|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
PRK w Katowicach 750 ziko za oko a te inne nowsze Lasiki i inne tam dziwne nazwy po 2500 za oko i więcej.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Baqu ja osobiście nie miałem robionego tego zabiegu. Mój kolega miał jakiś 4-5 lat temu. Kosztowało to jego jakieś 2K za oko. Sam osobiście noszę google, ale poważnie zastanawiam się nad przeprowadzeniem tego zabiegu. Mój styl życia powoduje to, że okulary muszę kupować przynajmniej 3-4 razy do roku, co jest na pewno nie małym wydatkiem  No ale także zaciągając informacji u koleżanek odradzały mi to, argumentując to tym, że dobrze wyglądam w pinglach  Pzdr.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
thomas miałem to samo:) Może nie tak często ale imprezka dyskoteka zgon pad na łóżko w okularach rano masakra. Popytałem poczytałem. Kto ma wadę nie taką dużą te -2 -3 to na 99,9% zabieg będzie skuteczny jeżeli przeprowadzi się tą pozabiegową rehabilitację czyli poprostu odciążyc oczy prze ten tydzień dwa. Zalecają urlop zrobić zakupy i nie wychodzić z domu. Jak ktoś ma wielką wadę -10 to wada powraca ale w stopniu -2, -3 więć chyba też jest rożnica z krecika a w miarę funkcjonować i szkła cienkie a nie jak denka od butelek  I mówie pytałem kilku okulistek przy badaniach okresowych jak to z tymi zabiegami odradzały. W końcu jedna mówi a która będzie sobie psuła interes pozbywając się klientów. Zdecydowałem sie szast prast i gitara.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Baqu ja osobiście nie miałem robionego tego zabiegu. Mój kolega miał jakiś 4-5 lat temu. Kosztowało to jego jakieś 2K za oko. Sam osobiście noszę google, ale poważnie zastanawiam się nad przeprowadzeniem tego zabiegu. Mój styl życia powoduje to, że okulary muszę kupować przynajmniej 3-4 razy do roku, co jest na pewno nie małym wydatkiem  No ale także zaciągając informacji u koleżanek odradzały mi to, argumentując to tym, że dobrze wyglądam w pinglach  Pzdr. dzięki tak ja tez się już radziłem w wielu miejscach i nadal się zastanawiam. wążnym argumentem jest fakt, że od ok 40-50 wzrok się "cofa" i na starość mozemy wywalić okulary do kubła tak jak zrobila to np. moja Babcia, a po laserowej korekcji ktoś mając -5 ma 0, a na starosc robi mu się +5  moim zdaniem wszystko zależy od finansów danej osoby oraz tak jak napisałeś sam "potrzeby" - czyli u Ciebie dochodzi ta czesta zmiana okularów, ja na Twoim miejscu nawet bym się nie zastanawiał jeżeli takie coś ma miejsce  pozdr,
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ta laserowa korekta przywraca oczy do 0 i 0 tak? I z ciekawosci ile cos takiego obecnie mniej wiecej kosztuje? Orientuje sie ktos? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dobra juz znalazlem, pare tys
|
|