|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Druga rzecz - dałem teraz podgląd odpowiedzi i wszystko jest okay, więc problem chyba nie istnieje w tym momencie. Na podglądzie wszystko wygląda OK, dopiero po wysłaniu wiadomości pojawiają się krzaki. Jedynie moderatorzy mogą tego uniknąć przez zmienienie kodowania na HTML + UBBCode.
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
A widzę, że dyskusja była o problemie, który został już rozwiązany.
Mi chodziło o fakt, że pojawiają się krzaki zamiast znaku euro i kilku innych symboli oraz często krzaczy jak ktoś kopiuje tekst z innej strony zawierający "", - , itp.
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Mi chodziło o fakt, że pojawiają się krzaki zamiast znaku euro i kilku innych symboli oraz często krzaczy jak ktoś kopiuje tekst z innej strony zawierający "", - , itp. Też to zauważyłem od dłuższego czasu, dosyć irytujące to jest.  Gandhi, z tego co widzę to jesteś tu profesjonalistą od tych spraw, czy przejście na UTF-8 by tu pomogło? Odnośnie samej bazy (zrzutu sql), obecnie sam twórca softu robi nam backupy i trzyma je także offline u siebie, ale gdybym chciał sam zgrać kopię mysqldump celem przeprowadzenia eksperymentu z tą konwersją kodowania to mam ściągnąć (ftp) w ascii czy binary? Czy są jakieś przeciwwskazania ściągnięcia 2gb bazy przez protokół http?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Krzaki zamiast symbolu euro to problem softu, który nie wyświetla poprawnie tzw. HTML Entities. Wymagana byłaby niewielka poprawka w nim. Niewykluczone, że przejście na UTF8 też by pomogło, ale nie bardzo mam teraz czas sprawdzać. Czy są jakieś przeciwwskazania ściągnięcia 2gb bazy przez protokół http? Ściągać w binary, przeciwskazań nie widzę, poza zużytym transferem, ale gdyby ją spakować, to by wyszło ze 100MB. Poza tym jeśli to baza MySQL, to można skopiować na żywca pliki z danymi, a nie męczyć się z dumpem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mozna jakos zrobic zeby posty ignorowanych userow sie nie pojawialy w ogole? Bo przez pol QC mam: "*** You are ignoring this user *** Toggle the display of this post"
Lepiej jakby sie w ogole nie wyswietlaly :-)
|
|
|
|
|
I Love This Game
|
|
I Love This Game
Posty Żeby były widoczne dla zalogowanych w mecz.pl
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
Przydała by się opcja użytkownicy, taka jak to była kiedyś, więc iż ten temat był już wałkowany wielokrotnie ale może jednak warto rozważyć to jeszcze raz.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przydała by się opcja użytkownicy, taka jak to była kiedyś, więc iż ten temat był już wałkowany wielokrotnie ale może jednak warto rozważyć to jeszcze raz. z tego co pamiętam opcja ta została specjalnie usunięta, pozdr, 
|
|
|
|
|
|
|
Tak, opcja ta została wyłączona gdyż nie była przydatna i wyłączenie jej oszczędziło też zasoby serwerowe. Dziś co prawda pracujemy na bardzo nowoczesnym serwerze, najszybszym jaki w ogóle był dostępny (czyli z "górnej półki") w naszym datacentre, ale funkcja ta jest nadal wyłączona.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Do dyscyplin innych niż piłka też dodajcie ikonki ,fajnie to wygląda.
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
Ciekawe, może coś się uda zorganizować.
|
|
|
|
|
|
|
Do dyscyplin innych niż piłka też dodajcie ikonki ,fajnie to wygląda. Taki jest plan, generalnie się ludziom podoba bo jest bardziej kolorowo i przejrzyście, no i można wejść teraz do działu klikając na te ikonki a nie tylko za pomocą kliknięcia na tytuł działu. Postaramy się wprowadzić też ikonki na działy sportowe, ale tu potrzebujemy grafika aby przygotował nam jakiś fajny, spójny design wszystkich ikonek.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czy zakladajac kolejny temat qc, moderatorzy mogliby linkowac w pierwszym poscie do poprzedniego? 
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Nie widzę potrzeby. Dwa kliki i jesteś w archiwum QC.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zrobi ktos w koncu cos w userem @jencz?  czy przez kolejne 2.5k postow bedzie pajacowal, odpisywal sam sobie, wrzucal przerobione screeny...
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
Propozcyje zmian na mecz.pl to nie najlepszy temat do tego typu postów  Kolejny razem polecam: Listy do Conrada, Listy do Piostara bądź Pytania do moderatorów. "Rozmawiałem" z jenczem i wyjechał na krótką majówkę.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
OK, nie wiedzialem ktory temat bedzie najlepszy. Mam nadzieje, ze wyjazd na majowke byl bardziej przymusowy  Dzieki za reakcje.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ej, można jakoś ustawić żeby posty ignorowanych userów w ogóle nie pojawiały się na stronie zamiast komunikatu że go ignoruje? Bo połowa całej strony to: "*** You are ignoring this user *** Toggle the display of this post" Jakby tak się dało ustawić to byłoby zajebiście, Propozycja nie do odrzucenia
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
Wątpie aby soft forum na to pozwalał.
|
|