|
|
Wodzirej
|
|
Wodzirej
A właśnie prace będę oddawać w 2011 roku, więc te korzyści ostateczne to będę musiał opisać prognozowane, myślałem o tym by opisać jakieś przeszłe mistrzostwa na podstawie jakiś sprawozdań z tamtych mistrzostw i na podstawie tego "wywróżyć" korzyści dla naszego euro. W sumie to odniesienie do olimpiady tez nie byłoby złym posunięciem.
Jeszcze jedna sprawa, do tych którzy mają już za sobą napisanie takiej pracy oraz dla tych, którzy są też po napisaniu magisterki. Takie prace trzeba pisać pod swój zawód bardziej, jaki chciałoby się wykonywać?Jak to jest? Czy praca licencjacka ma w ogole jakies znaczenie?Czy to coś takiego byle napisac itp? Bo juz sam nie wiem, pozniejsza praca magisterska musi byc nawiazaniem do pracy licencjackiej? Z gory dziekuje za pomoc.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
oczywiście, bo temat jest dosyć plynny...możesz skupić sie na danym odcinku czasowym, lub odnieść sie do korzyści ponadczasowych  , ale znowu nadmiar materiału moze cie wprowadzic w stan chaosu No na pweno korzyści to zatrudnienie...dla wielu, oj dla wielu od kucharzy do lekarzy i towarzystwa  a gdzie pamiątki 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
to zalezy co chcesz robić w życiu  i jakie jest zapotrzebowanie pracodawcy. Napisanie i obrona pracy licencjackiej w sumie jest dla ciebie .... dalszy etap nauki nie musi byc związany z poprzednim :), ale aby kształcic sie dalej potrzeba stopnia pierwszego.... zazebianie sie kolejnych kroków nauki z poprzednimi oczywiscie ułatwia dalszy rozwój.... ale to nie dla pracodawcy sie kształcisz tylko dla swojej pewnosci siebie. Pracodawca moze miec w d.. twój licencjat, magisterke, doktorat itp., jeśli nie masz np. praktyki, ale tez istnieje duże prawdopodobieństwo, że znajdzie sie taki pracodawca, dla którego to sie liczy i jest skory w ciebie zainwestować  ...czyli nie ma reguł 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeżeli nie studiujesz kierunku niezbędnego do wykonywania konkretnego zawodu (medycyna, prawo, budownictwo, architektura itp. ) to generalnie ani ten kierunek studiów, ani tym bardziej temat pracy licencjackiej/magisterskiej nie ma żadnego znaczenia dla przyszłego pracodawcy. Dlatego najlepiej pisz o tym, czym się interesujesz.
|
|
|
|
|
Wodzirej
|
|
Wodzirej
Ok dzieki  Zastanawiam sie tez nad drugim kierunkiem od nastepnego roku, mysle o dziennikarstwie sportowym lub czyms na awfie, myslałem o fizjoterapii, ale jednak nie zebrałem się do zdawania biologii w tym roku, wiec raczej lipa.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
A właśnie prace będę oddawać w 2011 roku, więc te korzyści ostateczne to będę musiał opisać prognozowane, myślałem o tym by opisać jakieś przeszłe mistrzostwa na podstawie jakiś sprawozdań z tamtych mistrzostw i na podstawie tego "wywróżyć" korzyści dla naszego euro. W sumie to odniesienie do olimpiady tez nie byłoby złym posunięciem. W Polsce już teraz są organizowane jakieś imprezy sportowe np. ogólnopolskie spartakiady - powstawanie i utrzymanie miejsca rozgrywek, - zatrudnienie ekip odpowiedzialnych za daną dziedzine rozrywek - sprzet, materiały, oswietlenie, klimatyzacja, - transport do miejsca rozgrywek, - zakwaterowanie, - wyżywienie, - bezpieczeństwo, - opieka zdrowotna, - media, reklama, - ....
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z taką specjalizacją to, aż się prosi żeby napisać o Betfair, tradingu, rynkach wyścigów konnych itd. Sam bym z chęcią taką pracę napisał  Możesz dla mnie napisać  jestem w podobnej sytuacji co autor tematu...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
podobne sie pod temacik moze ktos zachce pomoc ;] jak wiadomo, najgorzej jest zaczac.. a w moim przypadku powininenm zrobic to juz dawno temu  . Mam do napisania prace pt "Trybunał Konstytucyjny" (ew. "Zadania i i organizacja Trybunału Konstytucyjnego w Polsce") i chcialbym sie kogos zapytac czy mial moze taki temat. Najbardziej mecze sie zawsze z poczatkami a w tym wypadku jest to spis tresci. Majac spis bede mogl juz sie do tego porzadnie zabrac i mysle ze do konca miecha to spokojnie ogarne.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pisałem podobny temat przy czym była to praca mgr. Wklejam spis treści w pasujących punktach.
WSTĘP 1. Sądownictwo konstytucyjne państw europejskich na tle rozwiązań modelowych 1.1. Modele sądownictwa konstytucyjnego we współczesnym świecie 1.4. Geneza Trybunału Konstytucyjnego w Polsce 2. Pozycja ustrojowa i kompetencje Trybunału Konstytucyjnego w Polsce na tle innych rozwiązań europejskich 2.1. Pozycja ustrojowa Trybunału Konstytucyjnego w Polsce 2.4. Kompetencje polskiego Trybunału Konstytucyjnego 2.4.1. Kontrola norm 2.4.2. Skarga konstytucyjna 2.4.3. Orzekanie o konstytucyjności celów lub działalności partii politycznych 2.4.4. Rozstrzyganie sporów kompetencyjnych 2.4.5. Stwierdzenie przeszkody w sprawowaniu urzędu przez Prezydenta RP
3. Skład i powoływanie sędziów sądów konstytucyjnych 3.1. Skład i powoływanie sędziów polskiego Trybunału Konstytucyjnego 3.4. Modele obsadzania składów sędziowskich 4. Gwarancje niezawisłości sędziów Trybunału Konstytucyjnego w Polsce
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a może mi ktoś pomoże wybrać temat. Ogólnie studia "handel międzynarodowy" i tematy licencjatu z zakresu "Strategie przedsiębiorstw w handlu międzynarodowym" i tutaj myślałem o wejściu jakiejś firmy na zagraniczny rynek, tylko dalej pomysłów brak.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ciacho  gitara kilka nawet mialem juz zapisanych natomiast skorzystam chyba z : -Modele obsadzania składów sędziowskich -Gwarancje niezawisłości sędziów Trybunału Konstytucyjnego w Polsce Duzo napisales o gwarancjach niezawislosci ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
około 4 str, polecam oprzeć się o: Z. Czeszejko-Sochacki, L. Garlicki, J. Trzciński, Komentarz do ustawy o Trybunale Konstytucyjnym, Warszawa 1999 r., s. 206-207. Do tego oczywiście ustawa o TK i ustawa zasadnicza. Reszta to powinny być przemyślenia własne i próba opisania własnymi słowami dlaczego te gwarancje są tak istotne.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak to jest z przypisami w pracy licenjackiej ? troche glupie pytanie ale co jesli np ich nie bedzie ?  W ogole zaczalem pisac powoli... pozycje ustrojowa TK w polsce jest do bani  ciezko cos tu napisac
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Jak to jest z przypisami w pracy licenjackiej ? troche glupie pytanie ale co jesli np ich nie bedzie ?  W ogole zaczalem pisac powoli... pozycje ustrojowa TK w polsce jest do bani  ciezko cos tu napisac Ogólnie rzecz biorąc takowej nigdy nie widziałem, chociaż chyba obiło mi się coś kiedyś o uszy. Decyduje charakter pracy (badawcza - teoretyczna) oraz otwartość i wyrozumiałość promotora. Jeśli to zatwardziały konserwatysta to bez przypisów nawet nie podchodź 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a może mi ktoś pomoże wybrać temat. Ogólnie studia "handel międzynarodowy" i tematy licencjatu z zakresu "Strategie przedsiębiorstw w handlu międzynarodowym" i tutaj myślałem o wejściu jakiejś firmy na zagraniczny rynek, tylko dalej pomysłów brak. Podbijam, Może ktoś pomoże.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak to jest z przypisami w pracy licenjackiej ? troche glupie pytanie ale co jesli np ich nie bedzie ?  W ogole zaczalem pisac powoli... pozycje ustrojowa TK w polsce jest do bani  ciezko cos tu napisac Ogólnie rzecz biorąc takowej nigdy nie widziałem, chociaż chyba obiło mi się coś kiedyś o uszy. Decyduje charakter pracy (badawcza - teoretyczna) oraz otwartość i wyrozumiałość promotora. Jeśli to zatwardziały konserwatysta to bez przypisów nawet nie podchodź  Przypisy w pracy dyplomowej są elementem niezbędnym do przyjęcia pracy, tak jak strona tytułowa czy poprawna czcionka. A jeśli chodzi o rodzaj przypisów to się dowiedz dokładnie, bo nowe zasady faworyzują przypisy bezpośrednio przy tekście, część profesorów woli przypisy dolne, część końcowe.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a może mi ktoś pomoże wybrać temat. Ogólnie studia "handel międzynarodowy" i tematy licencjatu z zakresu "Strategie przedsiębiorstw w handlu międzynarodowym" i tutaj myślałem o wejściu jakiejś firmy na zagraniczny rynek, tylko dalej pomysłów brak. Niech ktoś zarzuci czymś ciekawym bo mi głowa pęka 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a może mi ktoś pomoże wybrać temat. Ogólnie studia "handel międzynarodowy" i tematy licencjatu z zakresu "Strategie przedsiębiorstw w handlu międzynarodowym" i tutaj myślałem o wejściu jakiejś firmy na zagraniczny rynek, tylko dalej pomysłów brak. Niech ktoś zarzuci czymś ciekawym bo mi głowa pęka  podciagnij to moze pod firmy bukacherskie jak one dzialaja 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a może mi ktoś pomoże wybrać temat. Ogólnie studia "handel międzynarodowy" i tematy licencjatu z zakresu "Strategie przedsiębiorstw w handlu międzynarodowym" i tutaj myślałem o wejściu jakiejś firmy na zagraniczny rynek, tylko dalej pomysłów brak. Niech ktoś zarzuci czymś ciekawym bo mi głowa pęka  podciagnij to moze pod firmy bukacherskie jak one dzialaja  myślałem nad tym, ale wątpię, żeby firmy te zbyt dużo ujawniały o swojej strategii, poza tym temat obecnie nie wygodny  Odpowiadałoby mi coś z bankami, a może o wejściu Goldmana na Polski rynek? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a może mi ktoś pomoże wybrać temat. Ogólnie studia "handel międzynarodowy" i tematy licencjatu z zakresu "Strategie przedsiębiorstw w handlu międzynarodowym" i tutaj myślałem o wejściu jakiejś firmy na zagraniczny rynek, tylko dalej pomysłów brak. Niech ktoś zarzuci czymś ciekawym bo mi głowa pęka  podciagnij to moze pod firmy bukacherskie jak one dzialaja  myślałem nad tym, ale wątpię, żeby firmy te zbyt dużo ujawniały o swojej strategii, poza tym temat obecnie nie wygodny  Odpowiadałoby mi coś z bankami, a może o wejściu Goldmana na Polski rynek?  jak juz w sferze bankowosci, to moze cos o skutecznosci kampanii promocyjnej Alior Banku, dzieki ktorej 4-letnie zalozenia zrealizowano po niespelna 1.5 roku..?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|