|
|
Arka Gdynia!
|
|
Arka Gdynia!
składy ważniejszych ekip na T4S...
Austria: Wolfgang Loitzl, Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer, Andreas Kofler, Lukas Mueller (17-latek), Stefan Thurnbichler oraz Martin Koch
Norwegia: Bjørn Einar Romøren, Anders Jacobsen, Tom Hilde, Roara Ljøkelsøya, Johan Remen Evensen oraz Kenneth Gangnes.
Niemcy: Martin Schmitt, Michael Uhrmann, Michael Neumayer, Stephan Hocke, Andreas Wank Pascal Bodmer i Richard Freitag.
Finlandia: Janne Ahonen, Janne Happonen, Matti Hautamäki, Kalle Keituri, Harri Olli oraz Ville Larinto.
Polska: Adam Małysz, Kamil Stoch, Krzysztof Miętus i Stefan Hula.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
wiec po dzisiejszych kwalach które oglądałem w całości na Eurosporcie widzę coś takiego..oczywiście przemyslenia dotyczą konkursu w Oberstdorfie.
1.Ammann - dla mnie faworyt do wygrania , oddał tu same dobre skoki i dziś nie było sensu żeby się w kwalach przemęczał. napwno podrażniło to Gregora , który jakby troszkę spuścił z tonu. Wiem , ze to w jego przypadku może być zmyłka ale jak dla mnie mocniejszy obecnie jest Amman i to w nim upatruje jutrzejszego triumfatora. 2. Morgenstern - dziś b.dobry skoko , wesoły widać że to przycmienie jakiego doznał ze strony Gregora pomału mija i dziś Morgi wyglądał bardzo pewnie...stać go na pierwszą 3 jak najabrdziej. 3. Kofler , Loizl , Jacobsen , Olli - oni powinni obsadzić miejsca w pierwszej 6 tylko jest problem - skaczą bardzo nierówną..Loitzl zawsze dobre noty ale często brakuje długośći , Olli albo skoczy świetnie albo tragedia i nie nadrobi ..Kofler w formie i on w 6 być musi. Jacobsen on to zagadka ale dziś dobry skok i z norwegów wyglądał najpewniej. Kojonkowski lubi zaskoczyć i może tą niespodzianka jest wybuch formy Jacobsena ? 4. Dobrze skacze Kuttel , Ito i oni o pierwszą 10 powalcżą złwaszcza japończyk może cos wykombinować..
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
a jeśli chodzi o tych któzy nawojować nie powinni to tak
1. Małysz - nie lubi tej skoczni i jak dla mnie pierwsza 10 to by było marzenie.. 2. kranjec - skacze fatalnie jak cała Słowenia..Damjan tragedia 3. Hautmaeki - zupełnie bez formy 4. Japonczyki poza Ito do odstrzału
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Dzis mix zaspal,mial skoki do jutro do 16:30,przez okolo 2 godziny na koncowa klasyfikacje turnieju 4 skoczni byl do wziecia EVENSEN z Vasilievem po 2.3 i MORGI z Romorenem po 1.7,singielek na Evensena+dubelek poszedl grubo,to powinno placic 1.3 i max 1.4 po treningch i kwalach
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie eksperci od skoków co powiecie na taki typ:
Roar Ljokelsoy - Krzysztof Miętus 1 @1,70 expekt ?
Wygląda bardzo ciekawie, ale skoki, jak i ogólnie sporty zimowe to nie moja działka. Warto zagrać grubiej coś takiego?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ekspertem nie jestem, ale samo granie grubiej skoków uważam za zbyt ryzykowne i nieodpowiedzialne. Jak dla mnie jest to sport za bardzo loteryjny, szczególnie jeżeli chodzi o słabszych zawodników pokroju Miętusa, czy Ljokelsoya w obecnej formie. Za Roarem przemawia doświadczenie,ale w tej chwili chyba nic więcej. NO BET.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Rzecz jasna nie ma mowy o graniu normalnymi stawkami. Wszystko z tak loteryjnych sportów jak skoki dzielę na dwa, ale zastanawiam się czy bet warty jest choćby stawki 4/10.
Skoków osobiście nie oglądam, w tym roku nie widziałem żadnego konkursu. Dlatego chciałbym poznać zdanie innych. Wiadomo jak to jest z mentalnością naszych zawodników, wyniki kwalifikacji również za Norwegiem.
|
|
|
|
|
|
|
Korver, jeżeli ci to pomoże - chciałem to bardzo grać na Miętusa. Po 2,25 dam sobie spokój, ale absolutnie antyvalue w kursie na Roara. Treningi skoczył tragicznie, do tego forma bardzo chwiejna. Za 2,45 już Miętusa bym brał.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
żeby nakreślić sytuację: "We wtorek, podczas inauguracji TCS, warunki na skoczni w Oberstdorfie mają być jeszcze gorsze. Według prognoz ma padać deszcz i wiać silny wiatr, w dodatku ze zmiennych kierunków"
zresztą wczoraj też nie było różowo podczas kwali, inna sprawa że kto mocny jakoś sobie poradzi
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
typ na Ljokelsoy dla mnie bardzo dobry. wczoraj komentator podczas kwali przedstawił wypowiedz Kojonkowskiego , który powidział że to właśnie Roar zaczyna skakać dużo dużo lepiej . co do Miętusa ma on potencjał ale teraz zgasł , słabo na mistrzostwach kraju , słabo też podczas treningów i kwalifikacji. Jeżeli będą złe warunki to dla młodych skoczków i nie doświadczonych to może być wielkie utrudnienie.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
..dłuższe przemyślenia i coś takiego idzie.pary z Toto
. Miętus - Roar 2 ..jeżeli forma któregoś z tych panów idzie w góre to napewno Norwega. Krzysiu nie poradził sobię na mistrzostwach kraju , tu tez spisuje się słabo..Norweg go pokona , kursy spadają.. Ito - Koch1 . japonczyk mocny i pewneijszy od Martina...kurs 1,7 Ahonen - Jacobsen 2 ...zaufam ostatni raz Norwegowi głownie poprzez ten skok w Kwalifikacjach i słowa Kojonkowskiego o wysokiej formie skoczka mnie kuszą..kurs 1,8 Damnajn -Hula 2..do czego to doszło , żeby grać na naszych orzełków ale Jernej jest tragiczny , naprawdę skacze fatalnie Loitzl - Morrgi 2..pisąłem , żę Morgi może być mocny , już tu raz wyyrwał i dla mnie dziś będzie w 3..Loitlza tam nie widzę.
9366 Loitzl-Morgenstern KL1 2 1.75 9374 D.Ito-Koch KL1 1 1.70 9402 Miętus-Ljoekelsoey (k.o.)KL1 2 1.40 9378 Ahonen-Jacobsen KL1 2 1.80 9342 Ammann M (Z/1-3/1-6/1-10/1-15) 0 1.27 9397 Damjan-Hula (k.o.)KL1 2 1.45
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam Przeglądając ofertę dziś natrafiłem na moim zdaniem duzo zawyzony kurs mianowicie D.Ito 1-10 w fortunie @ 1,8 Chłopak w formie, skacze regularnie ostatnio wyniki cały czas w pierwszej piątce, wczoraj na kwalach 5. Ostatnie wyniki: Engelberg - 3 Kuusamo 9 Lillehammer - nie sttartował Tutaj czuje sie dobrze podczas 3 serii, które odbyły się tutaj zajmował 6,5,3. Typ głownie na czuje oraz na statystykę i formę zawodnika. D.Ito 1-10 @ 1,80 fortuna
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
co do typów to bym mimo wszystko poczekał jaka będzie pogoda,bo jeśli naprawdę będzie mocno wiało to możemy miec dziwny konkurs więc nie ma co grac grubo czegokolwiek
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Witam Przeglądając ofertę dziś natrafiłem na moim zdaniem duzo zawyzony kurs mianowicie D.Ito 1-10 w fortunie @ 1,8 Chłopak w formie, skacze regularnie ostatnio wyniki cały czas w pierwszej piątce, wczoraj na kwalach 5. Ostatnie wyniki: Engelberg - 3 Kuusamo 9 Lillehammer - nie sttartował Tutaj czuje sie dobrze podczas 3 serii, które odbyły się tutaj zajmował 6,5,3. Typ głownie na czuje oraz na statystykę i formę zawodnika. D.Ito 1-10 @ 1,80 fortuna Tak, ale to jest kurs na Ito w klasyfikacji generalnej,a na to ze bedzie w '10' w Oberstdorfie jest 1.45 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak mój błąd, nie doczytalem, przepraszam.  dzięki ze poprawiłeś.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
typ na Ljokelsoy dla mnie bardzo dobry. wczoraj komentator podczas kwali przedstawił wypowiedz Kojonkowskiego , który powidział że to właśnie Roar zaczyna skakać dużo dużo lepiej . co do Miętusa ma on potencjał ale teraz zgasł , słabo na mistrzostwach kraju , słabo też podczas treningów i kwalifikacji. Jeżeli będą złe warunki to dla młodych skoczków i nie doświadczonych to może być wielkie utrudnienie. dużo , dużo lepiej a na 1 i 2 treningu totalna klapa i Miętus był wyżej , więc kurs raczej gówniany 
|
|
|
|
|
Spójnia Świdwin
|
|
Spójnia Świdwin
Ja pograłem na dzisiaj:
Miętus-Roar 2 (K.O) Ito-Koch 1 Ahonen-Jacobsen 2 Uhrman-Kuettel 2 (K.O) Romoren-Małysz 1
|
|
|
|
|
Spójnia Świdwin
|
|
Spójnia Świdwin
typ na Ljokelsoy dla mnie bardzo dobry. wczoraj komentator podczas kwali przedstawił wypowiedz Kojonkowskiego , który powidział że to właśnie Roar zaczyna skakać dużo dużo lepiej . co do Miętusa ma on potencjał ale teraz zgasł , słabo na mistrzostwach kraju , słabo też podczas treningów i kwalifikacji. Jeżeli będą złe warunki to dla młodych skoczków i nie doświadczonych to może być wielkie utrudnienie. dużo , dużo lepiej a na 1 i 2 treningu totalna klapa i Miętus był wyżej , więc kurs raczej gówniany  Trening, treningiem. Kwalifikacje są ważniejsze, widać,że Roar jak trzeba to potrafi skoczyć, a Miętus nie bardzo wytrzymuje presje  ja dzisiaj Roar 10/10 najwyżej będę się cieszył,że Polak awansował 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Witam Przeglądając ofertę dziś natrafiłem na moim zdaniem duzo zawyzony kurs mianowicie D.Ito 1-10 w fortunie @ 1,8 Chłopak w formie, skacze regularnie ostatnio wyniki cały czas w pierwszej piątce, wczoraj na kwalach 5. Ostatnie wyniki: Engelberg - 3 Kuusamo 9 Lillehammer - nie sttartował Tutaj czuje sie dobrze podczas 3 serii, które odbyły się tutaj zajmował 6,5,3. Typ głownie na czuje oraz na statystykę i formę zawodnika. D.Ito 1-10 @ 1,80 fortuna Tak, ale to jest kurs na Ito w klasyfikacji generalnej,a na to ze bedzie w '10' w Oberstdorfie jest 1.45  w tipsporcie 1-10 w obersdorfie po 2@
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
typ na Ljokelsoy dla mnie bardzo dobry. wczoraj komentator podczas kwali przedstawił wypowiedz Kojonkowskiego , który powidział że to właśnie Roar zaczyna skakać dużo dużo lepiej . co do Miętusa ma on potencjał ale teraz zgasł , słabo na mistrzostwach kraju , słabo też podczas treningów i kwalifikacji. Jeżeli będą złe warunki to dla młodych skoczków i nie doświadczonych to może być wielkie utrudnienie. dużo , dużo lepiej a na 1 i 2 treningu totalna klapa i Miętus był wyżej , więc kurs raczej gówniany  Trening, treningiem. Kwalifikacje są ważniejsze, widać,że Roar jak trzeba to potrafi skoczyć, a Miętus nie bardzo wytrzymuje presje  ja dzisiaj Roar 10/10 najwyżej będę się cieszył,że Polak awansował  Co ci to da? W bukmacherce nie ma sentymentów. GRam podobny kupon do twojego javapl  Oby siadlo. Dorzucam Schliriego z Loitzlem
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|