Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 8 z 51 1 2 6 7 8 9 10 50 51
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

czyli pod co teraz ma runąć?

grecja już przetrawiona, euro też.

jak dojdzie do Twojego 1,2 to spekulanty się rzucą na jewro smile

Bonus: Unibet
C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
A odróżniasz między tymi spekulantami, którzy zmieściliby się do jednej limuzyny a mogą samodzielnie decydować o kierunku danej waluty, a całą rzeszą zwykłych spekulantów, którymi się czasem steruje by płynęli jak fala w danym kierunku?

U nas często dochodzi do prób przez tych pierwszych by wpędzić tłum w panikę i ponieść walutę w danym kierunku. Kurs leci, ludzie panikują... kurs leci jeszcze mocniej. Aż w pewnym momencie ci pierwsi wchodzą w rodzimą walutę i okazuje się, że jest niedowartościowana i raptem rośnie przez kilka kolejnych miesięcy...

Joker
Joker
Originally Posted by mura
czyli pod co teraz ma runąć?

grecja już przetrawiona, euro też.

jak dojdzie do Twojego 1,2 to spekulanty się rzucą na jewro smile

Marcin ,o kursie waluty decycyduje nie spekula , ale banki centralne , a EBC ma zamiar drukowac kase z niczego czyli euro stanie sie smieciem bez pokrycia
Grecja juz przetrwawiona , euro tez ? hm to teraz tylko up i up dzieki za to cenne info wink grin

Joker
Joker
Odbicie sie szykuje , ropa zaskoczyła , na razie to tylko realizacja zysku , zobaczymy
moje akcje na S/L , chyba nie pekna dzisiaj i w gore smile
S/L wywalił mi Astre , zamienilem je wczoraj na ingbsk , wracam do swej wyprobowanej strategii , patrze na fundament , a tu fundament szczegolnie stabilny , trwa tam juz paremiesieczna konsolidacja a to najlepszy z polskich bankow , pokazał wczoraj bardzo dobre wyniki , krolewski papier , zaliczamy 800 i kierunek 1000 z hakiem
Gant 17 maja asymilacja z Gant -PDD , potem tylko w góre mysle
do zakupu ponownie Astra -- znalazl sie tam sternik ktory pilnuje zeby kurs nie spadl ponizej 55,
serenity nidgy wiecej wydmuszek , poczekam jak ten smiec spekulacyjnie sie odbije i oby tu nie było tak jak na Starku
moj portfel : GANT 45% INGBSK 45% Serenity 10%

POZDRO
ELDO

Joker
Joker
Na razie to na edku mamy odbicie zdechłego kota grin , ewentualnie zas przełąmanie bariery popytowej na EDKU 1,2452-1,2540 , moze spowodowac panike na rynku , i S/L ELDORADO pekna wtedy jak łamanane zapałki ..........

Z
member
member
Z Offline
Wyniki Astry http://www.parkiet.com/artykul/7,927474__Astarta_Holding_N_V_.html

Co tu więcej dodawać ooo

Na edku walka, ktoś tam widzi tymczasowe podwójne dno, ale wg mnie bliżej do wyłamania dołem i jazda w kierunku 1,2. Tak patrze na wykres miesięczny edka z ostatnich 40 lat to główna linia trendu przebiega na ok 1,04 i tam pewnie wszystko się rozstrzygnie, ale to nie prędko.
Ciekawe jak długo nasi władcy biletów nbp będą sypać walutami, złotacz trzymany nad przepaścią za jedną dłoń...

Joker
Joker
Originally Posted by zavvada
Na edku walka, ktoś tam widzi tymczasowe podwójne dno, ale wg mnie bliżej do wyłamania dołem i jazda w kierunku 1,2. Tak patrze na wykres miesięczny edka z ostatnich 40 lat to główna linia trendu przebiega na ok 1,04 i tam pewnie wszystko się rozstrzygnie, ale to nie prędko.
Ciekawe jak długo nasi władcy biletów nbp będą sypać walutami, złotacz trzymany nad przepaścią za jedną dłoń...

bo wybory wybory ........ grin

Joker
Joker
no i Edek zszedl ponizej 1,25 ,jesli dane ze Stanow z makro beda dobre to zobaczymy jeszcze mocniejsza jazde , przy takim Edku złoty juz powinien hulac 3,40-3,50 za doca nie hula, bo wybory i rysa na zielonej wyspie w mediach by sie pojawiła , ale do czasu ,sprezyna juz mocno naciagnieta , a jak peknie to hmm
moje S/L pekaja w szwach , ale jeszcze nie pusciły , moze gorsze dane z usrakow im na to nie pozwolą .

Joker
Joker
S/L wywalil mi ing , zamienilem go na Astre smile , a potem zaj.biste batony zaczely fruwac na naszej slodkosci ,
jesli sytuacja na rynku sie uspokoi do ing wroce na bank , jesli.......

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
ASTARTA kasa piwo kasa

Joker
Joker
dolarek smile
ASTRA tym bardziej cieszy ze zdazylem wrocic do niej hurapiwo
gant miezle jak na taki dzisiaj rynek
serenity hm ale tylko 10 % w portfelu

POZDRO
ELDO

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Conrad
A odróżniasz między tymi spekulantami, którzy zmieściliby się do jednej limuzyny a mogą samodzielnie decydować o kierunku danej waluty, a całą rzeszą zwykłych spekulantów, którymi się czasem steruje by płynęli jak fala w danym kierunku?

U nas często dochodzi do prób przez tych pierwszych by wpędzić tłum w panikę i ponieść walutę w danym kierunku. Kurs leci, ludzie panikują... kurs leci jeszcze mocniej. Aż w pewnym momencie ci pierwsi wchodzą w rodzimą walutę i okazuje się, że jest niedowartościowana i raptem rośnie przez kilka kolejnych miesięcy...

a co to za walutowe teorie spiskowe? smile

ja słyszałem nawet, że niewidzialna ręka rynku jest upolityczniona! ale nie wiem czy to prawda bo patrzę z daleka i chyba niedowidzę!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by ELDORADO
Marcin ,o kursie waluty decycyduje nie spekula , ale banki centralne , a EBC ma zamiar drukowac kase z niczego czyli euro stanie sie smieciem bez pokrycia
Grecja juz przetrwawiona , euro tez ? hm to teraz tylko up i up dzieki za to cenne info wink grin

a czy ebc to taka sama niezależna instytucja jak fed, bś czy mfw?

a czy obecne działania w europie to coś innego niżli zeszłoroczna pompka w usraelu? bo media mówią, że tak! a ja, że to kalka dla brata bliźniaka smile

i czy śmieć może się śmiecić wobec innego śmiecia?
i dlaczego chinole mając stały parytet z dolcem chcą notować yuana z rublem?

już wyjaśniam dlaczego grecja jest przetrwawiona. bo temat jest zamknięty ekonomicznie. grecy nie chcieli pomocy, niemcy czy franuzi nie chcieli dać (mowa o rządach), podobnie z ludem : i ten niemiecki i francuski czy grecki nie chcieli. i co? i gówno! pomoc musiała nastąpić, koniec kropka. problem jest odsunięty w czasie i tyle.

teraz moga sobie pomachać flagami i pokrzyczeć na ulicach, rząd jest na takie działania nad wyraz czuły i jak będzie trzeba to wypuści na ulice ciężką artylerię i psiknie gazem po oczach, nie będzie z tym skropułów. myślisz, że banda greckich obiboków totalnie sie zbuntuje? czas będzie działał na ich niekorzysc, manifestujaca grupa będzie malała w oczach , ze strachu a także ze świadomościa, że musza zacisnąc pasa. no chyba, że stana sobie wszyscy i nic nie będą robić smile fenomenalne rozwiazanie, ciekawe na jak długo starczy im sił i samozaparcia.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
na indeksach nuda, wciąż jestesmy wyżej niż w poniedziałek na otwarciu, o zeszłym piatku nie wspominajac

zwykłe odspanięcie by spojrzeć na drogowskazy i decydować którędy iść.

a co do jewro to na razie nie wydrukowano tyle, wsparto grecje a reszta czeka w pogotowiu. optymalny czas, by podjechały wagony limuzyn i budowały pozycję na odwrócenie trendu. nie zdziwiłbym się gdyby wkrótce nastapiło odbicie

http://stooq.pl/q/?s=eurusd&c=30y&t=c&a=lg&b=0

fajnie by wyglądało jakby zjechało szybko na 1:1. z tym, że wytrzepali już chyba wszystkich z longów. teraz to mówi się o edku niemal tyle co o debiucie pzu smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S/L wywalil mi ing , zamienilem go na Astre smile , a potem zaj.biste batony zaczely fruwac na naszej slodkosci ,

wrażliwy ten s/l 1% ? smile

mimo jazdy na edku indeksy w stanach ledwie kilka % od szczytów,

rzekłbym, że to naturalna kolej rzeczy

Joker
Joker
Originally Posted by mura

wrażliwy ten s/l 1% ? smile

mimo jazdy na edku indeksy w stanach ledwie kilka % od szczytów,

rzekłbym, że to naturalna kolej rzeczy

rozumiem , ze na swojej Vistuli wykazujesz sie duzo mniejsza wrazliwoscia wink

FutSAP500 blizej teraz 1100 niz 1200 to Cie nie niepokoi ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

nawet dużo większą, zakup 2,90 s/l 2,70 czyli 7% smile

ależ bardzo mnie niepokoi. jednak nie na tyle by pozbywać się akcji.

1125, 1140, 1150, 1170 po tych ściankach skacze mario bros smile

także te fjuty w stanach na razie nie są aż takie złe żeby zapłakać smile

Z
member
member
Z Offline
[Linked Image] Ta równoważnia mówi wszystko cool

Joker
Joker
Originally Posted by zavvada
[Linked Image] Ta równoważnia mówi wszystko cool

ten na dole to ELDO, ten na górze to mura wink

Joker
Joker
Originally Posted by Inzaghi78
ASTARTA kasa piwo kasa
najbardziej zaj.ebista ze spólek na gpw , którą nie boje się kupować w tej niepewnej korekcie , niepewnej bo licho wie do jakiego poziomu zejdziemy , potem tez ją dokupilem , na tyle ze stanowi ona juz ponad polowe mojego portfela , warto kasa

Strona 8 z 51 1 2 6 7 8 9 10 50 51

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (11kera11, rafal08, Sensei, forty, alfa), 1,757 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,557
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025