Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 127 z 149 1 2 125 126 127 128 129 148 149
old hand
old hand
http://www.rp.pl/artykul/405797.html czy ciemny lud to kupi....

Bonus: Unibet
Originally Posted by style

miejmy nadzieję ,że nie kupi

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Spytaj się Nirtza, daję każdą gwarancję że on by to kupił. Wszak to jego ulubiona gazetka i tuba propagandowa jego ulubieńców. smile

Jakże wygodnie zapominają, że już wcześniej według CBA to właśnie PiS a nawet Jaruś (wtedy Premier! papa ) z Gosiem ingerowali w prace nad ustawą. No ale ogólnie to szkoda czasu na te wszystkie komisje, jest 100x lepszych rzeczy do zrobienia niż ględzenie przed kamerami bo co z tego ma niby wyniknąć?

Ma ktoś link do ostatecznej wersji ustawy podpisanej przez Kartofla?

O
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
O Offline
Originally Posted by Conrad
Onda, takie teksty nadają się głównie do Faktu: "zapewnili kasę komuś", "kryminał", itd., lol. smile

Od tego są kasyna aby tam trzymać tego rodzaju gówno, won z tym ścierwem z ulic. Myślisz że ktoś będzie jechał ze swojej malutkiej wsi do dużego miasta specjalnie po to by wrzucić kilka złotych do jednorękiego? Że całe tłumy będą masowo najeżdżać kasyna w tym celu, gdzie za wstęp trzeba jeszcze zapłacić? grin

Meritum ci Słonko umyka...niestety...

C
C Offline
Wybacz onda ale nie podzielam Twojego dziwnego żalu po jednorękich i podobnie nie dzielę Twojej opinii o "kryminalnym" zapewnieniu tym ruchem POTWORNEGO wzrostu dochodów innym.

Widocznie będziemy musieli pozostać przy swoich opiniach, ja zadowolony z decyzji w sprawie maszyn, Ty zaś mocno rozgoryczony tym faktem. Nie ma w tym nic złego. smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jeśli miałbym szukać jakiegoś argumentu za blokadą gry w sieci, to byłaby to chyba chęć zobaczenia reakcji Conrada.

C
C Offline
W Singapurze nie ma "blokad" jakichkolwiek adresów URL, tak więc o mój dostęp do netu się nie przejmuj. smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ale nie chodzi mi o możliwość dostępu tylko o to czy dojdzie do zachwiania Twoich poglądów politycznych smile

C
C Offline
Jak sam wiesz w temacie "Polityka" jest jakaś garstka fanów PiSu i jakoś im nie zaszkodził projekt ustawy tej partii odnośnie totalnej blokady. Do dziś pozostali wierni. smile

Gdyby PO chciało zrobić to samo to wtedy mielibyśmy problem bo to by oznaczało, że dla wyborcy nie ma już innej alternatywy (pomijam tu polityczny plankton).

No chyba, że ktoś wierzy że głosowanie na PSL coś może dać ale co do tego nie jestem przekonany. wink

A
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Originally Posted by SJS
Pozostaje żal ze u nas nie ma takiego człowieka...

a tam pie.rdolisz głupoty wink
przecież Boni ochoczo powołuje się na USA laugh

to może skorzystać wink

A
A Offline
Originally Posted by forty
Originally Posted by style

miejmy nadzieję ,że nie kupi

nie kupi bo zobaczy ustawiony przetarg na lottomaty i nagłą reaktywację wideoloterii,której nie ma zakazu w obecnej ustawie a był w poprzedniej wink

link podałem wcześniej z Gazety Prawnej.

B
member
member
B Offline
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7363485,Nowelizacja_ustawy_hazardowej_wprowadzi_inwigilacje.html

a oglądając "Raport mniejszości" z Tomem Cruisem myślałem, że to sci-fi. A tu się okazuje, że Polska też będzie sprawdzała obywatela PRZED popełnieniem przestępstwa, bez sądu, bez prokuratora, tylko na życzenie/podejrzenie/wyczucie/donos/nos/los urzędnika.

A
A Offline
http://bip.kprm.gov.pl/g2/2009_12/1616_fileot.pdf

Porządek obrad Rady Ministrówe na jutro i brak w nim nowelizacji ustawy hazardowej.

B
member
member
B Offline
pewnie wpadnie w punkt "Sprawy bieżące"

A
A Offline
Originally Posted by bohem
pewnie wpadnie w punkt "Sprawy bieżące"

laugh wink

C
C Offline
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7363485,Nowelizacja_ustawy_hazardowej_wprowadzi_inwigilacje.html

a oglądając "Raport mniejszości" z Tomem Cruisem myślałem, że to sci-fi. A tu się okazuje, że Polska też będzie sprawdzała obywatela PRZED popełnieniem przestępstwa, bez sądu, bez prokuratora, tylko na życzenie/podejrzenie/wyczucie/donos/nos/los urzędnika.

Najgorsze jest to, że w większości krajów świata obowiązuje retencja danych. W UE każdy użytkownik netu ma zapisywane przez prowidera dane wszystkich odwiedzanych stron z ostatnich 6 mies. - 2 lat (zależnie od kraju). Podobnie jest z billingami telefonicznymi, SMSami, informacjami o mailach (do kogo, tytuł, czas).

Dziwne że chcą mieć prawny dostęp na bieżąco skoro i tak w każdej chwili mogą dokładnie sprawdzić co ktoś robił przez ostatnie 2 lata u nas.

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
A tu się okazuje, że Polska też będzie sprawdzała obywatela PRZED popełnieniem przestępstwa, bez sądu, bez prokuratora, tylko na życzenie/podejrzenie/wyczucie/donos/nos/los urzędnika.

Sami panny PRZED slubem sprawdzaja, a tu raptem oburzeni laugh

A tak powaznie to moze miec wieksza sile razenia niz ubeckie teczki tongue

O
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
O Offline
Originally Posted by Conrad
Wybacz onda ale nie podzielam Twojego dziwnego żalu po jednorękich i podobnie nie dzielę Twojej opinii o "kryminalnym" zapewnieniu tym ruchem POTWORNEGO wzrostu dochodów innym.

Widocznie będziemy musieli pozostać przy swoich opiniach, ja zadowolony z decyzji w sprawie maszyn, Ty zaś mocno rozgoryczony tym faktem. Nie ma w tym nic złego. smile

Dopiero dzisiaj patrzę na twój respons.Ja przy swojej opinii na pewno pozostanę,mając nadzieję,że rozwój etatyzmu (żeby już nie drażnić socjalizmem...)w naszym kraju będzie obalał krok po kroku twoje...fatalne zauroczenie.
Żyjesz w kraju,gdzie ingerencja państwa w wolny rynek w porównaniu do naszego jest quasi zerowa.
A działania kryminogenne w świetle prawa u nas pochwalasz...
Przykład o sklepie z rybkami chyba nie był czytelny?
Ale jestem pełen wiary w Ciebie,wystarczy przypomnieć sobie ewolucję poglądów "postaci życia politycznego w PRL-u od lat 60-ych i 70-ych do 90-ych".Proces trochę trwa ale lepiej późno niż wcale.
piwo Pozdrawiam serdecznie.

Ps. Mój żal po jednorękich bandytach nie jest dziwny.Nigdy nie martwiłem się na widok idiotów,którzy przegrywali w zabawie,w której nie da się osiągnąć zysków (en bloque)-kasyna,"jednorękie", totolotki itp.Ale skoro ich to bawi? Niech przegrywają...

S
SJS Offline
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Przychylam się do wypowiedzi Onda, nikt nie powinien mi mówić na co mam wydawać swoje pieniądze. Jeden lubi papierosy inny alkohol a woli postawić u buka czy pograć w pokera i władzy ni h.. do tego. Wolności k... wolności...

A
A Offline

Strona 127 z 149 1 2 125 126 127 128 129 148 149

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (rymoholik, Kretol, Lukasz111, Sensei, 11kera11, alfa, rafal08, poozon, forty), 1,810 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,272
Posty5,827,386
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025