|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
namęczyłem się tyle pisząc o tym meczu ale się skasowało
w skrócie ta drużyna która pierwsza zdobędzie bramkę wypunktuje drugą niemiłosiernie,kontrując przegrywajacych,którzy będą musieli się rzucić do ataku aby nie odpaść z gry o złoto,a obie drużyny potrafią po stracie przeciwnika błyskawicznie przedostać się z piłką pod pole karne i przede wszystkim skończyć akcje golem,co udowodnili na tym turnieju już nie raz
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Póki co, to taktyka Hiszpanów wygląda tak: "znowu się przeciwnicy murują, to podajemy do Villi i modlimy się żeby strzelił". z tym się nie zgodzę... w opisany sposób to wyglądała taktyka Argentyńczyków (nazwisko Villa zmień na Messi). Hiszpanie próbują wejść w przeciwnika rozluźniając jego szyki szybką wymianą piłki, rzadko strzelają z dystansu. Równie często co Villa piłki dostawał Torres z tym, że ten drugi nie potrafił poradzić sobie nie tylko z obrońcami ale także własnymi nogami wokół których plątała się piłka. Zauważ, że Del Bosque nie ustawia Villi jako typowego snajpera (co moim zdaniem mogłoby przynieść większe korzyści) ale na skrzydle, gdzie Villa często wypracowuje sytuacje kolegom, a że piłka szuka go w polu karnym to już inna sprawa, chwała jemu, że potrafi te sytuacje wykorzystać...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z drugiej strony, co pisałem już we wcześniejszym temacie, Hiszpanom nie przyszło się mierzyć jeszcze z drużyną, która potrafi nieźle mieszać w ofensywie. Jak przejdą ten test? Obstawiam, że jedną bramkę spokojnie stracą. Na tą chwilę najlepiej mi wygląda typ na both to score, correct score 1-1 i mimo wszystko awans Niemców, ale do meczu jeszcze kawałek czasu...
Przypominam, że w każdym z dotychczasowych finałów grała zawsze przynajmniej jedna drużyna z wielkiej 4 - Argentyna, Brazylia, Włochy, Niemcy. Uda się utrzymać ten trend? typ, że obie drużyny strzelą wygląda ciekawie... przy tym założeniu również over 2.5 jest wart rozważenia. A co do prawidłowości statystycznych już mundial w RPA jedną obalił - wyjście gospodarzy z grupy ale statystyka to raczej dla zabawy a nie do poważnego obstawiania 
|
|
|
|
|
5 minut po czasie
|
|
5 minut po czasie
o co w tym poscie chodzi ??jaki to typ ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hmm te grozne ataki szwabow.... zakoncza sie kartkowaniem przez sedziego a za czym idzie zolta popuszcza hiszpanie... szwaby wbija a jezeli nie popuszcza to czerwo jak byk dla hiszpanow no i awans przesadzony
|
|
|
|
|
The Famous McD
|
|
The Famous McD
hmm te grozne ataki szwabow.... zakoncza sie kartkowaniem przez sedziego a za czym idzie zolta popuszcza hiszpanie... szwaby wbija a jezeli nie popuszcza to czerwo jak byk dla hiszpanow no i awans przesadzony Na ostatnim treningu nie ćwiczyli Sami Khedira i Arne Friedrich. Dla mnie przesądzone jest to że Niemcy zagrają na zero z przodu. Jutro Rzesza będzie płakać...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
uwaga : Glos rozsadku , bo widze ,ze wlaczyly sie wam w tej rywalizacji jakies prywatne utarczki Polfinal mistrzostw swiata i na sile chcecie to spotkanie grac , takie widowiska sie oglada a nie gra ( no chyba , ze ktos gra wszystko ) , mozna sobie kibicowac ale nie rozumiem po co na sile probowac to rozwiklac ? Smieszy mnie jak ktos pisze ,pewny awans Niemcow czy pewny awans Hiszpanii. Nic nie wnosze do tematu , zadecyduje dyspozycja dnia bo i Hiszpania ma argumenty ograc Niemcow i Niemcy maja argumenty ograc Hiszpanie , ktore do szpiku kosci juz wypisaliscie w tym temacie Moja rada : piwko , tv i palac sie widowiskiem !!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Też tak uważam, craax ma rację.
Grać to mogą naprawdę uzależnieni, albo fanatycy Swoich racji. chociaż zapewne jakiejś części, te bety wejdą.
Tak że, tym co muszą - życzę powodzenia.
Ja, piwko i ( mam nadzieję ) rozkosz oglądania.
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Sorry. Nie mogę się do końca zgodzić, ale jestem w stanie zrozumieć. Dla przyjemności to mogę oglądać reprezentacje Polski i Angli grające towarzystko, z nadzieją na sensację typu 1-1, bo o punkty to przyjemności i nadziei za dużo nie ma. Nie wiem jak Wy ale ja nawet jak postawie zakład za 2 zł to inaczej oglądam mecz. I właśnie dla tego nieopisanego dreszczyku emocji gram mecze o duże stawki, a nie gram tych o pietruszke. Każdy pewnie już ma swojego faworyta i ktoś coś wygra, fakt że przekonywanie się nie zmieni naszych typów. Czy jest tu ktoś niezdecydowany jak ewentualnie zagrać ten mecz ? Nie jestem uzależnionym fanatykiem (nawet gdybym był to rzecz jasna bym sie nie przyznał  ), a i tak zagram ten mecz dość grubo. Z przed/meczową celebrą się zgodzę. Beer,tv & enjoy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
alidert -  , za szczerą wypowiedź.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kazdy ma swoje przekonania i taktyke alidert  Nic tylko zyczyc powodzenia , ale czesc osob na pewno na tym meczu wygra , oby tylko po pieknym ,emocjonujacym widowisku !
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ośmiornica typuje Hiszpanie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dajcie jakiegoś linka do tej ośmiornicy...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Last edited by Ghost; 06/07/2010 19:52.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
ośmiornica typuje Hiszpanie wszystkim typującym Niemców pewnie teraz mina zrzedła  ja ubiegłem wczoraj ośmiornicę i zagrałem na win Hiszpanów (choć poprzednie 2 mecze Niemców grałem na nich dość grubo) tym razem jednak gram za niską stawkę, oprócz tego za średnią stawkę typ na więcej bramek w drugiej połowie, co jest imo najlepszym rozwiązaniem na to spotkanie na półfinały nie ma się co spinać, bo mecze są bardziej do oglądania niż obstawiania, zarobić będzie można pewnie tylko na finale grając na zwycięstwo zwycięzcy tego meczu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dokladnie - zwyciezca tego meczu czy to Hiszpania czy Niemcy beda faworytem do grania w finale. Ja natomiast chcialem grac WIN SPAIN ale czekalem na osmiornice aby sie upewnic. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a czy ten osmiornica to jakis prorok czy tez ma gazete z przyszlosci o wynikach mundialu z 2010??
Szwaby i tyle...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Akurat ciekawa sprawa to taka, ze na euro 08 akurat pomylila sie w meczy Niemcy - Hiszpania
Tak czy siak, nie ma to znaczenia, bo ja moge rzucic moneta i powiedziec, ze wypadlo na Hiszpanie.
Zostawiam swoj zaklad i w dalszym ciagu jestem pewny swego.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jesli kto kolwiek brał/bierze na serio te " wskazania "ośmiornicy to jest zdrowo poryty  . Zdrowy rozsądek panowie i tylko to da zysk 
|
|
|
|
|
BKS Sparta
|
|
BKS Sparta
Jak dla Mnie Niemcy sa formnie Ozil gra dobrze Bastian zyciowa forma Mirek,Lukasz tez w gazie na poczatku raczej bedzie badanie przeciwknika ale nie sadzie ze doświadczona ekipa Niemiec pozwoli sobie na strate w meczu wiecej niz 1 bramki(obrona jest złozona z graczy ktorzy graja w kadrze juz dlugo wiec ich zgranie na pewno jest dobre i jakies kiksy nie powinny im sie zdarzyc takie jest moje zdanie )
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|