|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
Oszust i... dzida!!!
Matko....deszcz 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Ale oni mają pojęcie o życiu. Suszą korty tak jakby pierwszy raz je widzieli w życiu każdy w innym miejscu po trzech na każdą ze stron jeden rusza potem za nim następny i trzeci potem - tak jak się korty ziemne siatką (szczotką) ... Wbrew pozorom znają się na tym dużo lepiej od ciebie. Plandeki na kortach twardych to idiotyzm.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
siema grajus co tam slychac?:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ktos wybiera sie do londynu na wimbla?
|
|
|
|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
i znow bedzie taka sama mozola praca i znow bedzie descz  dajcie spookoj 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Ale oni mają pojęcie o życiu. Suszą korty tak jakby pierwszy raz je widzieli w życiu każdy w innym miejscu po trzech na każdą ze stron jeden rusza potem za nim następny i trzeci potem - tak jak się korty ziemne siatką (szczotką) ... Wbrew pozorom znają się na tym dużo lepiej od ciebie. Plandeki na kortach twardych to idiotyzm. w takim razie poprosze o wyjaśnienie...być może to będzie kolejne pytanie w milionerach;)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale oni mają pojęcie o życiu. Suszą korty tak jakby pierwszy raz je widzieli w życiu każdy w innym miejscu po trzech na każdą ze stron jeden rusza potem za nim następny i trzeci potem - tak jak się korty ziemne siatką (szczotką) ... Wbrew pozorom znają się na tym dużo lepiej od ciebie. Plandeki na kortach twardych to idiotyzm. Chodziło mi goget o to że bez pojęcia jeżdżą tymi urządzeniami do suszenia. Jeden sobie jeździ pod siatką drugi na linii a trzeci nie wiadomo gdzieś. Szybciej byłoby gdyby zamiast tak na odwal się. Zrobili by taki sznurek trójkowy jeden za drugim i by przejechali wzdłuż czy wszerz tak jak korty się po grze sprząta. Byłoby zdecydowanie szybciej. :)Sam praktykuje czasem jak trzeba korty ziemne przywrócic do stanu użytkowania.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
siema grajus co tam slychac?:) A jakoś leci  Mniej czasu na zakłady (bynajmniej z rana ) bo się robota ruszyła . Pogoda wreszcie dopisuje 
|
|
|
|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
Oszust i... dzida!!!
ktos wybiera sie do londynu na wimbla? Bylem przy okazji w zeszlym roku. Moze w tym uda mi sie tez wyrwac, a Ty sie wybierasz?
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Racja karuzel zacytowałem nie tą wypowiedź co trzeba  A dlaczego plandeki się nie sprawdzają - http://tenisbet.pl/view/korty-twardeKorty twarde w przeciwieństwie do nawierzchni naturalnych (ceglanych i trawiastych) nie wymagają przykrywania plandekami podczas deszczu i nie praktykuje się tego typu działań na żadnym turnieju rozgrywanym na nawierzchni twardej. Dzieje się tak między innymi dlatego, że po przykryciu kortu, z powodu różnic temperatur, pod plandeką następuje zjawisko skraplania pary wodnej zawartej w powietrzu, w wyniku czego na powierzchni kortu powstają krople wody, które po usunięciu plandeki i tak trzeba usunąć. Z kolei plandeki umożliwiające odpowiednią cyrkulację powietrza są wyjątkowo kosztowne i nawet na Wimbledonie używa się ich tylko na głównych kortach. Dodatkowo decyzja o zaprzestaniu gry jest zazwyczaj podejmowana w momencie, gdy opady deszczu już się rozpoczęły, a przed nałożeniem na kort plandeki trzeba jeszcze opuścić siatkę oraz usunąć krzesełko sędziowskie, ławki dla zawodników i inne przedmioty znajdujące się w pobliżu kortu. Zanim więc kort zostanie w całości przykryty plandeką, jest on już i tak pokryty kroplami wody i będzie wymagał osuszenia po usunięciu nakrycia. Po ustaniu opadów woda z kortów jest usuwana za pomocą szczotek, a gdy kort jest już w miarę suchy, to do usunięcia resztek wody używa się ręczników.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zresztą nie wiem czy to potrzeba takiej wielkiej wiedzy na temat osuszania kortów żeby znac się na tym. :)Pieprz...sz trzy po trzy. Sam wiele razy na ziemi coś takiego robię tylko innymi urządzeniami i nie zauważyłem googet żeby trzeba było na tym się znac szczególnie .
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
siema grajus co tam slychac?:) A jakoś leci  Mniej czasu na zakłady (bynajmniej z rana ) bo się robota ruszyła . Pogoda wreszcie dopisuje  no ja podobnie mniej gram bo jakos ostnio kiepsko szczelam:) ale dzis licze pocichu na fiska i kuze a ty co myslisz/ no ja tez po switach ruszam z robotami na ocieplenia:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Cofam wypowiedź ... Wyjaśnione.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
I jak w tym Miami? Znowu osuszają korty?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Goget - Ty ten tekst miałeś już przygotowany ? Czy tak strzeliłeś go z palca? Jestem pełen podziwu.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|