|
|
Viva Las Vegas!
|
|
Viva Las Vegas!
kurde dzieki wielkie, jest tam online  cieszę się, że mogłem pomóc 
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
No dobra lale  Once (2006) Film - muzyka, prosta historia dwójki młodych ludzi, których los skojarzył w Dublinie. Kto lubi dobrą muzykę, ceni sobie życiowe historie, nie jara się rozmachem i nadmuchaną amerykańską papką, chce się tyćka wzruszyć i zobaczyć solidne europejskie kino to polecam. Zapunktujecie u laski, oglądając z nią ten film wieczorową porą  8/10, a za Czeszkę 9/10 
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
Kilka filmów naszych południowych sąsiadów mam w zanadrzu, ale skupię się teraz tylko na jednym
UCHO z 1970. Parę filmów w życiu widziałem i powiem Wam, że w tym przypadku miałem do czynienia z ARCYDZIEŁEM ŚWIATOWEGO KINA.
Wybitna rozprawa psychologiczna nad totalitarnym systemem jakim była komuną. Genialna kreacja aktorska głównych bohaterów. Film wciągający i porażający umysły.
Trzeba pamiętać, że film nakręcono w 1970 roku, czyli dwa lata po operacji Dunaj. U nas komuna była naprawdę lajtowa w porównaniu do tej w Czechosłowacji (tam 7-letnie dzieci mówiły do nauczycielek, Towarzyszko Nauczycielko). Film przeleżał 20 lat na półkach, premiera dopiero w 1990.
10/10 (film widziałem kilka miesięcy temu, dlatego piszę już na spokojnie...)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Idzie skądś to ściągnąć ? I czy są napisy 
|
|
|
|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Byłem wczoraj na Wilkołaku Ogólnie rzecz biorąc oczekiwałem więcej - miał pozamiatać klimatem i obsadą. Szarobure kolory, cienie, mrok, stary dom, las - niby jest klimat. Benitio Del Toro, A. Hopkins, Hugo Veaving - obsada niby też jest. Efekty specjalne - jatka w wykonaniu wilkołaka, transformacje, jest ok. Czegoś jednak brak. Niespodziewanych zwrotów akcji, jakiegoś głębszego przesłania. Siedziałem i zgadywałem co zaraz będzie, dość trafnie. Jak dla mnie film jedynie poprawny. Potrafi momentami wystraszyć. Jak dla mnie poprawne rzemiosło. Moja ocena:6/10
Nie ma jednak tego złego co by na dobre nie wyszło. Zobaczyłem zapowiedź bodajże ,, Wyspy tajemnic'' z Leo DiCaprio. I kurcze biorę to w ciemno. Wyspa, więzienie w którym siedzą największe i najbardziej niebezpieczne świry. Tajemnica, zagadka, śledztwo. Mrok. Mlask, nie mogę już się doczekać.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Trade Bohaterkami filmu są dwie kobiety, mała dziewczynka z Meksyku (Paulina Gaitan ,znana m.in. z roli Sayry w Sin Nombre) oraz starsza od niej co najmniej dziesięć lat Polka (Alicja Bachleda-Curuś), które wpadają w ręce handlarzy żywym towarem. Obie zostaja zmuszone do prostytucji. Film poruszający, bardzo dobrze ukazujacy problem handlu ludźmi. Polecam 7,5/10. Ja również polecam. Ciekawy, trochę długi ale dobry film. Ocena jak najbardziej zasłużona...
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Ogląda(ł) ktoś angielski serial Survivors (ten nowy, nie stary z lat 70-tych)? Nikt?  Wczoraj wyszedł drugi sezon na DVD...
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Trade Bohaterkami filmu są dwie kobiety, mała dziewczynka z Meksyku (Paulina Gaitan ,znana m.in. z roli Sayry w Sin Nombre) oraz starsza od niej co najmniej dziesięć lat Polka (Alicja Bachleda-Curuś), które wpadają w ręce handlarzy żywym towarem. Obie zostaja zmuszone do prostytucji. Film poruszający, bardzo dobrze ukazujacy problem handlu ludźmi. Polecam 7,5/10. Ja również polecam. Ciekawy, trochę długi ale dobry film. Ocena jak najbardziej zasłużona... Dołączam. Dwugodzinny, ale nie sprawia takiego wrażenia 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dramat "Precious" zwycięzcą "niezależnych Oscarów"Amerykański dramat "Precious" zdobył pięć nagród Spirit Awards, nazywanych w świecie filmowym "niezależnymi Oscarami". Film o 16-letniej dziewczynie z Harlemu uznano za najlepszy film, a odtwórczynię głównej roli Gabourey Sidibe za najlepsza aktorkę.
"Precious" otrzymał nagrody Spirit Awards także w kategorii najlepsza aktorka drugoplanowa (Mo'Nique), scenariusz (Scott Neustadter i Michael H. Weber) oraz reżyseria (Lee Daniels).
Dwoma statuetkami nagrodzono film "Szalone serca" w reżyserii Scotta Coopera. Film opowiadający historię podstarzałego piosenkarza country uznano za najlepszy debiut, a Jeffa Bridgesa za najlepszego aktora pierwszoplanowego. Spirit Awards za zdjęcia i specjalna nagroda im. Roberta Altmana powędrowała do twórców czarnej komedii "A serious man" braci Coen.
Z kolei za najlepszy film zagraniczny uznano brytyjski dramat "Była sobie dziewczyna", a za najlepszy film dokumentalny - "Anvil! The Story of Anvil".
Nagrody Spirit Awards przyznawane są tzw. niezależnym filmom, stąd często określa się ich mianem "niezależnych Oscarów". Tymczasem w nocy z niedzieli na poniedziałek poznamy laureatów najważniejszych amerykańskich nagród filmowych. Najwięcej szans na statuetki Oscara mają twórcy "Avatara" oraz "Hurt Locker". Już dziś zapraszamy na naszą relację na żywo.
- - - uf... trzeba sie zabrać za ściąganie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"A serious man" mi sie nie podobal, strasznie mnie nudzil, daleko mu do "Tajne przez poufne"
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
co jest dalej z serialem The Shield? Będą kręcić 8 sezon?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Felon [ Linked Image] Świetny film z niesamowitym klimatem więziennym ,bardzo dobra gra aktorska Val Kilmera .Gorąco polecam 8/10. Opis szczegółowy: BEZ ZASAD. BEZ NADZIEI. BEZ WYJŚCIA. To mogło się przytrafić każdemu. Przytrafiło się jemu. Wade Porter (Stephen Dorff), kochający swoją rodzinę mężczyzna z obiecującą przyszłością zabijając włamywacza traci wszystko, na czym mu zależało. Skazany za morderstwo drugiego stopnia, Wade zostaje przetransportowany do więzienia o zaostrzonym rygorze, gdzie spędzić ma następne trzy lata życia. W miejscu, gdzie nie obowiązują żadne reguły Porter zostaje umieszczony w celi z mordercą (Val Kilmer) i natychmiast staje się obiektem upokorzeń sadystycznego strażnika (Harold Perrineau). Szybko staje się jasne, że czeka go walka życia, bowiem, by przetrwać, Wade musi stać się najtwardszym skazańcem ze wszystkich. Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni, a w stanowym więzieniu przetrwają tylko najsilniejsi. Filmweb: 8,16/10 głosów: 7861 Imdb: 7,8/10 głosów: 22813
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
The Shield skonczyl sie w 2008 na 7 sezonie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
The Shield skonczyl sie w 2008 na 7 sezonie. kurde szkoda, bo wiele pytań zostało bez odpowiedzi... A możecie polecić jakiś serial, który choć w części trzyma w napięciu jak the Shield?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Procz The Wire to nic innego w podobnych klimatach mi do glowy nie przychodzi.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Procz The Wire to nic innego w podobnych klimatach mi do glowy nie przychodzi. dzieki, wypróbuję
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Procz The Wire to nic innego w podobnych klimatach mi do glowy nie przychodzi. dzieki, wypróbuję the wire serdecznie polecam ale tylko pierwsze 2 serie pozostale mi osobiscie sie nie podobaly takie naciaganie jak PB dodam ze Pani A.Holland byla rezyserka 3 odcinkow Moral Midgetry - (Season 3, Episode 8) Corner Boys - (Season 4, Episode 8) React Quotes - (Season 5, Episode 5)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
The Shield skonczyl sie w 2008 na 7 sezonie. kurde szkoda, bo wiele pytań zostało bez odpowiedzi... A możecie polecić jakiś serial, który choć w części trzyma w napięciu jak the Shield? Sons of Anarchy
|
|
|
|
|
Viva Las Vegas!
|
|
Viva Las Vegas!
a o czym to mniej więcej?
|
|