|
|
addict
|
|
addict
Kolega spytał czy warto postawić dziś na Justynę i nie dostał odpowiedzi. Zatem ponawiam pytanie: Czy Justyna dziś wygra pojedynek z Majdic? Jak sądzicie? Wczorajszy bieg jak podkreśla Justyna był bardzo ciężki i kosztował ją wiele sił. Majdic natomiast widząc że nie ma szans trochę spuściła z tonu i przybiegła z 35 sekundami straty. Oglądałem przygotowania do sezony Justyny i zrobiło to na mnie ogromne wrażenie. Wczoraj choć nie znam się na tym sporcie zagrałem na Justynę za 400 zł i się nie zawiodłem. Czy dziś też można zainwestować w naszą Black Magic Women? Proszę o wasze wypowiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
Majdic,spóściła z tonu ,bo nie dała rady fizycznie,co Sama na konferencji prasowej powiedziała.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Tutaj strasznie dużo pytań pozostaje bez odpowiedzi;) Choć propozycja zagrania po wyższym kursie jest tez chyba rodzajem odpowiedzi;) Jak pokazał wcześniej Kolega dzisiejsza trasa ma 2 hopki, w tym jedna tuż przed meta, to na pewno działa na korzyśc Polki, gdyż jest straszliwie mocna na podbiegach, co pokazała wczoraj odpierając szalony atak Saarinen w pewnym momencie. Czy Majdic spuściła z tonu specjalnie tracąc 35s? Nie sądze po prostu spuchła po tym jak 'musiala' biec tempem Justyny przez spora część dystansu.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
To, że spuchła to nie podlega dyskusji. Na pewno zależało jej by przybiec z jak najlepszym rezultatem ale wydaje mi się że Justyna będąc cały czas pod naciskiem(odpierając ataki) włożyła w ten bieg więcej sił niż taka Majdic, która widząc, że nie ma sił nie forsowała się jakoś strasznie. Może np dziś zaatakuje bo będzie miała więcej sił. Ja jednak po raz kolejny zaufam Justynie. Chyba, że ktoś ma jakieś poważne argumenty żeby odpuścić granie Justyny po kursie 1,7?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Myślę, że Justyna może dziś spokojnie powalczyć i dziś główną rywalką będzie raczej Saarinen niż Majdic tak przynajmniej mi się wydaje. ; d
Więc Justyna po WIN.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Oberhof TDS - Men - Sprint - Classic Wygra sprint Typ: Petter Northug 3.5/10 expekt, bet24, betsson @2,15 unibet b365 i betcilc @2,1
Nie ma w tym momencie nikogo kto może z nim podjąć walkę na tym dystansie a nagrody sa na tyle wysokie, że na pewno i dziś nie odpuści i powalczy o pełna pulę. Jego szanse na wygraną oceniam na 50% a nawet trochę więcej...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Retoox myślisz że warto próbować Justyne i Northuga WIN ? ; >
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Justynę myśle ze nie warto, kurs nieopłacalny moim zdaniem.
Biegi narciarskie start 14:15
Aino Kaisa Saarinen - Alena Prochazkova Typ: Aino Kaisa Saarinen 4/10 expekt @1,65, spadło już do 1,5 unibet @1,55
Kurs jaki ja bym proponował to @1,4 - 1,45. OK Prochazkova lubi i osiąga w tym sezonie dośc dobre wyniki, ale na Saarinen w obecnej formie za mało. finka moim zdaniem w tym biegu powalczy o zwycięstwo a dla Aleny sukcesem będzie juz sam fakt startu w biegu finałowym...
Arianna Follis - Katerina Smutna Typ: Arianna Follis 2/10 expekt @2,05 tez spadło to 1,9
Tutaj dla mnie lekka faworytka jest Włoszka. Co prawda nie jest to jej ulubiony styl, ale sprinterka wybitna a wczoraj pokazała się z bardzo dobrej strony...
|
|
|
|
|
|
|
Faworytem wydaje się byc Włoszka Follis,forma widać jest,pytanie czy po raz kolejny nie skonczy się na zwycięstwie w kwalifikacjach,a na porazce w dalszej rozgrywce? A tak w tym sezonie bywało.
Po tym co dzis zaprezentowała Majdić, ??? moze jutro powtórka?
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Uważam podobnie. Wloszka i Slowenka na podium jutro. No i slabszy wystep Polki sie zapowiada. Pozostaje wyczekiwac na kurs. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Kuitunen ,wycofała się z Tour de Ski.
Po dzisiejszych sprintach myslę ,że jeszcze kilka(u) się wycofa
|
|
|
|
|
member
|
|
member
TISPORT 2842 Kowalczyk-Fabjan(Sp.-K) Typ 2 @2,97 Stawka 4/10 Slowenka w obu tegorocznych sprintach bardzo wysoko (3.i 4.), dzisiejszy sprint dosc plaski, Polka nie ukrywa ze malo jej to odpowiada. Jak dla mnie kurs warty Zachodu;) Pozdrawiam
|
|
|
|
|
member
|
|
member
TIPSPORT Wspomniane rezultaty Slowenki oczywiście w sprintach techniką dowolna (Dusseldorf i Davos) Powodzenia
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
w Expekcie Justysia jest w parze z Prochazkovą co sądzicie o tej rywalizacji ??
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
TISPORT 2842 Kowalczyk-Fabjan(Sp.-K) Typ 2 @2,97 Stawka 4/10 Slowenka w obu tegorocznych sprintach bardzo wysoko (3.i 4.), dzisiejszy sprint dosc plaski, Polka nie ukrywa ze malo jej to odpowiada. Jak dla mnie kurs warty Zachodu;) Pozdrawiam Bardzo dobry typ,dzisiaj tipsport zaszalal,zlapalem po 1.89 Nyvltova z Rajdlova(Rajdlova tragedia w tym sezonie,do tego w sprintach slabsza,w klasyku wczoraj zdecydowane zwyciestwo Nyhtlovej,choc Rajdlova jak juz w sprintach startuje to w stylu dowolnym to w 30stce byla tylko raz w zyciu,rok temu w Novym Mescie,tyle ze Rajdlova w tym sezonie kompletna zenada,Nyvtlova 31 miejsce w davos w mocnej obsadzie,takze w prologu szybsza o ponad 5s w stylu dowolnym) Na koniec perełka z mezczyzn Koukal za 1.69 z tiechmanem to za plaska trasa dla niemca,koukal mazdecydowanie lepszy finisz
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Fabjan 1-6 po @2.07 na czysto u kalek z fortuny, jakby co...
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Fabjan 1-6 po @2.07 na czysto u kalek z fortuny, jakby co... a u kalek z tipsportu 1-8 po 1.7@ 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Fabjan 1-6 po @2.07 na czysto u kalek z fortuny, jakby co... a u kalek z tipsportu 1-8 po 1.7@  bez podatku?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Aino Kaisa Saarinen - Justyna Kowalczyk Typ: Justyna Kowalczyk @2,3 2/10 bwin @2,25b365 @2,2 tobet
Aino Kaisa Saarinen - Petra Majdic Typ: Petra Majdic @1,6 2/10 betsafe
Moim zdaniem Finka ma większą "zadyszkę"... przynajmniej takie zdanie odnoszę po wczorajszych biegach. brak jej już świeżości a dopiero jutro panie bedą miały chwilkę na odpoczynek. Sprint niby płaski i łatwy ale ostatnie 100-200m leciutko pod górkę co tez jest hc dla Kowalczyk która moim zdaniem zajmie dziś lepsze miejsce niż wielu przewiduje... Co do drugiego typu jak dla mnie @1,35 uczciwie by było...
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|