|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Może nie do końca na temat ale przy wypłacie z bankomatu "kasa" mi "wisiała" chyba z 5 dni. Wypłaciłem kasę i po ok. 15 minutach od wypłaty zalogowałem się do MB zobaczyć stan konta. Z czystej ciekawości. A tam nadal nie było "zarezerwowanej" kasy. Miał ktoś może tak? Zastanawiam się czy można byłoby zrobić tak debet  Wypłacić kasę z bankomatu, a po chwili z MB wpłacić na buka  Kiedyś pamiętam, kilka lat temu, Weiss w Zetce podejmował temat czasu reakcji bankomatów na wypłaty.
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Miałem tak ,sprawdziłem, pomimo że nie widać zarezerwowanej kasy jest ona zablokowana..
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Witam, Mam pytanko odnośnie wypłaty z moneybokers na swoje konto bankowe. W sumie mam konto moneybokers juz ponad 2 lata ale jeszcze nigdy nie przelewalem na swoje konto wiec chcialbym wiedziec czy te przelewy idą dośc plynnie i ile się czeka na taki przelew i czy przed jego dokonaniem trzeba jakos potwierdzac swoje konto bankowe??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak jestes w Angli to wyplacasz funty  W Polsce jestem, i teraz pytanie czy lepiej wyrobić karte w funtach( tylko czy jest możliwość wyplaty w funtach z polskich bankomatów) czy karte w PLN?( konto Moneybookers mam w funtach a środki u buków w PLN) pozdr.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Czy nie wiecie jak sprawdzić przez kogo są zawieszone pieniądze na mojej MB mastercard bo wisi mi już z tydzień pewna kwota i nie wiem czy to nie sklep internetowy nie pomylił się pobierając kwotę 2 razy i jedna została zaksięgowana a druga tak wisi, jako kwota zarezerwowana. Nie wiem czy tak jest tylko spekuluje ale nie wiem jak to sobie sprawdzić. Czy ew. taka zawieszona kwota po pewnym czasie wróci ma moje konto? mieliście kiedyś taki problem. Od razu napiszę że to na pewno nie wypłata z bankomatu. miałem podobną sytuację, w sklepie odrzuciło moją kartę ale kasa była zarezerwowana... odczekałem kilka dni i zgłosiłem sprawę do supportu, a ten załatwił sprawę pozytywnie raz dwa.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Mógłby ktoś po krotce podać jak obecnie wygląda weryfikacja na MB od razu po założeniu konta?.
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Nie ma specjalnej weryfikacji na początek, masz limit do 1000 euro. Jeżeli chcesz coś wypłacić lub zwiększyć limit to dopiero ...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
I w przypadku chęci wypłaty środków lub zwiększenia limitu jak procedury wygladają?.
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Jak wypłacasz - to rejestrujesz konto bankowe w profilu MB i teraz nie pamiętam jak jest: a) albo wpłacasz symboliczną kwotę ze swojego konta na MB w celu potwierdzenia danych, b) albo MB pozwala Ci wypłacić do 10 euro i w tytule przelewu będziesz miał weryfikacyjny kod.
Dodanie konta bankowego i jego weryfikacja powoduje automatyczny wzrost limitu chyba o 5000 euro. Kolejne 5000 euro dostaniesz za potwierdznie adresu, wówczas MB wysyła Ci list do domu z kodem. Kolejny wzrost limitu chyba o 1000 euro to weryfikacja karty kredytowej.
Możliwe że jeżeli wyślesz skany dowodu + rachunki do MB to także i w ten sposób zwiększą Ci limit, kiedyś tak robili ale nie zawsze..
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ok, dzieki  .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzis to mnie MB mile zaskoczylo wyplata w jeden dzien to standard na MBANK ale zawsze po 18.30 a dzis juz kaska jest! BRAWO
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hmmm,
a wyplata z mb na karte w mbanku idąca 4ty dzien? to norma?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ostatnio miałem ciekawą wymianę zdań z ich supportem. Jak już kilka razy w tym temacie napisano - wypłata zlecona na mBank przed 13 skutkuje najczęściej wpłynięciem kasy tego samego dnia 18:30-18:45. Gdy nic nie pojawiło się ani o 19:00, ani po południowej sesji przychodzącej 12:30-12:45 następnego dnia napisałem do nich "reklamację", bo mają te swoje formularze do kontaktu. W odpowiedzi pani z mb odpisała, że na wypłatę mają 5 dni roboczych i żebym poczekał jeszcze kilka dni  Grzecznie odpisałem, że dotychczasowa obsługa przez mb, najczęściej w 1 dzień jest warta opłaty 1,80 Euro - natomiast gdy mam czekać "kilka dni" jak pani każe  - zlecenie wypłaty z innych serwisów zrealizuję w 3 dni bez żadnych opłat, zresztą jak setki tysięcy moich kolegów z Polski  . Otrzymałem maila z jednym zdaniem, że dołożą starań aby realizacja wypłat przebiegała bez zakłóceń. Chyba są pierwsze efekty ... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a raz to chyba byla wina MBnku bo kasy nie bylo ani o 18.50 19.50 a jak z ciekawosci sprawdzilem okolo 21szej to juz byla
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
odpowie ktos na moje pytanie?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
hmmm,
a wyplata z mb na karte w mbanku idąca 4ty dzien? to norma? Nie norma, ale też nie niespotykane.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Czy nie wiecie jak sprawdzić przez kogo są zawieszone pieniądze na mojej MB mastercard bo wisi mi już z tydzień pewna kwota i nie wiem czy to nie sklep internetowy nie pomylił się pobierając kwotę 2 razy i jedna została zaksięgowana a druga tak wisi, jako kwota zarezerwowana. Nie wiem czy tak jest tylko spekuluje ale nie wiem jak to sobie sprawdzić. Czy ew. taka zawieszona kwota po pewnym czasie wróci ma moje konto? mieliście kiedyś taki problem. Od razu napiszę że to na pewno nie wypłata z bankomatu. miałem podobną sytuację, w sklepie odrzuciło moją kartę ale kasa była zarezerwowana... odczekałem kilka dni i zgłosiłem sprawę do supportu, a ten załatwił sprawę pozytywnie raz dwa. Dzięki, zrobiłem tak samo i już po problemie.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Wczoraj o 22 zlecenie dzisiaj po 12.30 kasa na mBanku, takiego tempa jeszcze nie mieli chyba
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hmmm,
a wyplata z mb na karte w mbanku idąca 4ty dzien? to norma? Nie norma, ale też nie niespotykane.  8 wyplata  mamy 12, pierwsza sesja za nami i nadal cisza 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
hmmm,
a wyplata z mb na karte w mbanku idąca 4ty dzien? to norma? Nie norma, ale też nie niespotykane.  8 wyplata  mamy 12, pierwsza sesja za nami i nadal cisza  no to napisz do nich czy wszystko przebiega ok ?? to bedizesz wiedzial czy ci zrobili przelewa
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|