|
|
Olimpijczyk
|
|
Olimpijczyk
Pytanie do osob co sie tym bardziej interesuja - jakas drabinke do tych mistrzostw posiadacie? Interesuje mnie kiedy gra Mardley - 'czlowiek palma' dobry showman i swietny gracz licze na niego po ostatnim swietnym meczu.
PS. Atmosfera tam jest świetna. Wszystko jest: browarek, doping, spiewy - mistrz! Zawsze myslalem ze dart to nudny sport :), a jednak bardzo sie mylilem. http://www.planetdarts.tv tutaj sa rankingi, live z tego turnieju, najswiezsze newsy itp, powinienes tu znalezc.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
Oszust i... dzida!!!
Na tego Dennisa Priestley'a to troszke kursik nie jest zawyzony dzis?
Rozumiem, ze taki niski kurs na Nicholson'a to skutek jego zywciestwa z Lewisem. Ale kto ogladal to widzial, ze Adrian pudlowal strasznie i nie mial w ogole konczacego rzutu. Ale rowniez Paul mogl ten mecz szybciej zakonczyc (szczegolnie w 4tym lagu ostatniego seta - chyba z 8okazji?). Dla mnie cos kiepsko z psychika u Nicholson'a - moze sie myle, ale znawca tego nie jestem. To sa jedynie moje odczucia po tamtym spotkaniu.
Ja dzis zagram na poczatek 'gospodarza' Dennisa Priestley'a @2.6 .
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Dzisiaj rozpoczynaja sie Mistrzostwa Świata w jednej z federacji w Lakeside. Jednym z uczestników jest Polak Krzysztof Ratajski. To olbrzymi sukces Krzyśka dostanie sie do turnieju głównego. Eliminacje przeszedł jak burza i teraz w pierwszej rundzie zmierzy sie z Edwinem Maxem i napewno nie jest bez szans. Znam Krzyska osobiscie bo dobrych kilka lat temu jezdzilismy razem na turnieje, najpierw w regionie bo pochodzi on ze Skarżyska a później nie tylko. Jest bardzo pracowitym, skromnym i nigdy nie lekcaważącym zadnego przeciwnika człowiekiem. Jednego mozemy byc pewni, Krzysiek napewno jest bardzo dobrze przygotowany do turnieju i jesli wytrzyma psychicznie co zawsze było jego mocną stroną ma szanse powalczyć.
Tak więc delikatnie dzisiaj:
Edwin Max-Krzysztof Ratajski 2 2,4
Transmisje z turnieju w Eurosporcie, a mecz Polaka dzis o 19.40. Tak więc piwko na wieczór i przed TV
Połamania rzutek Krzysiek i do boju!!!
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Przed kilkoma momentami zaczęła się relacja na ES z tego turnieju i komentatorzy wręcz jakby czytając post wyżej stwierdzili, że Polak ma bardzo spore szanse na wygranie pojedynku. Kurs na Ratajskiego w unibecie 2.8
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zdziwiłbym się gdyby mówili,że nie ma szans.Właśnie zaczynają się przymierzać do wygranej Polaka w całych mistrzostwach. Szanse pewnie ma,ale stawianie tego tylko dlatego,że to Polak... Życzę powodzenia oczywiście.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Pracuje z kolezka co gra w lidze rzutek, zna Rataja osobiscie, nie gra w zaklady ale dzis zagral na Polaka, bo uwaza, ze typ oplacalny po takim kursie. mowil mi cos o jakiejs starej kontuzji, przez co jest bardzo nisko w rankingu i dlatego nie jest faworytem u bukmacherow. zobaczymy wieczorem, sam zagralem ten typ
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z reguły niebyt często korzystam z typów z całkowicie nie znanych mi zdarzeń (dyscyplin) - do takich należy dart - ale dziś po wczorajszych bandy mogę sobie pozwolić na mini konfort - połączę go jak ktoś zauwazył z TV i może być przyjemny wieczór Zagrałem: Betfair 1/ Ratajski 3-0 /11.50/ 2/ Ratajski 3-1 /7.00/ 3/ Ratajski win /2.72/
w expie jest 2.40 w UB zdjeli zdarzenie - a i ogólnie kurs troszkę idzie w dół - jak będzie zobaczymy - ale ew. żalu do nikogo mieć nie będę - a w przyp. wina - THX za typ
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak by to był mój kolega to pewnie też bym grał jego wygraną,ale innych racjonal;nych powodów tu nikt nie podał
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak by to był mój kolega to pewnie też bym grał jego wygraną,ale innych racjonal;nych powodów tu nikt nie podał Przed meczme dostal pewnie wiele telefonow od znajomych i pewnie mowili ze postawili na niego, zeby go zmobilizowac. Jak sie pozniej okazalo presja byla zbyt wielka. Kupa nie skonczonych dabli i efekty widzielismy. ALe brawo za walke
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
jak by to był mój kolega to pewnie też bym grał jego wygraną,ale innych racjonal;nych powodów tu nikt nie podał Tak zgadza się, zagrałem na Rataja bo go znam, jest z Polski, debiutuje na takiej imprezie i naprawde niewiele zabrakło do wygranej. Ale najwazniejsze że nie straciłem na tym majatku a Krzysiek i tak bedize Mistrzem Świata:) pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale najwazniejsze że nie straciłem na tym majatku a Krzysiek i tak bedize Mistrzem Świata:)
pozdrawiam Czego mu również życzę,debiut już ma za sobą. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
Dawno już nikt tutaj nie pisał to może zacznę z nowym roczkiem.
Nie jestem jakimś tam znawcą tematu darta choć bardzo lubię oglądać tą dyscyplinę bo bardzo często trzyma mnie przed ekranem TV od pierwszej do ostatniej lotki. Swoje typy opieram statystykach meczowych i tym co oglądam.
Gdybym grał (bo obiecałem sobie posuchę w tym roku) to na pierwszy rzut oka w pierwszym spotkaniu wychodzi mi typ:
Stompe - Webster Most 180s 1 1,6-1,63 BF
Kursy delikatnie się wahają, ale wydaje mi się to lepsze rozwiązanie od wygranej. Stompe cały turniej niezwykle regularny wysokie średnie sporo lepsze od Webstera, dużo też więcej rzucał maksów od rywala. Zauważyłem też u Stompe ogromną ilość trafionych 140 co też może przekładać się na trafienie tego typu.
Co do samych spotkań to wydaje mi się że warto pograć na Whitlocka i Baxtera. Obaj dla mnie robią lepsze wrażenie od rywali, obaj chyba solidniejsi, kursy sporawe bo na Whitlocka ponad 2,2-2,3 na Baxtera ponad 2,5 na BF. Chyba warto spróbować.
I to tyle tytułem gry na dzisiaj.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dopiero wróciłem,więc nieaktualne jest to co miałem do powiedzenia na temat meczu Stompe-Webster. Grają właśnie Whitlock i Wade,3-2 widzę,ale przed meczem grałbym Wade'a. Co do Baxtera to gram go od początku mistrzostw,mocny psychicznie,duży luz,ale jednak Barney to Barney.Na moje oko Barney tu wydaje się bardzo mocny,mam nadzieję,że powalczy z Philem o tytuł. Ciekawy czwarty mecz,Phil jak zawsze faworyt,ale Lewis tu gra chyba najlepszy dart ze wszystkich.Czy można zagrać lepiej niż w ostatnim meczu wątpię,ale na pewno będzie to mecz mistrzostw. Grać przeciw Philowi aż się boję,ale delikatnie spróbuję.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Barney napisałem,że powalczy z Philem o tytuł,a gram że Phil odpadnie już dziś ... Siła przyzwyczajenia,w końcu 17 finałów Phila i tylko 3 przegrane.
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
Stompe - Webster Most 180s 1 1,6-1,63 BF (5-5) zwrot w BF Whitlock 5-3 Baxter 0-5
Ledwie wyszedłby mały plusik.
Na dzisiaj widzę tylko jeden typ. Whitlock - "Barney" Most 180s 1 1,69 BF
Simon czaruje cały turniej i dzisiaj też może poczarować i w tej kategorii wygrać. Fantastyczne średnie wczoraj z Wade'm, 15 maksów. Rywal tak sporo nie rzuca a wygrywał raczej solidnością i regularnością.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja zagram wygraną Barneya @2,30 Pinnacle @2,20 bet365 Liczę właśnie na tę regularność Holendra i wysoką formę,jaką tu prezentuje(przypomnę nine-dart finish w 2. rundzie - drugi w historii mistrzostw - pierwszy zresztą też jego w ubiegłym roku). Jeden przegrany set w czterech meczach. Wizard również jak dotąd bardzo udany turniej,ale nie wydaje mi się,żeby powtórzył znakomitą grę z ćwierćfinału,gdzie wychodziło mu prawie wszystko(15x180,checkout 170 i druga najwyższa w turnieju średnia 3 lotek - 105,37). Stawiam na doświadczenie 5-krotnego mistrza świata(4 razy w BDO),zresztą spodziewałem się tu kursów odwrotnych.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzisiaj ciekawy pojedynek,West vs McCloskey, ja zagralem na Closkeya jednak, kurs ciekawy , 1,88 milenium.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No i pięknie ! 
|
|