.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeszcze maam takie pytanko. Mam oferte Wielka Rewolucja. Mam dzieki temu 6 pakietow + opcje dodatkowe (tj. nfilm hd, hbo, cinemax, filmobox) mam rowniez VOD. Co do VOD. Nie jestem pewien, ale czy wg tej umowy moge ogladac filmy i seriale przez 4 miechy za friko ? Czy za friko mam opcje VOD'a a za kazdy film place ? Zapytam jutro tam gdzie kupowalem Nke, ale chcialbym sie jeszcze tutaj czegos dowiedziec 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Podczepie się pod temat. Czy ktoś posiada więcej informacji na temat nowej promocji C+? Chodzi mi dokladnie o tę promocję: http://swieta.cyfraplus.pl/?utm_sou...na_promocji&utm_campaign=listopadowaOd jakich pakietów można korzystać z multiroom oraz nabyć ten TV za 1 PLN? Czy mógłbym wziąć udział w tej promocji, gdybym nabył pakiet "Komfortowy" a do niego dodatkowo dokupił 3xCanal+?
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Jeżeli dobrze rozumiem to właśnie od pakietu Komfortowy+ można otrzymać ten TV. Na forum Sat kuriera ktoś to tak wyliczył:
1. pierwsze 6 miesiecy = po 46,90 zł za m-c 2. kolejne 5 m-cy = po 76,80 zł za m-c 3. pozostałe 13 m-cy = po 108,75 zł za m-c
Dla opcji Komfortowy+ z Canal+ oraz HBO (Multiroom i TV za 1zł).
Chyba całkiem niezła promocja.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeżeli dobrze rozumiem to właśnie od pakietu Komfortowy+ można otrzymać ten TV. Na forum Sat kuriera ktoś to tak wyliczył:
1. pierwsze 6 miesiecy = po 46,90 zł za m-c 2. kolejne 5 m-cy = po 76,80 zł za m-c 3. pozostałe 13 m-cy = po 108,75 zł za m-c
Dla opcji Komfortowy+ z Canal+ oraz HBO (Multiroom i TV za 1zł).
Chyba całkiem niezła promocja. Srednio około 86 zł, a jak sprzedaż ten monitor za 650 zł to wychodzi około 59 zł/miesiąc. Teraz to juz brzmi super..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
TV i multoroom się dostaje w umowie na 24 miesiące. Musisz przynajmniej brać pakiet komfortowy, canal+ i hbo. Do tego masz gratis filmboxy. I jeszcze możesz dostać pakiet kanałów hd ale musisz mieć dekoder od nich hd. Dzierżawa miesięczna 10zł.Na pakiet komfortowy jest przez 11 miesięcy zniżka 50%. Na C+ 50% przez całą umowę. A HBO 50% chyba 4 miesiące.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Orientuje się jaka jest wartośc tego tv oferowanego przez cyfre ? Bo na allegro widze ceny od 450 do >1000 tylko ze jakies rozne modele.. Ile ten kosztuje ?
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Orientuje się jaka jest wartośc tego tv oferowanego przez cyfre ? Bo na allegro widze ceny od 450 do >1000 tylko ze jakies rozne modele.. Ile ten kosztuje ? http://www.ceneo.pl/2238413
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
dzięki wszystkim za odzew 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy ktos sie orientuje moze czy istnieje np jakas stronka na ktorej dostepny jest kanal tv ?  Tylko ze w wersji troche bardziej rozbudowanej. Np mozna zrobic wlasna liste kanalow ktore najczesciej ogladamy i gdzie moglibysmy dostawac informacje o ciekawych propozycjach filmowych, anonsowaniu, ze program-ktory wczesniej wybralismy, leci dzisiaj na antenie/zaczyna sie za x godzin, itd itp.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
witam, która polska stacja tv bedzie relacjonowac najwiecej meczów MS w RPA ??? bo nie wiem u kogo jakis dekoder zamówic ;-) pozdrawiam
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
witam, która polska stacja tv bedzie relacjonowac najwiecej meczów MS w RPA ??? bo nie wiem u kogo jakis dekoder zamówic ;-) pozdrawiam TVP 1 i 2 oraz TVP Sport mają chyba wszystkie platformy 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ide o 100 PLN , ze polowa ciekawsych meczy bedzie na TVP Sport , ktorego nie mam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Vectra nie podpisała nowej umowy z Polsatem i od nowego roku Nie będzie Polsatu Sport i PSE  Zamiast tego nsport i TVP Sport 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie w przyszlym roku LM bedzie dalej w Nce?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|