Temat poświęcony dyskusji dotyczącej oprogramowania do tradingu.
Dedykowane oprogramowanie jest niezbędne dla każdego short-term tradera pozwalając zawrzeć zakład na Betfair jednym kliknięciem. Sercem każdego programu jest ladder (drabina) przedstawiająca kursy w bardziej przyjazny dla tradera sposób niż Betfair'owy grid i ułatwiająca obserwację ruchów góra-dół kursów.
W obecnej chwili na rynku mamy trzech głównych graczy:
BetTrader http://racingtraders.co.uk/download/ 7 dni za darmo, 30-dniowa wersja 14.99Ł Po wygaśnięciu triala można korzystać nadal korzystać z pełnej wersji BetTradera, ale refresh rate jest ograniczony do 5 sekund.
Osobiście korzystam z BetAngela, ale od nowego miesiąca przesiadam się na GeeksToy, o którym można usłyszeć wiele pozytywnych opinii głównie pod kątem szybkości i możliwości spersonalizowania widoku.
Ciekaw jestem jak wygląda sytuacja ze stabilnością, bo BetAngel lubi się od czasu do czasu kompletnie zawiesić na Viście (trzeba zabić proces).
Osobiście z the toy nie mam żadnych problemów, używam od ponad tygodnia dość często. Można dodać jeszcze to stwierdzenie twórcy softu: All Betfair approved software { Gruss, BetAngel, BetTrader, Fairbot, GeeksToy, etc} is secruity tested & approved by Betfair.
Na horyzoncie pojawia się zgoła odmienna aplikacja przeznaczona dla rynków betfair. Nie do handlu, a do zaawansowanej analizy rynków z wykorzystaniem wskaźników technicznych używanych w analizie rynków finansowych. Ma kosztować 8Ł/m. Aplikacja jest w fazie testów bf security... http://quantsports.co.uk/ zobaczcie sami:
W tym pierwszym wierszu pod nazwą drużyny/zawodnika klikasz prawym przyciskiem na pierwszą komórkę od góry w kolumnie z kursami Back i dajesz "column position" i wybierasz, gdzie ma się znajdować. To samo z kolumną z kursami Lay.
Ok, jeszcze jedno pytanie, reszty dowiem się z filmików. Kolumny back i lay są już na wybranych przeze mnie miejscach, ale pozostaje problem z widokiem kwot na poszczególne kursy.
Otóż po stronie back widzę kwoty na kursy w górę, począwszy od kursu wyjściowego, a po stronie lay na kursy w dół, począwszy od wyjściowego. Chciałbym, żeby wyglądało to tak, jak na widocznym tutaj screenie z Bet Angel. Da się to zrobić ?
Czy w The Geek Toy widać w którym momencie w "kolejce" jest aktualnie moja stawka do przyjęcia? Chodzi mi oczywiście o pozycje w danym koszyku, bo często tuż przed przyjęciem zdarza mi się uciekać rynku, zamiast poczekać jeszcze chwile.
witam mam taki problem od wczoraj przy probie logowania GT wyskakuje mi takie coś:[Linked Image] natomiast gdy loguje sie rpzez przeglodarke to jest ok o co chodzi ?
Dobra ziomy, a jakie opcje mamy dla smartfonow? Sa jakies appsy do tradingu dostepne na telefon komorkowy?
trochę się podepne do tematu, czego generalnie używacie do "obsługi" betfaira przez kom? stronka lite.betfair.com u mnie praktycznie nie działa, konieczne jest ciągłe logowanie, ten soft od nich jest znośny- używał ktoś ?/ew. jest coś innego ?
chodzi mi nawet o sam podgląd kursów i ewentualną gre w podstawowych opcjach, na przyciski do greenowania nawet nie licze;-)
Krótkie pytanie ode mnie. Znacie jakąś możliwość szybkiego podglądu (może na jednym ekranie?) wszystkich zakładów, które w danej chwili "tradujecie"? Czasami kiedy mam wiele "pootwieranych" zakładów jednocześnie to nie mogę sprawnie tego wszystkiego ogranąć? Pls advise