Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 20 z 33 1 2 18 19 20 21 22 32 33
M
5 minut po czasie
5 minut po czasie
M Offline
nie ma w internecie cenzury to raz a po za tym ten tekst jest :

Ostatnio wiele działo się w drużynie Radomia. Zaczynając od wymiany Grzegorza Kosoka za Ardo Kreeka. Później wydawało się, że trener Jan Such chwilowo stracił kontrolę nad swoimi zawodnikami, brakowało dyscypliny i motywacji. No i na koniec wisienka na torcie - najpierw zawieszenie, a następnie zwolnienie Sirianisa Hernandeza za doping. To wszystko daje efekt, postaci ostatniego miejsca w tabeli Jadaru Radom. Podopieczni trenera Sucha tracą dwa punkty do ósmego miejsca, gwarantującego utrzymanie w lidze bez konieczności grania baraży. Sympatykom ekipy z Radomia pozostaje jednak liczyć, że część kłopotów mają już za sobą i teraz będą chcieli udowodnić, że zasługują na grę w play-off. Nadal pozostają im zmagania z problemami kadrowymi. Wielu zawodników narzeka na drobne kontuzje, niektórzy jak Maciej Pawliński grają na środkach przeciwbólowych. Kolejna sprawa to luka w przyjęciu po aferze dopingowej. W wyjściowej szóstce za Hernandeza grać będzie Żaliński.

Czy ten młody zawodnik sprosta oczekiwaniom trenera, zarządu i kibiców? W ostatnim wygranym meczu przeciwko Neckermann AZS Politechnika Warszawska zaprezentował się dobrze, zdobył 12 punktów (9 z ataku przy 45% skuteczności, 2 blokiem i 1 zagrywką). Być może to właśnie Wojciech Żaliński przechyli szalę zwycięstwa na stronę Jadaru, lub przyczyni się najbardziej do porażki w nadchodzącym meczu. W Radomiu atak spoczywa przede wszystkim na barkach Roberta Prygla, jednak nawet taka „armata" jak Prygiel potrzebuje wsparcia ze strony przyjmujących.

Sytuację radomian mniej więcej znamy. Pora teraz by przyjrzeć się bliżej Siatkarzowi Wieluń. Ostatnie mecze to same zdobycze punktowe. Trzy punkty wywiezione z Bydgoszczy, dwa punkty przywiezione z „gorącej" Warszawy oraz jeden punkt wywalczony u siebie z ZAKSĄ Kędzierzyn-Koźle. Po drodze była również porażka z Jastrzębskim Węglem w czterech setach, lecz nastroje w ekipie Damiana Dacewicza są oczywiście pozytywne. Zawodnicy nie ukrywali po meczu z AZS-em Politechniką Warszawską, że chcieli wygrać za trzy punkty, jednak dwa punkty również ich cieszą. To najważniejszy mecz w tym sezonie dla beniaminka z Wielunia, zgarniając w tym meczu komplet punktów będą o krok od historycznego awansu do play-off. Jak kadrowo wygląda Wieluń przed zbliżającym się spotkaniem? Trener Dacewicz może skorzystać z każdego zawodnika, jednak trzeba zadać pytanie czy trener chce korzystać ze wszystkich zawodników dostępnych w kadrze? Największym problemem Siatkarza jest słabe przyjęcie (co udowodnili chociażby od trzeciego seta przeciwko ZAKSie). Maciej Wołosz i Maciej Kordysz to zawodnicy radzący sobie w ofensywie jednak popełniający zbyt dużo prostych błędów w defensywie. Michał Błoński natomiast jeśli nie dostanie szybkiej piłki będzie miał problemy ze skończeniem ataku, a Fereira i w defensywie i w ofensywie gra fatalnie jak na poziom PlusLigi.

Pozostaje tylko czekać na to ciekawie zapowiadające się spotkanie. Pierwszy mecz w fazie zasadaniczej między tymi drużynami skończył się w czterech setach na korzyść radomian. Jednak to było dawno temu. Mam nadzieję, że zobaczymy równy i stojący na wysokim poziomie mecz, godny walki o play-off, oraz godny nazwania go „meczem o życie".

--------------------------------------------------------------------------------

źródło: inf. własna

wiec jak cos kopiujesz to przynajmniej napisz skad !!!

Bonus: Unibet
W
Wodzirej
Wodzirej
W Offline
jest cenzura, tekst wklejony przeze mne jest oryginalny, wiec nie musze pisać skąd kopiowałem skoro pisałem go sam tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Niech mnie ktoś oświeci, gdzie są szanse Politechniki na utrzymanie? Obecna sytuacja:

8. Jadar 14 pkt
9. Wieluń 13 pkt
10. Warszawa 12 pkt

Pozostało do rozegrania:

Warszawa-Skra

i ost. kolejka:

Resovia-Warszawa
Skra-Jadar
Wieluń-Częstochowa

Co zatem daje Warszawiakom wygranie nawet i za 3pkt ze Skrą, skoro Wieluń w ostatniej klejce leje osłabioną kontuzjami Częstochowę i kończy sezon z 16 pkt na koncie? Jadar ze Skrą na wyjeździe nie wygra, na tyle zawodnicy z Bełchatowa sobie na pewno nie pozwolą. Podobnie wygląda sytuacja w meczu Resovia-Warszawa. Zespół z Podkarpacie będzie się jeszcze bił o miejsca 2-4.

Zatem gdzie jest szansa Warszawy?

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Odpowiedz zawiera sie w jednym zdaniu. Skra przegrywa np 1-3 z Azs Wwa a potem spuszcza Jadar ligę niżej łojąc ich 3-0 lub 3-1 w meczu ostatniej kolejki ligowej na swoim parkiecie. Zakladamy oczywiscie ze Pamapol wygra za 3 punkty z Czewą, czego ja bynajmniej taki pewny nie jestem. Chyba slyszałeś conieco o spóldzielni mającej spowodować spadek Pamapolu ?

B
enthusiast
enthusiast
B Offline
No na pewno sytuację mają nieciekawą ale podstawą do tego aby mieć jakiekolwiek nadzieje jest jutrzejsze zwycięstwo i to najlepiej za 3 pkt.Wówczas mają 15 pkt i jadą do Rzeszowa naładowani i walczą o 2 sety.Wszystko zdarzyć się może.Trzeba grać po takim kursie by później nie pluć sobie w brodę jak to powiadają.Skra nie gra o nic i do tego jest po podróży i włoskich gierkach.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
No dobra spółdzielnia, spółdzielniom, ale kto w końcu do niej należy? Bo widzę, że coraz więcej zespołów w tym bierze udział. grin

PS. faktycznie zakręciłem się obliczeniach, Warszawa wygrywając za 3pkt przeskakuje Jadar. Sorry. wink

stranger
stranger
Wg tego co jest na stronie PLS
- ZAKSA - Olsztyn 19.03
- Delecta - JW 20.03 14:45
- Resovia - Polibuda 20.03 17:00

Wiec graja jako ostatni - jesli ZAKSA i JW nie zalicza jakiejs wpadki - to Reska nie bedzie miała juz o co grac

Nie wiem czy rzeczywiscie taki terminarz bedzie obowiazywal , ale jesli tak to jak dla mnie jest to kpina ze sportowej rywalizacji

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by zegarek
Zakladamy oczywiscie ze Pamapol wygra za 3 punkty z Czewą, czego ja bynajmniej taki pewny nie jestem.

Ja Ci powiem, że wygranej Wielunia za 3pkt z Czewą jestem co najmniej dwukrotnie bardziej pewien, niż Warszawy ze Skrą. Ale to tylko moje osobiste domniemania. Być może jestem zbyt bardzo przekonany o profesjonalizmie bełchatowskich grajków, ale wszystko wyjdzie w praniu. Smaczku dodaje fakt, że Polsat tego meczu nie pokazuje. wink

G
Inwestor
Inwestor
G Offline
Originally Posted by rwtw
Wg tego co jest na stronie PLS
- ZAKSA - Olsztyn 19.03
- Delecta - JW 20.03 14:45
- Resovia - Polibuda 20.03 17:00

Wiec graja jako ostatni - jesli ZAKSA i JW nie zalicza jakiejs wpadki - to Reska nie bedzie miała juz o co grac

dokładnie o to chodzi piwo

Korver, to jak tym profesjonalnym bełchatowianom mogło się to już w tym roku przytrafić? smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie wiem, ja to wszystko obserwuję z boku. Nie mam informacji o żadnych spółdzielniach... Jestem w stanie zaakceptować ustawki typu Bydgoszcz-Wieluń, kiedy to Delecta się rewanżuje za puchar i oddaje punkty w lidze. Grałem wtedy na Bydgoszcz w pucharze -1,5, grałem na Wieluń w lidze +1,5. Taki fix to ja rozumiem. Ale, że najlepsza polska drużyna, podkłada się najgorszej i o zgrozo, robi to celowo?

Ale tam fix. Zmęczeni podróżą, kontuzje, inne cele smile Ja też obserwuję z boku i z tego boku widzę m.in, że 2 x 3-2 w zeszłym roku i 2-3 w tym chyba nie oddaje różnicy klas między tymi zespołami.

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Ja mysle ze troche za daleko w tym wszystkim poszlismy ...

Uklady ukladami ale bez przesady wszystko musi byc robione chocby z malym smakiem !!
Nie wierze podobnie jak Korver ze nagle Skra stanie sie chlopcem do bicia i narazi sie na kpine w calej Polsce ...

Kiedys znalem sedziego pilkarskiego ktory troche dzialal w zwiazkach i poweidzial mi jedna dosc oczywista ale jakze wazna rzecz ...

" Mecze to sie ustawia w srodku sezonu a nie w 3 ostatnich kolejkach gdzie kazdy Ci patrzy na rece ... "

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Bede czekal jutro do samego konca i mam nadzieje ze mocno pogracie Warszawe na tyle zeby stalo sie bardziej oplacalne granie na Skre wink

tak samo bylo w Eurolidze gdzie Panatinaikos mial na bank przegrac z Maurossi i we wtorek byl kurs 1,3 na koniczynki a kilka godzin przed meczem zagralem za 1,70 !!! Nigdy takiego kursu bym nie dostal gdyby nie potencjalne spekulacje wink

Jaką kpinę? Ja tam w to dużo akurat nie włożyłem i generalnie mi wisi los Warszawy, Wielunia czy Radomia. Ale nie widzę nic zdrożnego w tym, że lider w meczu o nic daje pograć dublerom/rezerwowym/młodzikom. Jak nie w tych meczach, to kiedy?

B
enthusiast
enthusiast
B Offline
Ale oni wcale nie muszą się podkładać.Motywacja czyni cuda.Skra nie gra o nic więc "gryzła" parkietu nie będzie bo po co narażać się na kontuzje w obliczu play-off i Final Four?Co innego gospodarze,oni będą walczyć jak lwy,do tego własna publika.Nie mówimy przecież o zwycięstwie Warszawy w Bełchatowie tylko przed własną publicznością.No nie przesadzajmy,że jest to jakiś wałek etc.Idąc tym tokiem myślenia można wnioskować,że ostatnia porażka Prokomu w Warszawie po zajebistym kursie też była wałkiem,tak?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Warszawa DW 3-1 @11. Skra 3-0 dostanie w Warszawie? Nie chce mi się wierzyć. A skoro mają być 3pkt dla stolicy to można próbować... Do pogrania w GB, dokładki po @1,01 zwiększają limit.

Ponadto Wawa po @4,75 i @4,30 w tobecie i expekcie. Przekonany nie jestem, ale spróbuję. Najwyżej podziękuję @Giertyszkowi jak wejdzie. wink

R
Pooh-Bah
Pooh-Bah
R Offline
Korver włożyłeś chyba kilka jednostek, bo już tylko @10 na cs. 3:1, ale też spróbuję for fun, żeby później nie żałować wink

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Originally Posted by Inzaghi78
Ja mysle ze troche za daleko w tym wszystkim poszlismy ...

Uklady ukladami ale bez przesady wszystko musi byc robione chocby z malym smakiem !!
Nie wierze podobnie jak Korver ze nagle Skra stanie sie chlopcem do bicia i narazi sie na kpine w calej Polsce ...

Kiedys znalem sedziego pilkarskiego ktory troche dzialal w zwiazkach i poweidzial mi jedna dosc oczywista ale jakze wazna rzecz ...

" Mecze to sie ustawia w srodku sezonu a nie w 3 ostatnich kolejkach gdzie kazdy Ci patrzy na rece ... "

absolutnie sie zgadzam z Toba ale czytajac ten fragment do glowy mi przyszedl mecz Lotosu z Energia Torun... grin

jak Warszawa to moze i z kobiet warto grubiej Bialystok? w koncu Pila o nic nie gra..

Luc Nilis
Luc Nilis
widze ze sie zrodziły teorie spiskowe... a ja wziołem skre i spie spokojnie wink

Strona 20 z 33 1 2 18 19 20 21 22 32 33

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
13 zarejestrowanych użytkowników (rymoholik, 11kera11, aker, $-man, Sensei, rafal08, bukma, alfa, latajaca_holenderka, forty, betowiec, Kretol, Akhu), 1,438 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,297
Posty5,839,857
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026